Ez normális dolog? Egész nap fegyelmeznem kell a 14.5 hónapost!
igen, egyetértek az előttem szólókkal: ami nem neki való, ne hagyd előtte. Most jött el az a pillanat, amikor minden veszélyes dolgot el kell keríteni, a dohányzóasztalt meg levinni pincébe, padlásra vagy elköltöztetni a hálószobába.
Birom az olyan embereket (ne vedd magadra, egyik ismerősünkre célzok), aki minden nap elveri a 2 éves gyerekét, mert az hogy nem érti, hogy ne piszlálja a 200 e ftos plazmatévét. Basszus, ezért kell falra tenni, stb. A miénk a szekrény tetején van, soha nem kellett rászóljak a gyerekre, hogy ne piszkálja. A minap elégeltem meg, hogy a fiam a sarokülő mind a hat díszpárnáját széthordja a lakásban és a konyhakövön csúszkál vele. Fogtam és elpakoltam mind a hatot. Nem kell rászóljak a gyerekre, nem kell fegyelmezzem. Légy kreatív és lásd be végre, hogy kicsi gyerekkel egy ideig semminek sem lesz ott a helye, ahol eddig volt.
szerintem is tedd el a dohányzóasztalt, nálunk nincs semmilyen kisasztal, csak a gyerek műanyag asztala, meg persze a konyhában van egy étkezőasztal.
Az én egyévesemnek a bugyis, zoknis fiókom kipakolása a sláger, meg az ő ruhás szekrénye. Halomba rendezi és felül a tetejére. :-) ha megelégelem, kiveszek 2-3 napra való ruhát és kötegelővel összehúzom az ajtaját. 2 nap múlva leveszem, és kb. 2 hétig nem jut eszébe próbálkozni.
Konyhafiókot is imádja, én kevésbé, de csak azért mert félek hogy nagyon odacsípi az ujját, vagy lefejeli a sarkát.
A fiam mikor ekkora volt, tettünk a szobája ajtajára egy rácsot, és ha nem tudtam rá figyelni, dolgom volt a konyhába, akkor úgy volt a szobájában. Ott semmi baj nem érheti, illetve persze hogy érheti, hiszen ők bármikor és bármiben képesek elesni, felmászni, ugrani, magukra rántani, de valami rejtélyes oknál fogva ezeket pont akkor teszik, mikor hárman is mellettük vagyunk. :-)
Szóval, rajk el mindent ami veszélyes, fogj egy üres cipősdobozt, tegyél bele izgi felnőtt cuccokat (pl távirányító, ruhacsipesz, műanyag flakon, tésztaszűrő) és hagyd hogy felfedezze. Néhány naponta újíthatod a tartalmát.
Azt írod szoktatok játszótérre járni, na de milyen gyakran, és milyen szinten fárad le a gyereked?
Nem fontos játszóterezni, mi nagyokat sétálunk, hatalmas leveleket gyűjtünk, és minden más "kis kincset".
Fontos, hogy elég időt töltsetek a szabad levegőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!