Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a vélemény a rota elleni...

Mi a vélemény a rota elleni oltásról?

Figyelt kérdés

túl drága nekem 18000 ft ért.nagyon fontos beadatni?

muszály 2*?nem elég ha csak egyet adatok be?

valaki aki nem adatta be és megbánta? elkapta a gyereke a rota virust?mik voltak a tünetek.meséljetek.

2011. aug. 17. 14:35
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék, hogy hogyan itatna meg egy olyan babát az egyik kedves válaszoló, aki összeszorítja a száját, vagy úgy sír, hogy félrenyel?

Én is beadattam. Mást is mellette, ami nem kötelező. Semmi baja nem volt utána.

2011. aug. 29. 16:48
 22/37 anonim ***** válasza:

Nekem ikreim vannak. Ki lehet számolni!

Nem adattuk be!

Remélem jól döntöttünk és nem lesz semmi baj! 9 hónaposak elmúltak!

De ha egy babám lett volna, akkor is meggondolom!

2011. aug. 29. 16:56
 23/37 anonim ***** válasza:

Sajnos még ezer okból lehet hányós/hasmenéses a babánk, a doktornőnk szerint ez egy vírus az ötvenből. Valahogy azért a többi esetben is meg kell itatni (kiskanállal, fecskendővel, kortyonként), vagy marad az infúzió.

Jó, hogy van a rota oltás, de ettől még lehet hasmenéses a baba ezer dologtól.

2011. aug. 29. 17:32
 24/37 anonim ***** válasza:
2011. aug. 29. 18:56
 25/37 anonim ***** válasza:

Nem fogom beadatni. A kisfiam a koraszülött osztályon kapta el, inkubátorban volt, 1 hetesen! Akkor, abban a helyzetben, 1350 grammosan majdnem az életébe került...Azt hittem, legalább védelmet szerzett, de felvilágosított az orvos, hogy sajnos nem, van még több válfaja.

A kislányom (most már 12 éves) az oviban kapott el hányás-hasmenés vírust, nem tudom, rota volt-e, de iszonyat volt. 1 nap alatt átvészelte, pedig egyszerre jött belőle minden alul-fölül, a végére annyira gyenge volt, hogy nem tudott a wc-ig elmenni, én még ilyet nem láttam! Szívószállal itattam vele az enyhén sós vizet, 3 korty lement, kettő visszajött, de nem száradt ki.

2011. aug. 29. 20:44
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Megint csak annyit kérdeznék:ha annyira veszélyes és halálos MIÉRT nincs ingyen?????????????? Nekünk se telik rá de én is ugyanugy szeretem és aggódok a gyermekeimért.... mégsem adathatom be nekik!
2011. aug. 29. 21:54
 27/37 anonim válasza:
a mi dokink szerint fölösleges
2011. aug. 29. 22:19
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszélyes maga a ROTA fertőzés.

Egyetlen dolog a veszélyes, ha kiszárad. De ez ellen van víz. Ki lehet itatni. De ha nem (mert összeszorítja a száját), akkor kap infuziót, oké nem kellemes, de azért azt gondolom, nem kell egy infuzióból nagy tragédiát csinálni.

Oké kellemetlen maga a hányás, hasmenés és a láz is. De hát azért hányan cserélnének, egy tüszős mandula gyulladást, ROTA vírusra? Sőt én a parlagfű allergiámat elcserélném, akár még úgyis, hogy kapok egy éjszaka infuziót és eltöltök két napot a kórházban.

Nem beszélve, mondjuk a leukémiáról, ami szintén nem ritka gyerekeknél, és nem egy infuziót kap, hanem lumbálják, naponta, és az valóban fájdalmas és szívszorító dolog. És ahogy egy ilyen baba anyukája mondta, félév, naponta lumbálás, kemo és egyéb borzalom után halál-tehát még értelme sem volt.

A ROTA vírusnál egy infuzió (márha kell)és ennyi. Meg gyakoribb peluscsere.

Jó, oké ne a leukémiát vegyük, hanem a Calicit-ami általában eleve együtt van a ROTÁVal, és az igazán kiüti az embert. Én felnőttként két napig hánytam a semmit, tíz percenként és a fejemet nem tudtam megemelni. De utólag ez sem volt vészes. (ja és a hasmenés, a fenekemen pisiltem félóránként, aztán a fiam kórházba került kiszáradással, és a fertőzőn nem volt csak a folyosó végén egy darab vécé az egész osztálynak-tudjátok mennyi idő alatt kigyógyultam-ott és azonnal, 4 napig pisilnem nem kellett-úgyhogy ez is agyban dől el)

2011. aug. 30. 00:16
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg olyan fontos lenne, nem kéne neki annyi reklám főműsoridőben. 3 gyerkőcöm van nem tudok róla hogy elkapták volna. A két nagyobb 6 és 4 évesek az oviban elkaptak egyszer egy hányós-hasmenős fertőzést, de 1-2 nap alatt túlvoltak rajta. Nem derült ki, hogy mi volt az...én bízom a józan ítélőképességemben, hogy meg tudom helyesen ítélni, mikor van a gyerkőc veszélyben egy ilyen dolog miatt és akkor irány a kórház...még sose volt ilyen szitu. A kicsinek sem adattam be, pedig amikor megszületett 2 ovis tesója volt, bármikor hazahozhatták volna...szerintem indokolatlanul drága, ráadásul nem is nyújt teljes védelmet. Több ajánlott "fizetős" oltást viszont beadattunk, amit a gyermekorvosunk ajánlott. Sőt a legnagyobb még a régi rendszerben kapta volna az oltásokat, számára felírattuk és kiváltottuk a higanymentes, modernebb oltóanyagokat, mert akkor már elérhető volt, de fizetni kellett érte. Azoknak volt értelmük, ezét nem látom...
2011. aug. 30. 00:58
 30/37 anonim ***** válasza:

Igen, utolsó, igazad van a ROTA ellenit nagyon nyomják.

A meningitis elleniről még sosem láttam reklámot, pedig

a gyerekek 20-30%-a belehal

akik túlélik 15%-nál marad vissza súlyos, maradandó károsodás

Pneumococcus, minden harmadik gyerek belehal.

És sokan szenvednek maradandó károsodást. A barátnőm kislányának 4 éve volt, még nem járhat oviba, már gyógyulgat. Fel fog épülni, de ez jó pár év.

2011. aug. 30. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!