A 3napos láznál normális hogy nem tudom semmivel 38fok
alá vinni neki?
Figyelt kérdés
ma volt a 2.nap hogy lázas,tegnap 40fokos láza volt,épp nyaraltunk,előző este érkeztünk meg,mivel nem tudtuk neki levinni,csak 38,3-ra,de rá 1-2órára vissza felment,elvittük ott az ügyeletre.Nem találtak nála semmit,nem piros a torka...stb,igy nem irtak fel semmit,csakhogy továbbra is adjam a lázcsillapitót,felváltva kúppal.Ott nurofen volt nálunk,meg mexalen kúpot mondták-ajánlottak.Egész éjjel vizesruháztuk,mert ott hűtőfürdőt nem tudtam neki csinálni,mert csak zuhanyzó volt.De mindig csak 38-ig ment le,aztán tüzelt szó szerint,annyira forró volt szegény...ma ahogy hazaértünk,egyből elvittük a dokihoz,a miénk már nem volt ott mert délelőttös volt,de a másik ott volt,ő is azt mondta nincs semmi baja,igyon sokat,az a lényeg.Irt fel neki pár gyógyszert(port),kúpot(suppositorium antipyreticum pro parvulo ),normaflort....itthon csináltunk neki hűtőfürdőt,először sirt,de utána élvezte,játszott,bohóckodott a hideg vizben,csodálkoztam is rajta....negyedórát-20percet hagytam benne(24fokos volt),aztán kivettem.Ez is csak 38fokig vitte le neki,aztán 1óra múlva fel ment vissza 39,4re.Szinte egész nap alszik,enni már 2napja szinte semmit nem eszik,inni eleinte még ivott is,első nap reggel egyből megivott 3dl-t,aztán rá pár percre hányt.Nem tudom attól-e hogy hirtelen ennyit megivott betegen,vagy mástól...mert amúgyis ő jó ivó,sokszor megiszik egyből 3-4dl-t is.A hasa is ment tegnap 1x,meg ma 2x.Igazából egyik doki se mondta hogy mi ez,ez a 3napos láz-e vagy sem,de fogalmam nincs mi lehet akkor....nem beteg,nem köhög,2.napja nem lehet levinni a lázát,kicsit megy a hasa,1x hányt,ezek a tünetek.2napja adom neki 2óránként felváltva a nurofent a mexalennel,ez nem baj?Csak mert azt mondta ma a doki hogy nurofent 1nap max 3x adhatok neki,de én tegnap meg az éjszakát is beleszámolva jóval többször adtam neki....Van itthon nurofen,panadol baby,mexalen kúp,germicid kúp,suppositorium antipyreticum pro parvulo kúp.Aki jártas ebben segitene,melyik kettőt adhatom neki felváltva úgy hogy ne ártsak neki,és milyen időközönként?Meg kérdezte a doki van e elég pisis pelus,én rávágtam hogy van,de itthon gondolkoztam,mégis mit jelent az hogy "elég"?Mert eddig volt neki.De ma kb 6órától nem rktam tisztába,mert mintha üres lenne,vagy nagyon kevés lenne benne.Most már megijedtem.Mikor kell aggódnom?Inni se nagyon ivott mondjuk délutántól.Hiába próbáltam most este is adni neki,üvölt,összeszoritja a szájt...stb.De összesen ma kb 5-6dl-t megivott.A gyerekitalát se itta meg tegnap este se,ma se,ma reggel kétszerre megivott 220 ml-t belőle,és ennyi.Enni szinte csak pár bulátát eszik,magába fél szelet kenyér,és jóformán ennyi.Nem baj ha nincs meg a napi 500ml tejalapú adagja?Nem fogadja el.Diétáznia kell azt mondta a doki,ezért se joghurtot,se sajtot..stb,amikkel pótolhatnám a tápszerét nem tudom.Ha valaki átélte ezt,megosztaná velem a tapasztalatát,hogy esetleg milyen gyógyszer kombináció segitett,vagy ital,ennivaló amit megevett betegen is,normális e hogy nem tudom levinni a lázát...stb?Köszönöm!!
én a normaflort este adoma tápszerével. mivel ő más gyógyszert is kap, így bekeverem a tápszert, és a gyógyszereket, cseppeket kb. 60ml tába odaadom. ha megitta, jöhet a többi táp. de adhatod neki a reggelibe is. nem tudom etől e, de a normaflor ivásakor kb. a 5. naptól jobb lett a lányom étvágya.
egyébként tehetsz bele kicsivel több instand teát a vízébe, hiszen a lényeg hogy most igyon. aztán majd szépen visszacsökkented neki. én ma egy citromlevéhez tettem 250ml vízet és rendes cukrot.
a nurofent az én lányom alapból nem issza meg. egyszerűen fuldoklik tőle. maradtunk a panadolnál. fecskendővel vagy kiskanállal megissza, keverve már nem.
popsikenőcsben mit hazsnáltok? esetleg irathatnál fel sima gyógyszertári kenőcsöt ha nincsen. mi azt használjuk, kivétel most hogy elfogyott.
remélem holnap jobban lesz a picid, majd írd meg milyen volt az éjszakátok. drukkolok hogy csillapodjon az a fránya láz.
2011. aug. 30. 22:49
12/19 A kérdező kommentje:
köszi,aranyos vagy.Az a baj,hogy nem issza meg egyáltalán a tápszert.Neki is sajnos több gyógyszert is kell szednie,akkor most hozzájött ez a +3-4....hát egyszerűen nem tudom már hogy adjam be neki....ő szerette a nurofent,még délután is szivesen bevette,de este már nem...a feneke szerencsére még nem piros,de ahogy épphogy hozzáérek a kúppal neki,már sir,tehát "csak"ott fáj még neki,de olajjal befogom neki kenni,hogy jobban becsússzon.
2011. aug. 30. 22:56
13/19 A kérdező kommentje:
sudocremet használok neki amúgy,de van nivea is,de igazából az utóbbi időben szinte alig kenem neki popsikrémmel,mert felesleges,nem piros neki szerencsére.
2011. aug. 30. 22:57
14/19 anonim válasza:
szia
milyen volt az éjszakátok? láz van még? evés, ivás hogy áll?
2011. aug. 31. 16:08
15/19 A kérdező kommentje:
csak most tudtam géphez jönni sajnos...szerencsére éjjel már nem volt lázas,meg ma nappal sem,most este kezdett kicsit meleg lenni,37,5 volt,remélem nem megy már fejjebb,és vége lesz...:( azért adtam neki éjjelre nurofent.Sajnos enni meg inni azóta se nagyon akar.Reggel egy kakaós folyékony tejpépet adtam neki,2dl,azt megitta szerencsére.Meg délelőtt kb 2dl teát,aztán napközbe szinte semmit nem ivott,ellökte...most késő délután ivott még kb 1dl-t,de a tápszerét megint nem itta meg sajnos....enni megint csak pár szem bulátát evett,2-3falat banánt,3kanál paradicsomkrém levest,meg 4-5 kis kocka főtt krumplit,és ennyi :( Sajnos a gyógyszereit sem tudom odadni,mert nem eszik/iszik,miután evett kicsit vagy ivott,beleraktam a gyógyszereket,de utána természetesen nem ette/itta meg....pedig izetlen por..remélem holnap már jobb lesz valamivel,nagyon nyűgös volt ma,semmi és sehogy nem volt jó...
2011. aug. 31. 20:54
16/19 anonim válasza:
szia,örülök, hogy már jobban van, holnapra kutya baja:-)(nekünk volt 4 napig a láz, csak hogy beazonosíts), nekem a fiam 13 hósan egyik napról a másikra hagyta el atápit, és nem hajlandó meginni, nálatok is lehet hogy ez van, de a fiam a tejet sem szívesen issza. Esetleg próbáld meg neki a tejbegriz/rizst. Az is tejalapú. lehet, hogy a foga is jön neki, és így egyszerre jött minden, mint nekünk:-) 15 hós oltás, kiütés, hasmenés, 2 szemfog, höemelkedés. :-) de ezen is túlleszünk:-D pihenj te is:-)
2011. aug. 31. 21:26
17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm:) Ma megitta a tápszerét,de este nem.Meg jóval kevesebbet iszik belőle,nem tudom miért...eddig 3-3dl-t ivott reggel-este,most meg jó ha 1nap 1x iszik 1,5dl-t.A tejet még egy picit később szeretném bevezetni nála,1-2hónap múlva.Remélem csak emiatt a láz-hasmenés miatt nem kell neki.Éjfélkor is a háta közepéig összetojta magát szegénykém...Lehet fog is jön,bár már neki 8hónaposan kint volt a felső 2szemfoga,10hónaposan meg az alsó 2.Van már 15foga.Tegnap elaludtam vele késő délután,aludtunk 2órát,nem is tudom megmondani mikor aludtam vele utoljára igy délután...:)Sose jött össze.
2011. szept. 1. 10:23
18/19 anonim válasza:
NA örülök, hogy már jól van! rendeződik ez. Nekünk is a 15, 16 foga jött ki. már csak 4 és kész a fogsor:-)
2011. szept. 1. 14:25
19/19 A kérdező kommentje:
igen:) Szerencsére ma már normálisan evett is ahhoz képest ahogy 2napig...én 15-ig tudtam megszámolni a fogát,de már sajnos nem tudom,nem hagyja,akárhogy próbálom....legutóbb is "kitapogattam"hátul felül az örlőjét,ennek az ára az volt hogy akkorát ráharapott az újjamra,hogy belilult....úgyhogy inkább többet nem kutakodok,majd tippelek hány foga lehet :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!