Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg jó ha egy éves kor...

Tényleg jó ha egy éves kor után azt eszik a babák amit mi felnőttek? Nekem még olyan picinek tűnik ezekhez a kajákhoz, hogy én még nem tudom elképzelni, hogy pörköltet egyen stb.

Figyelt kérdés
Más mit gondol erről?Baj,ha én még inkább babakajákkal etetem(semmi fűszeres,tartósítószeres stb.),mert itt azt olvasom,hogy sokan 10 hónaposnak is már virslit,parizert stb. adnak reggelire,amit én is tudok,hogy nem egészséges.Lehet,hogy nem kellene ennyire féltenem az ilyen mű és fűszeres dolgoktól?
2009. ápr. 15. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

azt hiszem, hogy 1 éves korában még én sem fogok neki mondjuk pörköltet adni. most 7 hós múlt a fiam, de én nem erőltetek neki semmi újat. a húsmennyiséget most fogom ugyan emelni, és lassan majd a babakekszek kipróbálom neki. mondták, hogy reszelhetek a kajájába sajtot, de valahogy még azzal is várni akarok kicsit. fűszert sem fogok egy éves kor felett használni neki, mert nem akarom, hogy nagyon fűszeres dolgokhoz szokjon. ráér azt nagy korban megszeretni majd:-)

Szerintem egyáltalán nem baj, ha babakajákat adsz neki, csak egye meg a neki szükséges mennyiséget és legyen azért változatos neki. Pl egy év körül már a tejtermékek azért mehetnek, vélemyénem szerint.

2009. ápr. 15. 13:28
 2/15 A kérdező kommentje:
Én is valahogy egy csomó dolgot kihagynék,amit mi azért megeszünk.Féltem a kis pociját.Csak a környezetemben egy kicsi hülyének néznek,hogy hiszen egy egy éves baba már mindent ehet és nem kellene annyira féltenem.
2009. ápr. 15. 13:31
 3/15 anonim ***** válasza:
42%
a fiam jövő hónapban lesz 1 éves és én is ezen gondolkodtam 1ik nap. én sem merem adni neki ezeket a kajákat. mondjuk húslevest kap majd, meg tojást, én fogok akkor már főzni neki, de teljesen fűszermentesen eleinte, aztán szépen lassan fogom hozzászoktatni a felnőtt ízekhez, olyan 3 éves korára:)) legalábbis így tervezem. a virsli, párizsi, meg az ilyesmi nem az én világom, szóval azokat nem fog enni. jön majd a felvágott meg a vaj reggelire zöldségekkel, de el sem tudom még képzelni, hogy fogunk megbírkózni a feladattal:))
2009. ápr. 15. 13:34
 4/15 anonim ***** válasza:
51%
Szia!Az én fiam 18 hónapos,de csak akkor eszi azt amit mi,ha főzeléket főzök,vagy húslevest,és abból kapja a zöldségeket,husit.Ha olyat főzök amihez szerintem még kicsi(töltött káposzta,bab stb.)akkor bébiételt adok neki.Meg amúgy sincs még rágófoga,csak elől van 7.Ráér még szerintem a te babád is,egyévesen én se adtam neki a mi kajánkat abszolult.Meg mi amúgy sem eszünk minden nap húst,de nekik meg szükségük van rá.
2009. ápr. 15. 13:36
 5/15 A kérdező kommentje:
És nálatok nem tesznek ezért rosszalló megjegyzéseket például a nagyszülők,akik ugye már töltött káposztát 10 hónapos babának javában adtak.Nekem a rokonság megjegyzéseivel is meg kell küzdenem,mert elég furcsának(hülyének) néznek,hogy így "különcködök".Nálatok nem tesznek erre a dologra rosszindulatú megjegyzéseket?
2009. ápr. 15. 13:46
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Tettek megjegyzéseket,de nem érdekelt.Az én gyerekem,és igazságszerint jól megmondom ilyenkor a véleményemet,persze nem sértőn,és azóta nem szólnak.Ne törődj velük.Már nem a régi világ van,minden agyon van tartósítószerezve,meg mindenen ott a sok E-s betű.Ráér még a gyerek megismerni a műkajákat.
2009. ápr. 15. 13:54
 7/15 anonim ***** válasza:
45%
2. vagyok. össze vissza megy a duma, h már ezt meg azt kellene ennie bableves füstölt hússal, nyers tojássárgája pocukorral, 7 hónaposan. ezek az anyósom szupiintelligens elvei... én leszarom ezeket. az én gyermekem. neki meg fáj a gyomra megállás nélkül. ugyan mitől??? én a legjobbat akarom a gyermekemnek, akinek nem tetszik, az bekaphatja. szegény 70 éves nagyimra és rászóltam a múltkor,h a 7 hós baba nem rágcsálhat kenyérhéjat. megértette, ennyi. magyarázd el nekik, h te így látod helyesnek. én csak az én nagyimnak magyaráztam, anyukám rögtön így táplálta volna, ahogy én teszem, mert utánaolvasott... a tesómmal egyszerre szültünk, így felkészült a mai trendre. aki nem érti meg, azzal ne foglalkozz.
2009. ápr. 15. 13:55
 8/15 anonim ***** válasza:
75%
Na,jól le lettünk pontozva,mert másképp etetjük a gyerkőcöket.
2009. ápr. 15. 14:08
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

aha:)) pont ezt néztem...

aztán majd mikor a szerencsétlen gyereke a bunkó pontozgatónak 20 év múlva gyomorteán meg gyógyszeren él, akkor majd néz nagyokat.

DE NEM ÍRJA LE A VÉLEMÉNYÉT!!!!!

írd le légyszi....

ha vki nem úgy csinálja, ahogy itt 1esek látják, akkor kitör a hiszti... én ezeken nagyon jókat mulatok:)))

2009. ápr. 15. 14:10
 10/15 anonim ***** válasza:
79%
Hát igen,én is csak mosolygok.Azt azért még hozzáteszem,hogy a 18 hónap alatt még csak egyszer volt beteg a fiam....Gondolom mert rosszul etetem....,kevés vitamint,fehérjét,rostot kap szegénykém...:-))
2009. ápr. 15. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!