Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemsokára 21 hós lesz a...

Nemsokára 21 hós lesz a kisfiam. Tejital éjjel?

Figyelt kérdés
Még mindig kéri a tejcit a cumisüvegében éjjel 1-2x és se a víz, se más nem jó neki. Vacsora mindig bőséges. Víz és cumik mindig vannak az ágyában, ha kell neki éjjel, kiszolgálja magát, de a tejcit muszáj frissen készíteni, ezért folyton kelünk :-( Próbáltam csak elütni vízzel, vagy kis kamilla teával, de neki nem kell. Más is van így, ennyi idősen?
2011. aug. 20. 09:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nyugodtan elhiheted, h nem a hasa kelti fel. Az én fiam akkor se kelne kelne fel éjjel, ha vacsora nélkül feküdne le. Ez puszta megszokás kérdése. Gondoljunk csak arra, h ha reggel egy hétig ébresztőre kelünk fel, akkor következő héten már az ébresztő nélkül is kipattan a szemünk szinte pont abban az időben. Ő pedig már lassan 2 éve ébred minden éjjel! Naná, h nem tud aludni, ha egyszer ezt szokta meg. Át kell programozni a gyereket. Ennyi a megoldás. Ami persze idő, és türelem kérdése.
2011. aug. 25. 00:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Tegnap 17:04-es vagyok. Nem értek egyet azzal, hogy csak megszokás lehet. Lehet, hogy az, de épp úgy lehet éhség is. A fiam, aki mindjárt kettő, mindig is jó alvó volt, de ha nappal nem tömtem meg eléggé, akkor hajnaltájt kelt és tejet kért (kér néha a mai napig), két hétben mondjuk egyszer. És tényleg éhes, nem csak úgy nyammog. Egy ilyen nagy gyerkőc szerintem már kezdi kinőni a megszokásokat. Persze lehet, hogy nálatok pont ez a helyzet, de én a helyedben még megpróbálnám az esti etetést dúsítani (pl a tejpépes tejjel lefekvés előtt), és ha akkor is kel (mondjuk 4-5 nap változtatott vacsi után), akkor sajna tényleg a megszokás lesz a ludas. Sok szerencsét és kitartást.
2011. aug. 25. 07:13
 13/18 A kérdező kommentje:
Most már vagy 1 órán át tart a több fogásos vacsoráztatás és még MINDIG felkel és kéri a tejet, meg is issza az összeset, néha 2x is egy éjjel!!
2011. szept. 1. 14:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Mennyit iszik napközben? Miket? Nem lehet, hogy a folyadékigénye nincs kielégítve? Esetleg azért kéri a tejet éjjel, mert neki még az jelenti na folyadékot.
2011. szept. 1. 17:41
 15/18 A kérdező kommentje:
Kakaó 3 deci, víz és tea 2 liter, tejital nappal 3 deci.
2011. szept. 2. 07:45
 16/18 anonim ***** válasza:

Aztapaszta!!! Neked egy kiskacsád van! :))) Én örülök, ha össze-vissza fél liter elfogy! Mondjuk a fiam meg a másik véglet. Nem szeret inni (de legalább nem lesz alkoholista ha megnő. :) remélem!).

Ne haragudj, h nem nagyon tudok többet segíteni! De engem ez méginkább abban erősít meg, h ez megszokás. És lehet, h már az egy órás vacsimaraton is kívántatja vele a folyadékot.

Nem tudom h zajlik az estétek, de én úgy csinálnám, h fürdés előtt száraz vacsi (laktatóbb, amiket mi is eszünk), annyit adni neki, amennyi jól esik, majd fürdés után kakaó-tej (ilyesmi), akár kenyérrel vagy vmi gabonapehellyel, aztán fekvés. Mi szinte mindig így eszünk, csak a fürcsi előtti nálunk pár falat, mert ő csak kunyerál olyankor, a fürcsi utáni meg olyan 2,5dl kakaó, amibe kenyér van, így laktatóbb.

Az éjszakával kapcsolatban én még mindig azt mondom, h nem kellene neki adni semmit. Tuti azért ébred, mert hozzászokott. Ennyi folyadékra kinek van szüksége? Mármint arányaiban mérve. Felnőtt létemre kevesebbet iszok! (Tudom, többet kellene, de egyszerűen nem jut eszembe, mert nem kívánom. Én is a másik véglet vagyok.) Lehet, h a teát kellene hanyagolni? Mert ugye az édes itatja magát (már ha édes egy kicsit is). Tudom, h irtó nehéz megtenni, h ne adj neki éjjel, de ha nem akarsz keli, szerintem nincs más megoldás. Magyarázd el neki, h mi a helyzet, és tarts ki amellett! Nehéz lesz, főleg ha még sírni is fog, de erősnek kell lenned! Valamit valamiért!

2011. szept. 2. 09:10
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Most ott tartok, hogy megcsinalom neki a tejitalt amikor en megyek aludni, szerencsere o elalszik nelkule, tehat meg az elalvashoz sem kell, aztan hallom, hogy kel vmikor ejjel, de meg sem mukkanok, nem megyek oda csak ha vegkepp nem talalja, de kozel rakom, maci kitamasztja, aztan megissza, igy ujra 'csak' 6-7 kozott ker, remelem ha gyorsan megtalalja, akkor nem keres engem es egy ido utan nem ebredek fel ra.
2011. szept. 5. 18:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Kiskoratol fogva sokat iszik, de en is 3 litert legalabb levesekkel es teakkal. Gyumolcsteat szoktam csinalni, a vernarancsosat, amiben csak gyumolcstea van es mezzel es citrommal issza.
2011. szept. 5. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!