A munkáltató fizet valamit utánam, ha veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre megyek?
Fizeti a táppénz harmadát
fizeti a helyetted dolgozó munkabérét
neked szabadságot
és ha talál helyetted egy alkalmasabb embert, neked még teljes bért a gyerek 3 éves koráig, mire végre kirúghat
A munkáltatónak semmiképp nem jó a terhességed.
Viszont ha határozott idejű a szerződésed, nem rúghat ki, mert védett leszel ha a második baba 3 éven belül jön. Ha meg határozott, a fentiek miatt biztos nem fog hosszabbítani.
Miért gondolod, hogy nem kapsz majd gyedet?
Amúgy a második válaszolóval nem értek egyet teljesen.
"fizeti a helyetted dolgozó munkabérét", ezt akkor is ki kellene fizetnie, ha nem lennél terhes, csak mondjuk tartósan keresőképtelen
"neked szabadságot" a szabadság alatt már nem vagy tartósan távollévő, így a helyetted dolgozót tovább fizetni nem kötelező a munkáltatónak - a szabit meg így is úgy is ki kellene fizetnie, mert a szabi nem a terhesség miatt jár.
"ha talál helyetted egy alkalmasabb embert, neked még teljes bért a gyerek 3 éves koráig, mire végre kirúghat" nem kötelező két bért fizetni, sőt, ha maradsz fizetés nélkülin, neked nem is kell fizetnie semmit.
"mert védett leszel ha a második baba 3 éven belül jön"
Bocs, hogy belekérdezek! Ezt pontosan hogy kell érteni? A fiam jövő novemberben lesz 3 éves, a tesó december-januárban születne. Ez azt jelenti, hogy ha a fiam betölti a hármat, és én csak ez után szülök, mert ekkor még csak terhes vagyok, akkor elküldhetnek a terhesség alatt?
Még egyszer bocsánat, csak szeretnék minden fontos infót tudni, mik a lehetőségeim.
22.17 vagyok
Köszönöm, hogy válaszoltatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!