Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek ha nem elég a tej,...

Mit tegyek ha nem elég a tej, de nem kell a tápszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon keveset szopizik 3 hós kislányom, kb40-50ml alkalmanként. Próbálom kiegészíteni tápszerrel de nem fogadja el.

Lehet h nem ízlik neki?( Milupa Milumil 1 HA) VAgy egyszerűen a cumi nem jó?

Próbáltam már 2 féle cumit is de egyik sem kellett. Vagy váltsak tápszert? Vagy lehet h mégis elég neki ez a kevés tejci?

Köszi a válaszokat és tapasztalatokat.

Szép napot

3 hós kislány anyucija

2009. ápr. 15. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem izlik neki. Ez a tápszer keserűbb, mint az anyatej, van olyan baba aki nem fogadja el. Irass másikat. Az enyém elfogadta, de arra az esetre he mégsem arra irattam BEBA Aktívot. Próbáld ki.
2009. ápr. 15. 08:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Milyen időközönként szopizik a babád? És szépen hízik?

Ha igen akkor nem hiszem, hogy aggódnod kéne, és ne méregesd minden étkezésnél, mert az nem tesz jót neked se, mert stresszelsz, és valóban csökkenni fog a tejed mennyisége. Lehet, hogy azért nem kell a tápszer neki, mert elég a tejcsi, és ő tudj, hogy mire van szüksége.

Sok sikert a szoptatáshoz.

üdv. Csilla

2009. ápr. 15. 08:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Érdemes megpróbálni másik tápszert, a HA tápszerek valóban keserűek, sok baba nem szereti. Mi is Beba-t használtunk, abban van egy olyan élőflórás anyag is, ami szintén hipoallergén hatású, de nincs rossz íze. A lányomnak a hasfájásán is enyhített, amikor még nagyon pici volt. (Ő is szopi után kapta kiegészítésnek).
2009. ápr. 15. 09:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Bár mi már nagyobbak vagyunk és kevés tápszert ittunk,de nekünk a mildibé vált be,az finom ,még én is meg bírom inni.Azelőtt nekünk is az volt ami nektek de egy kevés idő után van valami,büdös szaga is
2009. ápr. 15. 09:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel az LLL. ligát, a kismama újság végén benne van a telefonszám. Nagyon kedvesek, nekem mindig ők segítettek, sikeresen!
2009. ápr. 15. 09:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi is Milupát eszünk Ha 1-et, de talán azért nem tetszik neki, mert ez egy kicsit azért sűrűbb, mint a Milupa Milumil Ha Start.Az pont olyan, mint az anyatej. Mi épp ezért váltottunk, mert nem lakott jól tőle. Szerintem így kezdésnek az kéne kipróbálni, mert az jobban hasonlít az anyatejhez. Bár való igaz, hogy lehet nem fog beválni neki ez a fajta, és akkor másikat kell próbálni. Pl. nekünk meg a Beba nem vált be, utálta, pedig ő már a születésétől fogva tápszeres.

Sajnos próbálgatni kell, ami nem túl pénztárca barát.

Esetleg a védőnőd véleményét is kikérheted, ha jóban vagytok és hasznosnak tartod a tanácsait!

3,5hós kislány anyukája

2009. ápr. 15. 09:57
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget
2009. ápr. 15. 09:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!Látom már kaptál sok hasznos választ,de én is írnék egy tippet.Nekünk Humana HA Start-ot írt fel a doki,semmi probléma nem volt vele,az íze kifejezetten kellemes,az állaga is mindig jó.Az ára recepttel 2010 Ft,anélkül 2600 Ft.Hááát,nem túl olcsó,de lehet hogy ez lesz a nyerő,az pedig mindent megér.

Lehet,hogy a cumi nem tetszik neki,abból a MAM-os nagyon jó,tényleg sokkal puhább,mint a többi.Az 1-es lyukút használjuk,abból nem ömlik annyira.

Mekkora súlyú a babád?Biztosan hallottál már a kiszámolgatós módszerről,ez alapján megtudhatod,hogy elméletileg mennyi a baba igénye.Persze,ha nem sír evés után,ha megfelelően gyarapodik,szóval ha semmi jele annak,hogy nem elég neki a tejcid,akkor minden rendben megy,valószínűleg.

( a kisfiam 4100 gr-mal született,most majdnem 7 kiló és a cicim mellett 150 ml-t eszik,három óránként,ő is 3 hónapos! )

2009. ápr. 15. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!