Van valaki akinek babája oxigénhiányos állapotban született, és helyrejött utánna?
1. vagyok. Mi 1/5 apgarral születtünk. Hazaadást követő 2. héttől tornázunk nagyon szép eredménnyel.
Szerintem mindegy, hogy ki milyen tornára viszi a sérült gyerekeket, a lényeg, hogy mindenképpen korán el kell kezdeni a fejlesztést
Szia!
Megkérdezhetem, hogy mi újság van veletek? Mennyi idős már a kislányotok? Hogy fejlődik? És a nagyobbik gyerkőc?
Én a Down - szindrómás kislány anyukája vagyok. Mi elég jól fejlődünk, mozgással okés minden, csak még a finom motorikát kell edzenünk. Sajnos a beszédfejlődés elég lassú, még csak az alapszavakat mondogatja: apa, anya, baba, papa, mama, pápá, bab, répa, víz, ne, nem, papacs (ez a papucs) stb., néha ragoz, hogy apát, vagy a hangokat utánozza és mutogat- így kommunikálunk. De teljesen "érthető" mit szeretne és érti az utasításokat vagy a kérdéseket. Logopédushoz most kezdünk járni. Nemsokára megkezdjük az ovit, integráltan. Egyébként 3 és fél éves. Született mégegy kislányunk, ő 9 és fél hós, hála Istennek egészséges.
Minden jót és jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!