Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valaki akinek babája...

Van valaki akinek babája oxigénhiányos állapotban született, és helyrejött utánna?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 15. 14:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!Sajnos a kitolási szakban hirtelen elment a szívhang,mint utóbb kiderült,a köldökzsinórja a medencecsontom és a buksija közé nyomódott....Pár pillanat volt az egész,és most isszuk a levét,de leginkább a babám.
2009. ápr. 15. 16:17
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, de sajnálom a történteket. Ilyenkor összerándul a gyomrom. Egy egészséges terhesség után, szülés közben pillanatok alatt olyan dolgok történhetnek, hogy egy életre megváltozik minden. Mi is jól voltunk a terhesség alatt végül mégis downos lett a babánk.ő is 6/10 Apgarral született, élesztgetni kellett, 1 perc után volt 8/10, utána 9/10. Megjegyzem, engem császároztak. MI is járunk tornázni a gyenge izomtónus miatt, sajnos az értelmi fejlődésben nem biztos, hogy sokra leszünk képesek. Kitartást és jó egészséget kívánok nektek. Egyébként az első babátokról van szó?
2009. ápr. 15. 17:38
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok. Mi 1/5 apgarral születtünk. Hazaadást követő 2. héttől tornázunk nagyon szép eredménnyel.

Szerintem mindegy, hogy ki milyen tornára viszi a sérült gyerekeket, a lényeg, hogy mindenképpen korán el kell kezdeni a fejlesztést

2009. ápr. 15. 18:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem az első babánk,már van egy 6 éves fiunk is,ő egészséges!Nagyon rosssz így.Kislányt szerettünk volva,az is lett,csak az a rossz pillanat az egész életünket elrontotta.
2009. ápr. 16. 10:08
 15/17 A kérdező kommentje:
Egyébként engem is császároztak,de ezek szerint már késő volt.Pedig tényleg pár pillanat volt az egész.Az orvos is villámgyorsan megcsászározott,gyakorlatilag "kitépték"a gyereket belőlem.Mégvelem se foglalkoztak,csak mentsék a gyereket.
2009. ápr. 16. 10:11
 16/17 anonim válasza:
A magzati szivhangok elégtelensége miatt került sor császármetszésre nálunk is (bár sokára vették észre és még tovább tartott amig a fogadott orvos beért, az ügyeletes nem akart eljárni), de sajnos már o.hiányos állapotban született meg a kisbabánk. A kútvölgyiben semmilyen segitséget vagy tájékoztatást nem adtak ennek lehetséges következményeiről (ez etikátlan), mi 3. hónaptól hordtuk dévényre 6. hónapos koráig. Jelenleg 9 hónapos a fiunk és pár másodpercig már önállóan tud állni (ez jó mozgásfejlődésnek számit). Bizunk benne, hogy nem lesz következménye a születéskori szülésznői és orvosi hibának.
2010. aug. 2. 16:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Megkérdezhetem, hogy mi újság van veletek? Mennyi idős már a kislányotok? Hogy fejlődik? És a nagyobbik gyerkőc?

Én a Down - szindrómás kislány anyukája vagyok. Mi elég jól fejlődünk, mozgással okés minden, csak még a finom motorikát kell edzenünk. Sajnos a beszédfejlődés elég lassú, még csak az alapszavakat mondogatja: apa, anya, baba, papa, mama, pápá, bab, répa, víz, ne, nem, papacs (ez a papucs) stb., néha ragoz, hogy apát, vagy a hangokat utánozza és mutogat- így kommunikálunk. De teljesen "érthető" mit szeretne és érti az utasításokat vagy a kérdéseket. Logopédushoz most kezdünk járni. Nemsokára megkezdjük az ovit, integráltan. Egyébként 3 és fél éves. Született mégegy kislányunk, ő 9 és fél hós, hála Istennek egészséges.

Minden jót és jó egészséget!

2012. febr. 13. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!