Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hós babám egyedül megy a...

5 hós babám egyedül megy a bébikompal, ügyes? Olyan gyorsan löködi magát, elég utolérni.3 hós kora óta forog a hátárol hasára és vissza. Más baba is ilyen ügyes?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 14. 14:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
amikor ajándékba megkaptuk beletettük őt,csak ugy probálni.tetszett neki,de csak pár percre volt benne.másnap is beletettem és akkor már lökdöste magát.kérdeztem a védőnőt.azt mondta nembaj,erősödik a lába.És hogy az ő fia is ekkor kezdett benne járni.
2009. ápr. 14. 15:29
 12/26 anonim ***** válasza:
85%
Azért az tetszik, hogy azért vagyok rosszindulatú, mert szerintem nem kellene ártani a baba gerincének. Na mindegy. Akkor ti jóindulatú emberek sz.rjátok le az ortopéd szakorvosok véleményét. Ők is gonoszak, fujj!
2009. ápr. 14. 15:44
 13/26 anonim ***** válasza:
90%

A bébikomp hasznos eszköz mozgássérült gyermekek járástanításához, ugyanakkor ártalmas „normál” fejlődésű gyermekekre nézve. Indokolatlan statikai terhelést eredményez, akadályozza a járásbiztonság kialakulását, eltereli a figyelmet a szenzitív időszaknak megfelelő funkcióktól. Sajnos tendencia a felegyenesedési reakciók felgyorsulása, 7-10 hónapos korú csecsemők már állnak, kapaszkodva járnak, az ülésben való manipulációra, kúszásra kevesebb energiát fordítva. Ráadásul sok szülő sajnos bébikompot vásárol gyermekének, katalizálva a folyamatot. Megtehetik, hiszen még kapható Magyarországon.

A gyermeke fejlődése szempontjából káros hatású eszközt semmilyen időtartamra nem érdemes használni. Éppen azért, mert rövid távú haszna miatt növeli a felegyenesedési reakciók iránti érdeklődést, eltereli a figyelmet a jelenleg valóban fontos teendőktől, pl. ülésben való manipulációtól.

Ezt egy gyógypedagógus írta, szóval mindenki fontolja meg, érdemes-e beletenni a babáját! Az én kislányom 6 hónapos, én nem veszek ilyen szerkentyűt, úgyis eljön majd az ideje, hogy feláll és jár, nem kell siettetni, annyi játék van, amivel eljátszhat.

2009. ápr. 14. 16:03
 14/26 anonim ***** válasza:
80%

Kepzeld az enyem mar bevasarol, es kavet is foz! Ugye milyen ugyes?:)

Amugy ne legyel annyira nagyra, mert a babykomp nagyon artalmas dolog. Sajnos nem vagyok orvos, de a gyerekorvosom nem tanacsolta itt Angliaban egyaltalan.

A babykomp egy jo nagy uzlet csak, semmi mas.

En erre nem lennek buszke, amire te az vagy!

2009. ápr. 14. 16:10
 15/26 anonim ***** válasza:
11%
Az én lányom is 5 hós, és ha akar valamit, az erőteljesen kifejezi. Engem is hülyének néznek, meg hogy elkényeztetem, de egy nyugodt babás anyuka ezt el sem tudja képzelni. Szóval ha szeret benne lenni, tedd bele, de tényleg igaz hogy még sokat nem szabad terhelni a gerincét, úgyhogy próbáld egyszerre nem sok ideig benne hagyni. Valahogy meg lehet értetni vele, hogy mondjuk valamiféle jutalom? Az enyémmel még nem nagyon, de talán a tiéddel igen. És ne törődj a "fikázókkal", lehet irigykedés is mögötte.
2009. ápr. 14. 16:12
 16/26 anonim ***** válasza:
93%

Nem szabadna hagynod, mert csak árt neki. Ahogy egy előbbi válaszban benne van, egy normál fejlődésű babának csak árt, haszna semmi sincs. Szerintem inkább felejtsétek el, mert később bánni fogod, amikor járhattok ortopédiára a gerince miatt.

Amúgy ügyes a babád, hogy 2 alkalom után már tudta, hogy mit kell csinálni. De tényleg inkább a földre tedd le, ott tanuljon meg dolgokat, pl. a mászást, kúszást.

2009. ápr. 14. 16:20
 17/26 anonim ***** válasza:
83%
A babád ugyan ügyes, de a védőnőd és te is elég butus vagy (bocs, nem tudom másképp kifejezni), ha öt hósan bébikompba teszed. Szegény gyerek. A bébikomp ponthogy nem erősíti a lábát, hanem nem engedi rendesen kifejlődni a járáshoz szükséges izmokat és inakat. Először inkább kúszni és mászni tanítsd meg, ne menni 5 hósan. Atyaisten mik vannak....
2009. ápr. 14. 16:28
 18/26 anonim ***** válasza:
24%

En azt nem ertem, hogy miert kell mindezt ilyen aggresszivan, tamadoan "elmondani" az anyukanak. Igen, mindenki azt mondja, milyen artalmas, de ez nem azt jelenti, hogy feltetlenul minden gyerekben kart tesz. En egy csomo egeszseges olyan gyereket ismerek, akit beletettek a jarokaba, es nincs semmi baja. Maradjon minden szulo dolga, hogy vesz-e vagy sem jarokat, es ha le is irjatok a velemenyeket a jarokarol, vagy babykomprol, kinek hogy tetszik, akor sem kellene ilyen hangnemben tenni, hiszen civilizalt emberek vagyunk, vagy sem?

Anyuka, ha te szeretned a gyerekedet jarokaba tenni, es vallalod, hogy lehet, hogy baja lesz tole, akor tedd, ez csak rad tartozik.

2009. ápr. 14. 16:48
 19/26 anonim ***** válasza:
76%
16.48-as válaszoló:igazad van,mindenkinek a magánügye!De akkor ne kérdezzen egy KÖZÖSSÉGI FÓRUMON olyat,h más babája ügyes-e kompozásban(mert az övé attól ügyes,h a babykompal löködi magát).Számíthatott rá,h ebből vita kerekedik(hiszen itt bőven akadnak ellenzői)
2009. ápr. 14. 16:56
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

16:48-as miert faj az igazsag?

A babykomp nem egeszseges, es attol, hogy megvett egyet az anya, valamint abban csucsul a babaja, nem ertem miert olyan nagy dolog ez? Szerintem erre nem kell buszkenek lenni:)

2009. ápr. 14. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!