Teljesen összezavarnak!? Hogy csináljam a hozzátáplálást?
A kislányom öt hónapos.Nagyon fejlett,a doki szerint is kb.6-6,5 hónapos baba szintjén van.Az édesanyám aki 4 gyereket felnevelt,az anyósom is azt mondja nyugodtan kezdjem el a hozzátáplálást,mivel már látszik a lányomon hogy igényli.Próbaként kapott barackot,szilvát,répát...stb.nagyon ízlett neki minden,sírt amikor elfogyott,és nem kapott többet.(nem akartam sokat adni elsőre.)
Erre most volt kint a védőnőnk,és lecseszett,hogy miért akarom ezt az egészet,amikor a baba elvan még a szoptatással a 7.-8. hónapig.Hiába mondtam neki hogy én viszont úgy érzem hogy este már kevés neki a tejem,akkor is csak vitte a magáét.Most akkor kire hallgassak?Az anyukáinkra,akik ugye tapasztaltak,vagy a védőnőnek,akiknek ugyan még nincs gyereke,de ezt tanulta.
Szerintetek?
Első gyerkőcös anyuka
Épp a napokban beszéltem egy anyukával, akinek 3 éves gyerkőce van. (Lehet az ő esete egyedi), de: követte védőnéni "utasítását", miszerint 6 hónapig csak szopi. Nálunk az lett az erednénye, hogy nagyon nehezen kezdett el kanalazni, és sokáig félrenyelt. Ő bánta, h nem kezdte kicsit hamarabb a kóstoltatást.
Mindenesetre ha a babádnak ízlett, akkor mindenképp igényli. Estére annyit tudsz még tenni, hogy ha esetleg fejsz anyatejet, azt "sűríted" tápszerrel, vagy tényleg vacsira rizspépet vagy tejpépet adsz neki, és még szopiztatod is. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!