Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír ennyit a babám?...

Alaszka kérdése:

Miért sír ennyit a babám? Hasfájásnak gondoltuk eddig, de biztosan az lenne?

Figyelt kérdés
8 hetes, pár hete már hasfájós, ami eddig általában 6 óra körül kezdődött, és pici alvásokkal eltartott ált. éjfélig. Most ott tartunk, hogy amikor ébren van, kb. 5-10 percig nem sír, aztán rákezd. Nem olyan, mint amikor unatkozik, hanem fájós sírás, az arcán is látszik. Ált.ban evés után kezdődik vagy fél órával. Nem eszek már semmi olyat elvileg, ami hasfájást okozhat. Próbáltuk Infacolt, Espumisant, édeskömény teát, nem igazán hatottak. Általában hason alszik. Lehet, hogy beteg, hogy ennyit sír?? Egyik nap pl. reggel 6-ig sírt, 10 perceket aludt éjjel. Más babája is van így?
2011. aug. 15. 20:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Barátnőm kislányának hasfájásra a dm-ben kapható angol víz segített-Gripe Water néven fut!
2011. aug. 15. 20:32
 2/12 anonim ***** válasza:

Kislányom fél éves koráig naponta több órát bőgött, ordított, sikított. Az elején naponta tizenórákat sírt...én azt hittem felkötöm magam, és nagyon aggódtam, hogy beteg! Voltunk több dokinál is és mindig csak az volt, hogy hasfájás és kész...

Én már lassan csak kenyéren és vízen éltem, nem mertem semmit sem enni, nehogy attól fájjon a pocija, de a lányom akkor is üvöltött.

A különféle cseppek nem váltak be, a torna és egyéb praktikák sem.

Egy dolog hatott, az idő múlása. 4 hónaposan már kevesebbet sírt, 6 hónaposan meg 180 fokos fordulatot vett és azóta egész nap vigyorog.

Úgyhogy úgy tűnik valóban csak az volt a baj, hogy még pici volt, és minden rossz volt, és biztos a hasa is fájt, nem tudom...a válasz most már örök talány marad.

De véget ért ez a sírós korszak. Csak nehéz benne lenni...

Ha a babád hasfájós, akkor kb. 3 hónapos korára kinövi (ez az átlag). De ha úgy érzed nagy baj van, inkább vidd el dokihoz és inkább derüljön ki, hogy nem beteg, minthogy valami rejtett baja legyen.

2011. aug. 15. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:

Sajnos ha hasfájós akkor nem igazán segít rajta csak az idő :(.Kb 3 hónapos korára elmúlik.

Ha hasfájós ezeket csinálhatja:erőlködik,vörösödik a kicsi feje,erősen görcsöl.Keservesen sír és semmi nem nyugtatja meg.

Tornáztasd körkörösen a hasa körül a kicsi lábait.A kezeddel is simizheted a pociját.Próbálj ki homeopátiás bogyókat nekünk talán csak az segített egy kicsit.

Kitartást és sok-sok türelmet hozzá.

2011. aug. 15. 20:36
 4/12 anonim ***** válasza:
2011. aug. 15. 20:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, néha én is ott tartok, hogy ki vagyok készülve, se éjjel, se nappal nem alszok, és még ráadásul, ha ébren van cipelni kell, mert kézben azért néha megnyugszik, de az se mindig segít, van hogy ki akar ugrani a kezemből, úgy kapálózik. Remélem igaz az a 3 hónap, mert akkor még egy hónapig tart....
2011. aug. 15. 20:57
 6/12 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is nagyon sokat sírt, azt mondták hasfájás. Aztán kiderült hogy nem csak hasfájás, hanem reflux. :( Visszafolyt a nyelőcsövébe a sav, és az marta neki.

Ez nem lehetséges szerinted?

2011. aug. 15. 21:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom...sokat bukik, az tény. De gondoltam már erre, és próbáltam vízzel itatni, hogy lemossa neki, de nem kéri a vizet rá. És azzal mit csinálnak? Kinövi?
2011. aug. 15. 22:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem fáradt ez a kisbaba nagyon keveset alszik én ugy gondolom!Próbáld meg magad mellé venni éjszaka és ha kezd ébredezni szoptasd meg!Nappal meg menjetek ki a levegőre hátha elnyomja őt ringasd a kocsiban hátha csak ez a baja!

Nekünk is volt ilyen de az én kicsim tápszeres és ha ilyen volt hagytam sirni kicsit aztán elringattam!

2011. aug. 15. 23:14
 9/12 anonim ***** válasza:

Hat hónaposan teljesen megszüntek a bukások, viszont még mindig sok a sava, éppen ezért nem kaphat pl almát, paradicsomos ételeket illetve amit savat csinál.

De Ő szedett gyógyszert is (savlekötőt), mert a felmart nyelőcsövét kezelni kellett. Nagyon nehéz időszak volt! Vidd el mielőbb gasztros szakrendelésre, hogy kizárhassák-vagy kezeljék a refluxát!

B.

2011. aug. 16. 08:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Az ágyunk mellett van a kiságya közvetlen, rács nélkül, de általában magamhoz húzom éjszakára így is. Szerintem is többet kéne aludnia, de mégsem alszik, pedig mindent elkövetünk, hogy álomba ringassuk, babakocsizni is szoktunk, de idő után abban is sír...
2011. aug. 16. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!