6 hónapos babámat már csak reggel-este szoptatom. Összesen 300-320 ml anyatejet eszik. Délelőtt főzelék+tea, délben szintén, délután Sinlac gyümölccsel+víz. Nem kevés ez a napi anyatej?
Hát elég gáz orvosod lehet. Ilyen idős korban még épphogy csak kóstolgatni kellene, nem egész étkezéseket kiváltani.
Jól gondolod, ez így iszonyúan kevés. A hozzátáplálást maximum 1-re kellene redukálni, és visszaszokni a szoptatásra.
Nem muszáj egyetérteni, de akkor is így van. Orvost kellene váltania, mert aztán hetente járhat majd hozzá, mert mindenféle baja lesz a gyereknek. Ha nem most, akkor majd évek múlva. Egy ilyen orvosnak el kellene vennie a diplomáját.
Tudom, mostanában nagy divat a korai hozzátáplálás is, mert a drága anyukákat sajnos csak az érdekli, hogy ne kelljen tápszert venni, kevergetni, vagy szoptatni, csakhogy azt kellene felfogni, hogy az ember nem a kényelméért szül gyereket, és a babának 6 hónapos korig csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége. Utána lehet lassan elkezdeni a hozzátáplálást. De nem úgy, hogy 6 hónaposan már napi 3x kap mást enni! Még épphogy csak sárgarépát meg almát ehetne.
Szia! Szerintem is túl spk étkezést váltottatok ki, de így is megoldható, hogy egyen elég tejet.
Én sosem váltottam ki étkezést a hagyományos értelemben, mindig szoptatás után kínáltam szilárddal. Egy idő után már tudta, hogy pl délben a szopi után főzelék van és egyre kevesebbet szopizott, majd ette a főzeléket, míg egyszer már nem kért a cicit, csak a szilárdat, így 8 hós korában még 3x szopizott és teljesen ő irányította az egész "leválasztást".
Szóval szerintem válassz ki még egy étkezést, pl az ebédet és előtte vagy ha úgy látod jónak akkor utána szoptasd meg és így meglenne a napi fél liter tej.
Nem tudom ki írta korábban, hogy kényelmesebb hozzátáplálni, mint szoptatni, de nem hiszem hogy szoptatott/tápizott/hozzátáplált valaha is. A szoptatás a baba táplálásának legkényelmesebb formája, tehát pont nem a lustaság vezérelte a kérdezőt...
Egyetertek az elso valaszoloval,megha lelett pontozva is)
Szerintem csak most kellene kezdeni a kostolgatast.Probalj meg minden etetes utan adni meg neki szopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!