Ez normális dolog? Egész nap fegyelmeznem kell a 14.5 hónapost!
Nem értem miért is kéne hagyni hogy rongáljon.????????
Nem kisbaba hanem már el múlt egy éves és bizony tudnia kell,hogy nem szabad tönkre tenni dolgokat.Van olyan gyerek aki ilyen idősen már bölcsibe jár és ott sem rongálhat.
Megörülök attól az új felfogástól,hogy egy ilyen idős gyereket nem kell még nevelni,mert néhány válaszból az jön le.De igeni is ekkora gyereknek is kell már " magyarázni" hogy mit szabad és mit nem.Nem három évesen kell elkezdeni nevelni egy gyereket,mert akkor meg jön a kérdés mitől ilyen szófogadatlan ez a gyerek.Nem neked szántam kérdező az előző sorokat hanem néhány válaszolónak.
Próbálj ki új dolgokat vele.Például rakjatok a földre nagy háztartási papír és hagyd had firkáljon közben te is rajzolhatsz neki.Lehet kapni kéz festéket marhára élvezték az én gyerekeim,csak olyan ruha legyen rajta ami festékes lehet.És az örök gyurma.Az én gyerekeim a mai napig imádják minden fajtáját.Lehet az sima gyurma,színes vagy só liszt gyurma figurát még ő nem tud készíteni de élvezni fogja hogy nyomorgathatja.
Az hogy apa fejéhez vágott mindent és a saját fejét is csépelte annak a jele hogy túl pörgött a kicsi.Nem kell megsértődni ezen(bár nekem is rosszul esett mindig az ilyen viselkedés)nem a személyének szól,de azért lehet mondani neki ,hogy ezt nem szabad mert fáj apának.A kiabálással és a sarokba állítással valóban nem sokra mész ekkora gyereknél.Sok türelem kell hozzájuk és tutti hogy ezerszer el kell mondani majd dolgokat mire lesz foganatja.Az elpakolásról annyit hogy én soha semmit nem pakoltam el a gyerekek elől ,mert meg kell tanulniuk,hogy mihez lehet nyúlni és mihez nem.A legkisebb gyermekem most 8 hónapos és már ő is tudja hogy nem bánthatja például a dvd lejátszott és nem játék a távirányító. hónapos kora óta mászik azóta ha hozzá akar nyúlni mindig határozott hangon mondjuk neki hogy azt nem szabad és láss csodát érti és nem piszkálja.
3 gyermekes anyuka
egy ekkora gyereket nem lehet olyan módon fegyelmezni,ahogy te teszed.nem érti a kézrecsapást és a sarokba állítást sem.ő nem tudja hogy rosszat tesz, a világot akarja felfedezni.ezt hagyd neki.a veszélyes dolgokat pakold el,aztán engedd,hogy felfedezze a világot.minden nap vidd levegőre,hogy ott sétáljon,fáradjon el.
a kiabálás nem old meg semmit.érzi rajtad a feszültséget,és ezért még jobban rosszalkodik.
én minden nap beültettem itthon a hintába,és ott mondtam neki a mondókákat már tíz hónapos korától kezdve.Így nagyon megszerette,és a mai napig imádja,elmúlt két éve,sőt már kivülről fújja őket.ha nincs hintátok,rakd be az etetőszékbe,és adj a kezébe játékot,és közben mondókázz neki.ne mesélj,mert a hosszú mesék még nem kötik le,majd három éves kor körül,hanem mondókázz,énekelj.ha nem tetszik neki,ne eröltesd ,akkor vedd ki a székből.üljetek le együtt formabedobózni,építeni,bár az építéshez még kicsi,de lerombolhatja,amit te csinálsz
Köszi! Nem érti miért pörög a gyereke, nem találja helyét a lakásban, konkrétan unatkozik.
Fárassza le a szabad levegőn. Ennyi.
Majd meglátja, hogy nem lesz energiája csapkodni hisztizni, az anyuka pedig nyugodtabb lesz.
Üvegasztal? kész balesetvezsély. a fejed tetejér nem tudod tenni, de egy pár évre a garázsba, vagy akárhová igen. stb
nem tudod lekötni, unatkozik.
és azért feszült, mert te is idegbeteg vagy.
Úristen! Te komolyan így fegyelmezel egy ekkora gyereket?! Először neked kellene megtanulnod normálisan viselkedni, hogy Ő is le tudjon higgadni. Így csak idegroncsot nevelsz belőle.
Nem szoktam elítélő kritikával illetni senkit, de a te esetedben kivételt teszek. Konkrétan sz@rul bánsz a gyerekeddel.
Nem értem miért lett ez a kérdés kiemelve, közel 3 hónapja tette fel a kérdező. Vagy ha kiemelte, miért nem reagál rá valamit. A 14,5 hónapos azóta már 3 hónappal idősebb. Ráadásul hasznos válaszokat kapott szerintem, nem tudom mit szeretne még hallani. :-O
Igaz, a későbbi válaszolók is hasznosakat írtak. Én kíváncsi lennék, hogy mi van azóta. Légyszi kérdező, reagálj valamit.
11-es
Ha ti tudnátok hogy barátnőm hogy fegyelmezi a lányát.sarokba állítja ő is ennyi edösen,1 évesen már ha ránézett az anyja és mondta hogy Dóri! olyan volt mint a kis angyal.már akkor hallgatott az anyjára.
Az én fiam 15 hónapos.Tépi a hajam erre megmutattam neki hogy milyen fájdalmas-persze nem durván-és hogy anyának fáj.Azóta elhagyta.Nem szabad a gyerekre rácsapni vagy agressziót alkalmazni de nem szabad hogy rá nőjjön a fejedre.Elvégre te neveled a gyereket és nem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!