A reggel lefejt anyatej biztos, hogy nem romlik meg estig a hűtőben?
Hú így én is jártam.A reggel lefejt tejet este odaadtam a babámnak aki nehezen fogadta el.Erőltettem mert láttam,hogy éhes de amint belekortyolt nem kellett neki.Megkóstoltam és olyan furi volt az íze és a szaga is.Kikészültem azt hittem romlottat adtam neki.De nem,csak ennyire megváltozik a tej íze.Legalábbis több anyuka azt mondta,hogy ez természetes és ezt olvastam a neten is.Többször kipróbáltam és mindig más volt az íze,a kisfiam nem is fogadta el soha.A fagyasztott is megváltozik sajnos.
Ha elfogadja nyugodtan adhatod neki.
A furcsa szag és megváltozott íz általában azt jelzi, hogy működnek az anyatejben megtalálható emésztő enzimek és elkezdték a lebontást. Ettől a tej még nem rossz, nem okoz gyomorrontást.
Az enzimek a leggyorsabban testhőmérsékleten működnek. Ha azt szeretnéd, hogy kevéssé hassanak, gyorsan hűtsd le és felhasználása előtt kíméletesen melegítsd fel (vízfürdőben), de ne tartsd sokáig melegen.
Ne melegítsd 37 fok fölé és SOHA ne használj mikrohullámú sütőt a melegítéséhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!