Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a vélemény a rota elleni...

Mi a vélemény a rota elleni oltásról?

Figyelt kérdés

túl drága nekem 18000 ft ért.nagyon fontos beadatni?

muszály 2*?nem elég ha csak egyet adatok be?

valaki aki nem adatta be és megbánta? elkapta a gyereke a rota virust?mik voltak a tünetek.meséljetek.

2011. aug. 17. 14:35
1 2 3 4
 31/37 Disi ***** válasza:
Arról sajnos egyáltalán nem esik szó, hogy milyen (hosszú távú) mellékhatásai lehetnek. Márpedig lehetnek, és én emiatt rágódom rajta, hogy igen vagy nem. Apósom belgyógyász, nem akar minket lebeszélni róla, mert legyen a mi döntésünk, de szerinte ez olyan mint a H1N1. Nagyon gyorsan csináltak arra is vakcinát, csináltak pár rövid távú tesztet a mellékhatásokról és nagyon gyorsan piacra dobták sok-sok reklámmal. Mostanra a vírus mutálódott, tehát semmire nem megyünk azzal a védőoltással. És lehet hogy 10 év múlva lesz valami bajunk, és eszünkbe sem fog jutni, hogy ennek a védőoltásnak köszönhetjük. Ettől függetlenül még nem döntöttük el apával, 2 hónapos a babánk, még gondolkozunk mi legyen.
2011. aug. 30. 08:55
 32/37 anonim ***** válasza:
Két hét múlva kell mennünk a 3hónapos oltásra. A doktornő már felírta a receptet a rota ellen. De én annyira hezitálok :( Annyira úgy érzem, hogy ez az egész csak a pénzlehúzásról szól. Mert ha annyira fontos lenne a gyerekeknek, akkor miért nem ingyenes. Aki nem teheti meg, annak a babája szenvedjen???? Ez az anyák lelkiismeretére megy, sokan ezért is adatják be. A másik meg tényleg az, hogy ahelyett, hogy főműsoridőben egyfolytában reklámozzák, abból a pénzből adhatnák ingyen, vagy legalább azoknak akik nem tehetik meg, hogy beadatják. De olyat sem hallottam, hogy szociális alapon ingyenes. Szóval nem tudom mit tegyek :(
2011. aug. 30. 09:53
 33/37 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy mivel a rota szájon át beadandó oltás, a bélbolyhokban olyan változásokat idézHET elő, amelyek egy későbbi életkorban autoimmun betegséget provokálHATnak. Nekem 4 hós a kisfiam, mi nem adatjuk be.
2011. aug. 30. 10:25
 34/37 anonim ***** válasza:
Nekünk az orvos nem tanácsolta mert szerinte hatástalan és felesleges.Nagyon ritka betegség és ha mégis elkapja odafigyeléssel jól kontrolálható.Valamint a többi gyakori vírus ellen nem véd amitől ugyanúgy hányás-hasmenés tünetű.És ha fontos lenne akkor kötelező lenne.
2011. aug. 30. 11:05
 35/37 anonim ***** válasza:

A meningitis és a pneumococcus elleni oltás ezerszer fontosabb, ha valaki mérlegel - e meningitis elleni párezer Ft, a pneumococcus ingyenes, és tényleg életet menthet. A Rota elleni oltás megmenthet némi kellemetlenségtől.

Akik beadatták, abból most nyomják a reklámokat főműsoridőben, méregdrágán... persze akinek belefér, tegye meg, nekem már a nyomulása se tetszik a Rotának.

2011. aug. 30. 13:13
 36/37 anonim ***** válasza:

Láttál már rotás kicsit fosni, hányni, a karjában infúzióval? Nekem csak a közvetlen környezetemben 3 kisgyerek volt rotás, mindegyik kórházi kezelésre szorult.

Mi beadattuk az oltást.

2011. aug. 30. 14:17
 37/37 anonim ***** válasza:
De tegyük hozzá, a szülők tájékozatlansága miatt kerültek kórházba, nem a vírus miatt! Mert fogalmuk sincs mit kell kezdeni egy kiszáradt babával. Illetve egy hányó-fosó csecsemővel.
2011. aug. 30. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!