Cumi vagy inkább hadjam, hogy szopja az ujját?
Cicit? Akkor adjál neki cicit. A szopis babák nagy része nem cumis, persze kivéve, azt aki kap a szülőktől.
Mi 10 hónaposak vagyunk, főtt étel mellett még szopunk, sem az ujját nem igényli, sem mást.
Hogyan látod, hogy keresi a cicit?
Az ilyen kis babáknál még van ilyen reflex. Az enyém is bekapta az ujját már a kórházban is (persze csak egyszer-egyszer).
Ja, és ha szopik, NE ADJ CUMIT!!!!! Ezt a lényeget majdnem lehagytam.
Ha tényleg a cicit keresi, akkor lehet, h nem lakik jól!
Én azért adtam a fiamnak cumit, h ne ujjszopás legyen belőle, és h könnyebben megnyugodjon. Tudtam, h nem éhes. Azt neked kell ilyen esetben mérlegelned, h mit szeretnél majd inkább látni a már szaladgálós gyereked szájában. Bár szerintem ez csak szoktatás kérdése. Nekünk már csak elalváshoz kell, és már van, h az is megy nélküle. (1,5 éves) Néha "elfelejtem" odaadni. :) A kezét nem tudod nem odaadni neki! A cumi viszont teljesen, csak rajtad múlik. Nekünk bevált. De hangsúlyoznám, h nem az éhség ellen!
Ja, azt az elsővel kapcsolatban elfelejtettem írni, h nekem is volt fogszabályzóm, de SEMMI köze se volt a csecsemőkori szokásaimhoz. (Megjegyzem, nem szoptam az ujjam, és cumit is csak rövid ideig használtam.) Mivel rövid az ínyem íve (ahonnan kinőnek a fogaim), így nem fértek el szépen egymás mellett, ezért álltak össze-vissza. Felül kettőt ki is húztak, de én még most is úgy érzem, h kevés a hely.
De mondjuk az szerintem se tesz jót a fogsornak, ha a gyerek az ujját szopja. A cumik? Hát azt nem tudom, hisz ma már szinte mind fogszabályzós kialakítású. De h ez mennyire igaz? Ki tudja.
Amúgy ha a picit megnyugtatja a cumi, akkor miért vonnánk azt meg tőle? Az az egy öröme van szegénykémnek, h szopizhat valamit. Ha épp nem éhes, akkor is a cicin csüngjön? Sokan esnek abba a hibába, h a gyerek cicifüggő lesz, pont ilyen okok miatt, ami aztán később okoz gondot rendesen. Szerintem inkább cumizzon, mint egész nap cicin lógjon. De ez az én véleményem.
Köszönöm szépen mindenkinek...tehát akkor cumi.
De az nem baj h még csak 10 napos????
Azért ez nem olyan biztos, amit írtatok. Nekem a környezetemben, korombeli, illetve már a gyerekek között is, azok, akik cumiztak gyerekkorukban vagy fogszabályzót kaptak vagy azt sem és most eléggé ferde a foguk. Ellenben az újjszopizós gyerekekből egynek sincs ferde fogazata.
Meg a cumi eléggé természetellenes szerintem. Mindegy, én örülök, sőt, büszke vagyok, hogy kibírtam a nehezebb időszakot és 5 hónapos kora óta nem szopja az újját. Amikor meg fogzik, akkor gyakrabban cicizik, nagyon jó megnyugtatásra is, illetve szereti a rágókákat (mielőtt belémkötne valaki, a rágóka ritkán van a szájában, mert rág mindent, ami az útjába kerül, de ezzel a cumis baba is így van szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!