Mit jelent az, hogy végigalussza a babád az éjszakát?
KEdves kérdező! Nem írtad, milyen korú a babád, az sem mindegy. Vsz. egyre jobban kitolódnak az alvással töltött órák, általában így alakul ki, hogy végigalusszák az éjszakát.
Nálunk úgy volt, hogy sokáig keltenem kellett a babáimat, mert kis súlyú koraszülött ikrek voltak, napi 8x ettek. Így három óránként ment a cumi a szájukba, néha alva cuppogták el. Ahogy erősödtek, nem ébresztettem már őket, egyszer keltek maguktól éjjel, így lett napi 7 étkezés. Utána egyre jobban kitolódott a felébredésük. Egyszer csak arra keltem, hogy jön fel a nap, a gyerekek alszanak, és én is mintha kialudtam volna magam... :) na arra mondtam azt, hogy végigaludták az éjszakát.
Most úgy van, hogy este 9 körül vacsoráznak, és időjárástól függően 6-7:30 körül kelnek. 7 hósak.
Az én babám 5 hetes. Nem várom el tőle, hogy átaludja az éjszakát, már azzal is elégedett vagyok, hogy éjjel nem pattan ki a szeme, hanem egyből visszaalszik. De azért kicsit irigykedek azokra akiknek a babája egyszer sem kel fel. Mondjuk biztos kidurranna a mellem reggelre, ha velünk is így lenne :D Egyszer aludt úgy, hogy csak 1szer kelt fel, de már akkor nagyon kemény volt mindkettő.
Egyébként akinek hasonló korú a babája, vagy ekkor már átaludta az éjszakát, annak a pelus is kibírta? Az enyémnek minden evés előtt le kell cserélni, mert tele van.
Kisfiam 5 hetesen meg 3-szor kelt fel enni es bizony olyan is volt, hgy kipattant hajnali 3-4 kozott a szeme es 50 percbe is tellett mire visszaaludt. Ez igy ment kb. meg egy hetig, vagyis 6 hetes koraig. Aztan mar csak 2-szer ebredt fel enni es 8 hetes kora utan mar csak 1-szer. 9 hetes volt pont amikor ataludta az ejszakat ami azota igy nez ki:
9 hetesen este 11-tol reggel 5-6-ig aludt
12 hetesen este 11-tol 6-7-ig aludt
5-6 honaposan mar este 9-tol reggel 6-7-ig aludt
8-9 honaposan este 8-tol reggel 7-8-ig aludt
12-18 honaposan este 7:30-8:00 kozott alszik el es reggel 8-9 korul ebred.
Termeszetesen van amikor valamiert felsir pl. fogzas eseten mert faj neki, natha eseten mert eldugul az orra stb. De egyebkent alszik mint a bunda 9 hetes kora ota. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!