Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesen kezdjem el a tápszert?

1 évesen kezdjem el a tápszert?

Figyelt kérdés

Most tölti az 1 évet a drágám és az utóbbi napokban elutasítja a cicit. Vagy nincs már elég tej, vagy az íze változott meg, de eddig nagyon cicis volt, mostmár nem kell neki. Reggelire és vacsorára eddig anyatejet kapott, ezt most mivel pótoljam? Kapjon tápszert, esetleg tejpépet, vagy már nem fontos a tejalapú táplálás 1 év körül? Nagyon sokféle ételt eszik már, levesek, főzelékek, rengeteg zöldség-gyümölcs, joghurtok, túró stb.

Mi legyen ezentúl a reggeli és a vacsora?

(tízóraira és uzsonnára általában gyümölcsöt kap vagy joghurtot, ebédre mindig főtt ételt, főzeléket, levesféléket)

Köszi a válaszokat előre is!

2011. szept. 1. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:
de fontos még mindig a tejalapú táplálás. szerencsétek van, mert már kaphat tehéntejet. ha van rá lehetőséged, vegyél neki házi tejet (már elég so helyen elérhető és még csak nem is luxus. 180-220 között szokott lenni literje)
2011. szept. 1. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Napi fél liter tejalapra szüksége van, és az csak jó, ha ez folyadék formájában történik.

Lehet tej, tápszer, tejital, bármi, de valamit adj neki reggelire és vacsorára (vagy mellé).

Én azon az elven vagyok, hogy jobb minél tovább a tápszer, mivel több benne a vitamin, mint a tejben.

2011. szept. 1. 15:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat.
2011. szept. 1. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyanez volt, én 15 hónapos koráig adtam neki tápszert, aztán fokozatosan rászoktattam a tehéntejre. Először fél decit kevertem a tápszerbe, aztán egyet stb. Most 16 hónapos, már csak tehéntejet iszik.
2011. szept. 1. 15:35
 5/5 krisztivan ***** válasza:
A tejalapú étkezés lehet sajt,túró,joghurt,kefír is.A fiam nem issza sem a tápszert anyatej pedig nemrég fogyott el.Azt mondta a védőnő,hogy nyugodjak meg mert kb.2 pohár joghurt és 2 db kockasajt fedezi a Ca szükségletet.Ezért kell ugye a tejalapú kaja.Én elkezdtem a tehéntejet adni szépen óvatosan.1 éves lesz.
2011. szept. 1. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!