Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez normális dolog? Egész nap...

Ez normális dolog? Egész nap fegyelmeznem kell a 14.5 hónapost!

Figyelt kérdés
Tegnap nagyon kiborultam. Az egész nap nem állt másból, mint kiabálásból, magyarázásból, tiltásból, kézrecsapkodásból, sarokbaállítgatásról, stb. Hazajött szegény apja este a munkából tök fáradtan és mindent az apjához vágott, és a saját fejét is csépelte. Nem értem, mi ez a viselkedés, borzalmasan esett nekem is, az apjának is. Nem minden nap telik el így, de egyre gyakoribb, hogy ha nem úgy mennek a dolgok, ahogyan ő akarja, akkor üt, csapkod, hisztizik. Nektek milyenek a tapasztalataitok? Tanács?
2011. szept. 1. 07:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Az üvegasztal még sokáig veszélyes lesz, nemcsak babakorban, hanem kisgyerekként is. Én ezt próbálnám odaadni valaki ismerősnek legalább most, a legkritikusabb időszakban (vagy pedig eladni).
2011. szept. 1. 10:55
 12/30 anonim ***** válasza:

igen, egyetértek az előttem szólókkal: ami nem neki való, ne hagyd előtte. Most jött el az a pillanat, amikor minden veszélyes dolgot el kell keríteni, a dohányzóasztalt meg levinni pincébe, padlásra vagy elköltöztetni a hálószobába.

Birom az olyan embereket (ne vedd magadra, egyik ismerősünkre célzok), aki minden nap elveri a 2 éves gyerekét, mert az hogy nem érti, hogy ne piszlálja a 200 e ftos plazmatévét. Basszus, ezért kell falra tenni, stb. A miénk a szekrény tetején van, soha nem kellett rászóljak a gyerekre, hogy ne piszkálja. A minap elégeltem meg, hogy a fiam a sarokülő mind a hat díszpárnáját széthordja a lakásban és a konyhakövön csúszkál vele. Fogtam és elpakoltam mind a hatot. Nem kell rászóljak a gyerekre, nem kell fegyelmezzem. Légy kreatív és lásd be végre, hogy kicsi gyerekkel egy ideig semminek sem lesz ott a helye, ahol eddig volt.

2011. szept. 5. 12:40
 13/30 anonim ***** válasza:
76%

szerintem is tedd el a dohányzóasztalt, nálunk nincs semmilyen kisasztal, csak a gyerek műanyag asztala, meg persze a konyhában van egy étkezőasztal.

Az én egyévesemnek a bugyis, zoknis fiókom kipakolása a sláger, meg az ő ruhás szekrénye. Halomba rendezi és felül a tetejére. :-) ha megelégelem, kiveszek 2-3 napra való ruhát és kötegelővel összehúzom az ajtaját. 2 nap múlva leveszem, és kb. 2 hétig nem jut eszébe próbálkozni.

Konyhafiókot is imádja, én kevésbé, de csak azért mert félek hogy nagyon odacsípi az ujját, vagy lefejeli a sarkát.

A fiam mikor ekkora volt, tettünk a szobája ajtajára egy rácsot, és ha nem tudtam rá figyelni, dolgom volt a konyhába, akkor úgy volt a szobájában. Ott semmi baj nem érheti, illetve persze hogy érheti, hiszen ők bármikor és bármiben képesek elesni, felmászni, ugrani, magukra rántani, de valami rejtélyes oknál fogva ezeket pont akkor teszik, mikor hárman is mellettük vagyunk. :-)

Szóval, rajk el mindent ami veszélyes, fogj egy üres cipősdobozt, tegyél bele izgi felnőtt cuccokat (pl távirányító, ruhacsipesz, műanyag flakon, tésztaszűrő) és hagyd hogy felfedezze. Néhány naponta újíthatod a tartalmát.

2011. szept. 5. 12:47
 14/30 anonim ***** válasza:
Na mintha csak az én lányomról írtál volna.Igaz a sarokba nem állítom de a többi nálunk is megvan.Aki itt írja hogy nem szabad fegyelmezni meg kiabálni azok nagyon türelmes anyák lehetnek,de én nem vagyok és én is kiabálok mert így vezetem le a feszültséget ami szerintem jobb mintha laposra verném vagy agyon harapdálnám.Nincs tanácsom csak annyi hogy túl kell élni ezeket a napokat és tanulj meg relaxálni,nyugodt maradni én is ezt teszem.
2011. szept. 5. 13:57
 15/30 anonim ***** válasza:
85%
Mit tud rosszalkodni egy ekkora gyerek amihez sok türelem kell? Szerintem humorérzék kell hozzájuk.
2011. szept. 5. 14:00
 16/30 anonim ***** válasza:
50%
Itt nem csak a gyerekről van szó hanem az élet más dolgairól is ami miatt muszáj türelmesnek maradni a gyerekhez történhetnek olyan dolgok ami befolyásolja a napjainkat de ugye szeretnénk ha a gyerek ebből keveset venne észre.Hiszen nemcsak anyukák vagyunk,hanem dolgozó,tanuló,házi-kerti munkát végző csodálatos kis feleségek is.
2011. szept. 5. 14:08
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy év körüli gyerek mellett kevesen dolgoznak. És aki igen gondolom amikor hazaér örül a babának és nem veszekszik vele ha nem muszáj.
2011. szept. 5. 14:16
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj meg, amit írok, de szerintem nem így kell viselkedni egy ennyi idős kisgyerekkel. Valószínűleg nincs elég segítséged, ezért nincs elég türelmed, nem vagy kipihent sem fizikailag, sem idegileg. Nagyon rossz amit teszel. Egy ilyen idegkimerült anya mellett ne várj semmit tőle. A te hangulatod vette át. Egy végtelenül nyugodt harmónikus anya mást sugároz. Lehet, hogy nem te tehetsz róla, mégis azt mondom próbáld meg hagyni ezeket a büntetéseket, kiabálásokat, lehet, hogy előbbre jutsz vele.
2011. szept. 5. 15:17
 19/30 anonim ***** válasza:
Szia! Változott azóta a helyzet nálatok?
2011. nov. 24. 18:23
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod szoktatok játszótérre járni, na de milyen gyakran, és milyen szinten fárad le a gyereked?

Nem fontos játszóterezni, mi nagyokat sétálunk, hatalmas leveleket gyűjtünk, és minden más "kis kincset".

Fontos, hogy elég időt töltsetek a szabad levegőn.

2011. nov. 29. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!