Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam egy éves lesz nemsokár...

Kisfiam egy éves lesz nemsokára és nem fog még csipesz szerűen az ujjacskájával!?

Figyelt kérdés
Miért baj ez? Ha valamire rámutat akkor is a középső és gyűrűs ujját használja. Válaszokat előre is köszönöm.
2011. jan. 25. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos azt nem tudom, miért probléma, de tény, hogy 10 hós kora óta a mi védőnőnk állandóan kérdezgette, hogy csippentve fog-e már?

Most 13 hós a fiam, mutatóujjal mutat, csipegeti a morzsát a tálcájáról, és miszkilbe aprítja a papírzsebkendőt. Én is kíváncsi lennék, miért gond, ha valaki nem így csinálja!

2011. jan. 25. 15:26
 2/6 anonim ***** válasza:
9 hónapos a kisfiam és ő is fog már csipesz szerűen.Nem tudom sajnos miért probléma de én is kíváncsi lennék!
2011. jan. 25. 15:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor már nem vagyok egyedül de remélem azért majd valaki fog tudni segíteni.
2011. jan. 25. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:

"A kézhasználat fejlődése az értelmi fejlődés érzékeny jelzője"

Ezért figyeli a védőnő és a gyerekorvos is. Meg van, hogy adott hónapos korában milyen mozdulatokat, fogásokat, "finom mozgásokat" "kell" egy babának csinálni.

2011. jan. 25. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Ezt találtam:

"...9 hónapos kortól 1 éves korig egyre jobban fejlődik a felcsippentő mozdulat, melynek köszönhetően apró tárgyakat is képes felvenni a hüvelyk és a mutató ujjak használatával.."

Ezzel csak azt akartam mondani hogy 1 éves koráig ki kellene alakulnia ennek a képességnek ezek szerint,de ha orvos nem mondta hogy baj akkor...!

2011. jan. 25. 15:56
 6/6 A kérdező kommentje:
A védőnő is csak azt mondta, hogy gyakorolgassunk. Rakjak elé kis kajadarabokat amit nem tud felvenni marokra csak két ujjal. Remélem nem lesz gond mert okos baba bár én elfogult vagyok. De a képeken az állatokat családtagokat felismeri stb. Az mondjuk igaz, hogy tíz hónapos volt amikor "megmozdult".
2011. jan. 25. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!