Jól gondolom, hogy egy alig 1 hónapos babának semmi szüksége még a teára?
Mindenki ezzel nyaggat, apósom és az ő hatására már párom is. A szomszédok, akik "én már felneveltem 2 gyereket, tudom miről beszélek" elvükkel jönnek nekem.
Azt mondják 2 etetés között adjak a babámnak teát, mert szerintük sokat eszik (kb 100-120 ml/ etetés). Kezdek megőrülni tőlük. Ráadásul már párom is elkezdte, mert az apja is ezzel nyaggatja.
Tényleg teáztatnom kellene az egy hónapos, anyatejes babámat, aki eddig csak szopizott?
Semmiképp se teáztasd!! ne hallgass senkire! Az anyatej bőven elég neki, még a nagy melegben is...Igen, a nagyszülők, rokonok nagyon "okosak" néha :-))) régen...mindig ezzel jönnek!
A lányom 6 hónapos koráig szopizott csak, és nem is igényelt semmilyen más folyadékot. ma már 10 és fél hónapos egészséges kislány :-)
Jó babázást!
Első vagyok: ja és anno a lányom 110-120 ml evett egy etetésnél napi 8-szor
Most 9300 g. és 73 cm, mozgékony gyerkőc :-)
Szia, igazad van, semmi szüksége rá, a tea ilyenkor többet árt, mint használ! Kínáld meg esetleg vízzel, mert nagyon meleg van, hátha tényleg megszomjazik, de teát semmiképpen nem javasolnék neki. Két etetés között nekünk a védőnő az anyatejet sem javasolta, én csodálkoztam, aztán azt mondta, hogy gondoljam el, hogy ebédelek, teleeszem magam, aztán megitatnak egy nagy tányér gulyáslevessel...mit mondjak én igazat adtam neki, én is kikészültem volna.
Ne hallgass másokra, kit érdekel, ki hány gyereket nevel fel, ezt a babát TE neveled fel!!!! És mindig csak erre gondolj!!! - ha én mindig másokra hallgattam volna...atyám! a saját anyám is mondott olyan baromságokat, hogy ha mindet megfogadtam volna nem is tudom mi lett volna a fiammal!
Na ezt én is megkaptam: adja neki teát, mert anno én is kaptam. Hát jó...csak azóta eltelt 30 év könyörgöm...oké, hogy felnőttem, de egy kisbabának még nincs szüksége teára.
S amikor 3 hónapos lett a babám, akkor jött egy újabb remek ötlet: adjak neki húslevest és pörköltszaftot kenyérrel.
Hát nem adtam.
De hogy soroljam: épp az utcán járkáltam a lányommal, amikor elkezdett sírni, mire két vadidegen idősebb pasi odajött és azt mondták, hogy hallgattassam el a gyereket, mert ők már 2 gyereket is felneveltek és a gyerekük soha nem sírt az utcán...
Szóval mindenki jobb, ügyesebb, és jobban is tud mindent. Most már kezdem ezt "elfogadni", de leginkább tojok rá.
Az egyik szomszédasszony, nagyon rafinált, mert számított arra, hogy azt fogom mondani, hogy igen régen lehet így volt. Ő már előttem leszögezte, hogy a fia csak 10 éves és kora szülött volt, így a főorvos úr engedélye és felügyelete alatt teáztatta. De én ennek a nőnek a tanácsát fogadnám meg utoljára, hisz ő mind két terhességét végig itta és dohányozta.
Nem szeretnék a kislányomnak fél éves koráig mást adni. Múlt héten volt az a nagy meleg, akkor sem kapott még csak vizet sem, inkább többször tettem cicire. A védőnőm sem javasolja csak az anyatejet.
Ne is mond! ... ez a katasztrófa "állapot"!
Nem is tudom megszámolni hányan jöttek ezzel nekem is. Én próbálgattam, két szoptatás közben, mert akkor majd a gyerek kibírja!
Hát nem! Csinálhattam én bármilyen teát ... itta - itta, de kiköpte 3-4 szívás után és ordított, mint a sakál.
Én már nem is erőltetem ezt, max a pelenkázó táskában van benne tea mindig amolyan tartaléknak, de inkább időben hazaérek vele vagy rohanunk - szó szerint futok - haza a babakocsival!
FÉL ÉVES KORÁIG CSAK ANYATEJRE VAN SZÜKSÉGE EGY BABÁNAK!!!!!!!!!!!
VÍZRE IS CSAK A NAGYON MELEGBEN, DE FŐLEG NEM TEÁRA!
NAGYON JÓL CSINÁLOD, HOGY NEM ADSZ NEKI, NE HALLGASS AZ OKOS APÓSODRA, AKI BIZTOS RENGETEG GYERMEKET FELNEVELT MÁR :)
az én anyósomnak is az volt az első kérdése amikor hazajöttünk a kórházból, hogy teát főztem-e már a Babámnak?
aztán kicsit kiakadt, amikor mondtam, hogy csak anyatejet fog kapni.
a legfontosabb IGÉNY SZERINTI SZOPTATÁS!
szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!