Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinaljak? Mindjart...

Mit csinaljak? Mindjart megorulok, eloszor hagytam a babamat itthon es baj tortent!

Figyelt kérdés

Negy es fel honapos a fiam, kulfoldon elunk, tavol a nagyszuloktol, csaladtol. Most jottunk latogatoba eloszor a babaval. Mar harom hete itt vagyunk, valtva az en szuleimnel, ferjem szuleinel. Mivel nincs segitsegunk, igy soha nem hagytam meg egyedul orakra a babamat, soha nem biztam masra, max a ferjemre, ha vasarolni mentem, illetve a mult heten anyukamra, amikor pelusert kellett mennem, de ezek fel oras utak voltak.

Ma eloszor hagytam magam meggyozni arrol, hogy kiruccanhatok nehany orara, a babamra a ferjem szulei vigyaztak. Rohanva indultam el, ketsegek kozott, nagyon nehezen szalltam fel a buszra, haza is telefonaltam, akkor meg minden rendben volt. Fel oraval kesobb ertem haza, mint terveztem es ferjem anyukaja elmeselte, hogy baj tortent.

Rosszul raktak bele a hordozot a babakocsiba es a setabol visszafele jovet megbillent a kocsi, kiborult belole a hordozo. A fiam beutotte a homlokat, sirt nagyon, de megnyugtattak, majd ismet sirt, ismet megnyugtattak. Kb tiz perc utan mar "beszelgetett", utana leoltoztettek, mert a pucerkodast szereti, vigyorgott, latszolag semmi baja.

A homlokan viszont pukli van, be van dagadva es kicsit piros is. Olbe vettem, elaludt a szokott idoben, szokott modon, mosolygott is ram, amikor meglatott, miutan hazaertem. Nem hanyt, nem lazas.

Mi utalhat bajra? Mire kell figyelnem? Mikor vigyem el orvoshoz?

Ne haragudjatok, hogy ennyit irtam, de ketsegbe vagyok esve, miutan elaludt a baba kisirtam a lelkemet, anyosomekon is latom, hogy sajnaljak, nem is hibaztatom oket, inkabb magamat. Nem kellett volna mennem, ha eddig is kibirtam vele a nap minden perceben, akkor most is maradnom kellett volna, nem masra bizni, akkor nem lett volna baj, ha itthon maradok.

2009. ápr. 16. 21:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha esetleg hányni kezdene vagy élse hangon nagyon panaszosan sírna az utalhat agyrázkódásra.

Reméljük nem lesz ilyesmi a babák nagyon sokat kibírnak hálistennek.

Tudom nem vigasztal de sajnos ez bármikor előfordulhat majd később is. Nem csak akkor ha másra bízod.

Én fiam is hullott már le innen onnan (nem nagy helyekről) úgy hogy apjával mindketten mellette ültünk!!!

Szóval pillanatok alatt megvan az esés.

Ne idegeskedj mostmár, nagyon jó anya vagy attól még, másra meg muszáj bíznod néha nap majd később is!

Ne aggódj!

2009. ápr. 16. 21:38
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagy hibás.Minden Anya kiakar kapcsolodni egy kicsit és neked ez sikerült is.De szerintem már holnap vidd el dokihoz ne,hogy valami baj legyen vele.Jobb megelőzni a problémát!
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
bocsi éles akart lenni..
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha nem hány a babád akkor szerintem ne aggódj! Ha mégis nyugtalan vagy akkor nézesd meg egy dokival, de szerintem felesleges. Rengeteg apró balesete lesz még a kisfiadnak, kezdj hozzá szokni :-).

És ne hagyd többet olyanokra akik nem értenek bizonyos dolgokhoz. Inkább vidd magaddal, akkor legalább nyugodtabb vagy te is. Hiszen még olyan picuri!

2009. ápr. 16. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

hányás, aluszékonyság, étvágytalanság. ezek olyan 3 napig előjöhetnek, ezek az egyrázkódás jelei.

figylejétek pár napig, h mindent csinál -e mint eddig,

de ne aggódj, nagyon vasgyúrók. az én fiam beszorult az ágy és a fal közé 7 hónaposan, éjjel ki kellett húznom az ágyat, mert nem lehetett máshogy kiszedni, leesett a földre. nem lett semmi baja:))

2009. ápr. 16. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem holnap azért vidd el kórházba, nézesd meg. Inkább, mint hogy nagyobb baja legyen. Nem mindegy az sem, hogy mire esett. Fűre, betonra, a kocsiba ütötte bele a fejét? Max. lesz egy felesleges utad, de ennyit megér a kicsid!

Amúgy a jövőre nézve meg én annyit tudok tanácsolni, hogy én amit kell intéznem, igyekszek a környéken a séták alkalmával elintézni, és így viszem magammal a picurt. Már megszokta, szereti is.

2009. ápr. 16. 21:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

szia! ne hibáztasd magad! baleset sajnos akkor is történhet, ha állandóan a babád mellett vagy. persze Te biztosan nem raktad volna rosszul fel a hordozót, de sokszor tényleg akkor is megtörténnek balestek, ha mi minden óvintézkedést igyekszünk megtenni.

azért mert egy picit kiruccantál, ne tépelődj. ja, és a férjed szülei is felneveltek már egy gyereket, és nem hiszem hogy olyan nagyon felelőtlennének lennének, hogy már előre számítanod kellett volna erre.

próbálj megnyugodni!

ha nem lázas, nem sír a szokttnál többet, nem borul a napirendje, nyugodtan alszik, szerintem nem kell egyebet tenned. legfeljebb, ha nagyon aggódsz, mutasd meg egy gyerekorvosnak. majd ő megnyugtat. tudom, nem egyszerű...

2009. ápr. 16. 21:43
 8/10 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat.

Kicsit sikerult kozben megnyugtatnom magam, meg most mar a ferjemet is, mert elmeseltem neki, hogy mi tortent.

Tudom, hogy anyosomek is felneveltek egy gyereket, pontosabban kettot epsegben, en nem is azt mondtam, hogy oket hibaztatom, hanem elsosorban magamat, mert ha en nem mentem volna el, akkor en vittem volna setalni es nem tortent volna meg ez. De igy utalag mar ez is teljesen mindegy.

Csak annyira batoritott minden ismeros, hogy siman a nagyszulokre lehet bizni a babakat mar ennyi idosen, konkret napirendje van, sajnos mar nem is szoptatok es nem is olyan helyre mentem, ahova vihettem volna ot. Es tenyleg latom, hallom, hogy sok anyuka ra meri, tudja bizni a babat neha a csaladra. Hagytam magam meggyozni, hogy most az egyszer ez nalunk is mukodik. A kovetkezo fel evben ugysem lett volna erre pelda ismet, mert addig tutira nem tudunk jonni megint. Max karacsonykor.

Mindegy, probalom nem ostorozni magam. Figyelem a babat, jol, nyugodtan alszik ugy, ahogy szokott.

Reggel megnezem a puklit es hogy mikor ebred, hogy eszik, nem-e hany, forog-e ugy, ahogyan eddig es ha talalok egy orvost, aki fogad, akkor elviszem a babat.

(Igazabol azt sem tudom jelenleg, hogyha menni kellene, akkor hova kellene menni, mivel sohasem eltem ezen a kornyeken, a babamnak meg magyar papirjai sincsenek, azt sem tudom hol van itt rendelo es bemehetunk-e csak ugy orvoshoz. Majd holnap reggel kideritem.)

2009. ápr. 16. 22:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Leirom, hogy telt az ejszaka es a reggel, hatha valaki meg visszanez. Minden olyan, mint szokott lenni, jol aludt a fiam ejjel, csak egyszer ebredt teazni, mint mindig. Normal idoben kelt, beszelgetve, mosolygosan, ehesen. Nem sir, szerintem nem faj semmilye, a puklit is megtapogattam, illetve a fejet vegig, hogy erezni-e valamit, semmit nem ereztem es nyugodtan hagyta a fogdosaat, ugyhogy szerintem az sem faj neki. Nem hanyt, hoemelkedes sincs. Nem is lett lila sehol a bore, nem latszik, hogy utodott volna, a pukli is alig kiveheto, rengeteget huzodott vissza ejjel. Ma reggel megyunk koran a papirjait intezni, idopontom van, de viszem magammal inkabb. Ott hamar vegzunk es elotte megkerem a bagyit, hogy keressen egy gyerekorvost a kornyeken.
2009. ápr. 17. 06:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

21:40es vagyok. akkor szerintem semmi gáz, azt figyeljétek még napközben, h nem alszik -e többet. ennyi.

örülök, h jól van:))

2009. ápr. 17. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!