Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a vélemény a rota elleni...

Mi a vélemény a rota elleni oltásról?

Figyelt kérdés

túl drága nekem 18000 ft ért.nagyon fontos beadatni?

muszály 2*?nem elég ha csak egyet adatok be?

valaki aki nem adatta be és megbánta? elkapta a gyereke a rota virust?mik voltak a tünetek.meséljetek.

2011. aug. 17. 14:35
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Akinek nincs pénze, az nem adatja be, és megindokolja, hogy miért nem kell, akinek meg van, az beadatja, általában így van.
2011. aug. 17. 17:23
 12/37 anonim ***** válasza:

Beadattam a lányomnak. Több kisgyerekes családot is ismerek, ahol előfordult rota, és nem szerettem volna, ha a lányom is átéli ugyanazt. Mindeképpen be kell adatni mindkettőt, egy oltás semmit sem ér.

Az igaz, hogy nem nyújt 100% védelmet, de mindenféle (nem csak rota!) hasmenéses betegség sokkal enyhébb lefolyású lesz, ha megkapta az oltást. Nálunk volt calici, 2 nap alatt lement, a többi gyerek meg kórházba került.

2011. aug. 17. 17:54
 13/37 anonim ***** válasza:

Nekem a gyerekorvos sem javasolta, aztán ránk bízta. Ő is említette, hogy több féle rota van és nem mind ellen véd. Fosni meg ha nem is a rota miatt, tuti fog valami miatt mindegy gyerek legalább egyszer.

A gyógyszer rá tök egyszerű, és nem kell pánikolni, meg kell itatni a gyereket, mert meg lehet, olyan nincs, hogy nincs.

2011. aug. 17. 18:04
 14/37 anonim ***** válasza:

Mi nem adatjuk be. 1,5 éves a kislányom. Jobban hiszek a természetes dolgokban, mint aloe Aktivátor, Kids(OM-is).

Nem vagyunk dazdagok, de azt megoldjuk, hogy ezek legyenek itthon. Volt egy csúnya bakteriális fertőzése a babámnak (doki szerint sokaknál rondább, mint a Rota). 1 és fél nap alatt túl voltunk a nehezén. Akitől elkapta a babám 8 napig szenvedett, több, mint egy kilót fogyott( a 8,5 kg-ból!). Adtam neki 3-4 óránként egy-egy kiskanál Aktivátort. Rettenetesen ment a hasa. Véres volt már estére a széklete, de másnap reggelre már csillapodott. Szerintem el se kapta volna, ha odafigyelek az immunerősítésre. Egy barátnőm, mivel még szoptat felválltva fogyaszt ilyen természetes védő táplálékkiegészítőket. A kislánya eddig még még semmit se kapott el, pedig esélye volt rá.

Ha pénzed van rá, én inkább a Kids-re, meg az ImunitiC21-re szavazok.

2011. aug. 17. 23:36
 15/37 anonim ***** válasza:
Lenne rá pénz, de nem adattuk be, mert a gyerekorvos ezt nem tartotta fontos oltásnak, és ismerősi körben két baba is volt korábban, akinél az első oltás után véres hasmenés jelentkezett, állítólag pont előtte kaphatták el a rotát, de nekem ez picit furcsa egybeesés.
2011. aug. 18. 00:40
 16/37 anonim ***** válasza:
Ha nagyon fontos lenne, akkor államilag támogatott lenne. tehát ha nincs rá, nem kérdés. ne aggódj, nem lesz baj. nem kell ebből lelkiismereti kérdést csinálni
2011. aug. 18. 08:16
 17/37 A kérdező kommentje:
aki beadata volt valami mellekhatasa?
2011. aug. 18. 11:23
 18/37 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki hétfőn adatta be. Semmi mellékhatása nem volt, a 3 hónapos oltással együtt kapta meg, meg kapott mégegyet, az sem kötelező, szóval összesen 3-at kapott. Nem lett lázas sem, bár a 2 hónapos kötelezőnél sem lázasodott be. Ha ne adj Isten, valamit elkap mégis, akkor a lelkiismeretem tiszta, hogy megtettem, amit tudtam. Ha viszont be sem adatom, akkor iszonyúan érezném magam, hogy semmit sem tettem ellene, pedig tudtam volna.
2011. aug. 18. 11:44
 19/37 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Az elsőt a 3 hónapos kötelezővel kapta, semmi baja nem volt, a másodikat a 4 hós kötelezővel és az ingyenes nem kötelező Prevenarral együtt kapta, ez után kicsit belázasodott (38,8-at mértem, tehát levonva csak 38,3, az első lázcsillapító után szépen lement neki és nem is lázasodott be újra) és aznap lazább és bűzösebb volt a széklete (de nem véres!), de másnap délutánra már semmi baja nem volt.

Nem szokott súlyos mellékhatás előfordulni ettől az oltástól.

Akinél előfordul, annál a kötelezőtől is lenne/lesz, de az kb. 100 ezer babából 1.

Én is úgy vagyok vele, mint az előttem szóló anyuka, akinek most nemrég kapta a babája.

Nekem is csak így tiszta a lelkiismeretem, de mindenki maga dönt és nem csupán a nemkötelező oltások beadatásától lesz valaki jó anya (és főleg nem jobb, mint a többiek, akik nem adatták be).

2011. aug. 18. 12:19
 20/37 anonim ***** válasza:
2011. aug. 18. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!