Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit főzzek a 8hónapos babámnak?

Mit főzzek a 8hónapos babámnak?

Figyelt kérdés
6hónaposan kezdem el a hozzátáplálást...
2009. ápr. 17. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Tökfőzelék tejföl nélkül, mindenféle főzeléket főzhetsz már rántással. Csirkehús, disznóhús vagy marha amit Ti esztek ehet már virslit felvágottat, saját készítésű házi pizzát.Jó étvágyat!!
2009. ápr. 17. 13:27
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Én még ilyenekről nem is hallottam már,hogy 2hónapja kezdted el a hozzá táplálást és ehet virslit meg felvágottat.Szerintem felejtsd el de gyorsan!!!Én 4.5hónaposan kezdtem de csak rá egy másfél hónapra kapott főzit ,most már sok mindent eszik de eszembe se jutna felvágottalkat adni neki,tele van adalékkal meg ételízesítővel,színezékkel!!!!Én rántást sen csinálok még neki,igaz tönkölybabapiskótát már adtam neki gyümölccsel,de még rántást nem és sztem nem is fogok egy darabig.

sztem adj neki krumpilis alapú főzelékeket.Céklával,spenóttal,gyümölccsel,répával,almával,ilyesmiket.Mivel ő még csak 2hónapja eszeget óvatosan.Attól,hogy 8hónapos nem kell azt ennie mint egy olyan babának aki 4hónapja eszik.

ezekkel a kajákkal simán el lehet lenni egy hónapig-esetleg egy pici igazi vajat adhatsz neki egy két hét múlva a főzike,hogy szokja a zsiradékokat.Én lurpak vajat adok neki,nem olcsó de sokáig elég.De jó a kerrugold is-az kicsit drágább,de nagyon finom és tényleg minőségi.Aztán egy másfél 2hónap múlva sztem már tehetsz neki bele csirke mellett-én mindet megfőzök előre és lefagyasztom jégkocka tartóba-kivéve a krumplit. és adagolhatod így hozzá.

Adhatsz neki rizst is jó puhára főzve.Csinálhatsz majd neki 1-2hétmúlva finom főzit,ilyeneket.Most mennem kell,de ha érdekel akkor adok majd egy pár tippet írj priviben nyugodtan.Üdvy:ZS

2009. ápr. 17. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Első válaszoló vagyok igaz hogy én 4 hónaposan már elkezdtem a hozzátáplálást és tápszeres a babám. Azt mondta a védőnő, hogy 8 hónaposan már adhatok jobb minőségű felvágottat.
2009. ápr. 17. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
32%

sztem manapság már teljesen mindegy,hogy mennyire jó minőségű a felvágott,mindenben van tartósítószer meg ízfokozó.De nyugodtan add akkor neki a te dolgod,bár nem irigyelem a védőnődet sem.

a másik nem az a lényeg,hogy tápszeres e a baba vagy sem az enyém anyatejes volt végig mégis el kellett kezdeni neki a hozzátáplálást 4.5hónaposan,mert nem volt elég a tartalma,de egy olyan baba aki még csak 2hónapja kezdett enni,ne egyen már felvágottat.Ráérnek majd egy év után,de én sztem még akkor sem adok majd neki.

2009. ápr. 17. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Itt egy ingyen letölthető babaszakácskönyv, hátha segít :)

[link]

2009. ápr. 17. 15:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem "szólóhoz" nagyon jó az a szakácskönyv:-)
2009. ápr. 17. 16:02
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. ápr. 17. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Cékla-krumpli/édesburgonya/rizs-csirke

Cukkini- krumpli/édesburgonya/rizs-répa-kelbimbó-paszternák

Répa-k/éb/r-zöldborsó-fehérrépa-máj

Spenót-édesburgonya-tengeri hal

Répa-fehérrépa-paszternák-k/éb/r

Szinte mindent összekombinálhatsz mindennel. Több legyen a zöldség, mint a szénhidrát, és mindennap kell fehérje, ha nem húsféle, akkor tejtermék, sajt, túró, ilyenek.

2009. ápr. 17. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!