Van itt akinek oxigénhiányos állapotban született a
babája?
Igen.2 napig volt inkubátorban.
Azóta szép nagy,egészséges gyerek.
2011. febr. 20. 22:20
2/20 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Szerepelt a zárójelentésen is, hogy oxigénhiányos? A mozgása, beszéde szépen fejlődött? Az én babám elakadt, lassult a szívhang, és vákummal cibálták ki :-( Szegénykém nem sírt fel, és kékes színe volt. Azt mondták utána, semmi baja, egészséges. Én mégis félek, sőt rettegek :-(
Nekünk a záróra azt írták, hogy oxigén hiányos állapot jelei jelentkeztek, ill. agyi bevérzés a magzatban és az újszülöttben.
Teljesen kivoltam.
Mi koponya uh-ra jártunk, ciszták maradtak a bevérzés helyén, de felszívódtak, hála. És nyaki izomgyengeség miatt neurológiára utaltak be. Itthon tornáztattam és rendbe jött. Két hét múlva lesz 1 éves és már egy hete jár. Semmi nem maradt vissza. Remélem később sem jelentkezik semmi, ami erre lenne visszavezethető.
2011. febr. 20. 22:33
Unokatestvérem lánya is elakadt,őt éleszteni kellett. Ma már 12 éves nagylány,szerencsére semmi problémát nem okozott nála.
2011. febr. 20. 22:34
5/20 A kérdező kommentje:
Jajj de jó ezeket hallani/olvasni! A dokim azt mondta, hogy nem volt oxigénhiány.. de ezt nem hiszem el, mert az ottani újszülöttes orvos azt mondta, hogy volt egy átmeneti oxigénhiány, de rendeződött. A záróján "fenyegető oxigénhiány" szerepel. Egyenlőre úgy fejlődik, ahogy a nagykönyvben meg van írva. De igazán csak akkor leszek nyugodt, ha már tud majd járni és beszélni..
Mindenképp vidd el egy dévényes állapotfelmérésre. Ott kifejezetten oxigénhiányos gyerekekkel foglalkoznak és tudnak segíteni akkor is, ha látszódik valami a szülés körüli nehézségből. Ennél jobbat nem tehetsz a babáddal.
2011. febr. 20. 23:13
Szia! 28 hónapos fiam szintén elakadt, szintén oxigénhiány lépett fel,csak engem végül császároztak, szerepel a zárójelentésben is a hypoxia, pár órát volt inkubátorban. Soha semmi gondja nem volt a mozgással. Sőt, már 9 hónaposan elkezdett egyedül járni. Egy kicsit nehezebben kezelhető volt eddig mint más gyerek, de a közösség nagyon jó hatással van rá. És beszédbe van egy kicsit lemaradva a társaitól. De az annak is betudható, hogy egyszerűen nem akar. Csak mostanában kezdett el szavakat és rögtön két szavas mondatokat mondani.
2011. febr. 21. 06:46
Utolsó vagyok, nem kell visszajárnotok a korházba ellenörzésre? Mert nekünk kell. Szerintem ha az ottani doki azt mondja nincs gond, akkor nincs gond.
2011. febr. 21. 06:53
Az én fiam is ox.hiányosan született,3 napig hűtötték aztán újabb 3 nap amíg felébredt.
Soha nem volt semmi baja,8hónaposan már járt.Most 22 hónapos,mondatokban beszél.Mi jártunk dévény tornára,mert kicsit feszes volt az izomtónusa.
Most voltunk állapotfelmérésen,tökéletesen fejlődik,sőt van amiben a kora előtt jár.Reméljük továbbra is így marad!
2011. febr. 21. 09:27
10/20 A kérdező kommentje:
Nem mondták, hogy kellene járnunk kontrollra.. Azért én elvittem őt egy Dévényes gyógytornászhoz. Nem látott semmi bajt, csak a vállai voltak kicsit gyengébbek. De ez azért lehetett, mert nem volt hason soha, utálta. Utána eröltettem, azóta szépen támaszkodik és könyököl.
Utolsó előtti válaszolótól kérdezném, miért volt nehezebben kezelhető a picid, mint más gyerek?
Kapcsolódó kérdések: