Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől zöld a széklete babámnak...

Mitől zöld a széklete babámnak? ( 8hónapos, amúgy az állaga normális, zöldet se evett.

Figyelt kérdés
2009. dec. 2. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
2009. dec. 2. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is zöld a széklete.Anyatejet és tápszert is eszik,a védőnő szerint azért zöld mert túletetem a tápszerrel.Nem írtad,hogy a te babád mit eszik,de szerintem nem feltétlenül kell ahhoz zöld színűt enni,hisz a tápszer sem zöld.
2009. dec. 2. 20:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Így van, túleszi magát, és a szervezete nem bírja a tápanyagokat lebontani, felhasználni, és így távozik. Nem kell megijedni emiatt. Csodálkozom, hogy még csak most találkoztál ezzel a jelenséggel. A fiam 3 hetes kora óta 1-2hetente produkál egyszer egy ilyet.
2009. dec. 2. 23:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Orvos véleménye:

Kis csecsemőkorban a zöld székleteknek jó étvágy és jó gyarapodás mellett semmi jelentősége nincs. Mint Önök is észlelték anyatejes és tápszeres babánál egyaránt előfordul. Ez az egész csecsemőkor alatt megjelenhet, de inkább az első hónapokra jellemző. Talán gyakrabban észleljük, ha a baba egyik napról a másikra jóval többet eszik, vagy esetleg új tápszert kap. Néha a zöldes széklet több nyákot is tartalmaz, a bélgáz képződés is fokozottabb lehet, amitől a csecsemő sírósabbá válhat.

2009. dec. 2. 23:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én babám anyatejes és kap tápszert kiegészítésnek, a kakija mindig sötétzöld színű és 3 naponta produkálja. A védőnőnk szerint a tápszer miatt van, nem túletetés.
2009. dec. 2. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak is zöld volt a széklete, anyatejes volt, jó kedvű volt. Nekem is azt mondták semmi gond.

Most derült ki (21 hónapos), hogy felszívódási zavarai vannak + gyulladás az emésztőrendszerében.

Ha sokszor előfordul azért figyelj rá.

2009. dec. 3. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!