Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan lehet tudni, ha vége a...

Honnan lehet tudni, ha vége a hasfájásnak?

Figyelt kérdés
6 hetes a babám, kap ellene szert, de honnan fogom tudni, hogy már nem kell adnom? és mi van ha nem is a hasfájás a baja, hasnem hogy kapja a szereket és attol görcsöl a hasa?
2010. aug. 23. 12:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Azért az jól látható, ha hasfájás miatt emelgeti a lábát, rángatja a fejét, nem tud nyugodtan szopizni, míg a kapott szerektől megnyugszik a hasa, elmúlnak a görcsei.

Mit adsz neki? Rendszerint Infacolt, Esmupisant, Gripe Eatert, papaverines oldtot szoktak kapni a babák. Az Infacol és az espumisan fel se szívódik, a Gripe Water kapormagolajat tartalmaz csak, a papaverines oldat meg nyugtató és görcsoldó hatású...

A babámnak az Espumisan kivételével mindegyiket adtam. Segített is valamennyit, látható volt. A hasfájást azonban csak 3 hónapos korára nőtte ki, a nagykönyv szerint.

2010. aug. 23. 12:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Már kiprobáltuk az infacolt, a papaverinest, a gripet, de igzaábol csak az infacol volt jo, most vissza tértünk ahhoz, csak azt nem tudom, hogy ha már nem kell, mert nem lesz hasfájos, azt honnan fogom észrevenni, ha elnyomom a tüneteket a szerekkel?
2010. aug. 23. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:
onnan hogy végre tudsz majd aludni:)
2010. aug. 25. 16:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem visít és rúg, mint a fábaszorult. Bocs a hasonlatért, de ezt a fajta sírást nemigen lehet összetéveszteni más ok miatti sírással.
2010. aug. 25. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Éppen ugyanezt a kérdést szerettem volna feltenni ma, de így nem teszem.Én is kiváncsi lennék a válszokra, de még semmi érdemleges...

Mi is Infacolt használunk, és nagyokat pukizik a kisfiam tőle, mint egy kis traktor:)De ő nem visított sosem, ha fájt a hasa, csak nyöszörgött egy picit hangosabban.Eddig minden rendben volt, de most pár napja/11 hetes/mindig jobban feszeng, jobban fáj a hasa, és nekem is megfordult a fejemben, hogy nem e válthatja ki az Infacol az ellenkező hatást, ha már amúgy nem fájna a pocija.De szerintem ,én kipróbálom, hogy minden második szopikor adok neki csak, maj utána meg csak estinél.Meglátjuk mi lesz.De félek is egy picit kipróbálni, mert sajnálnám, ha meg még fájna neki:((

2010. aug. 25. 20:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Mivel nekem nem volt segítségem a kérdést eldönteni,így kitaláltam,hogy csináljam.Elkezdtem nem előírás szerint adni.Eleinte pár napig naponta 2*,majd csak esténként kapott,végül mára ott tartunk,hogy csak akkor kap,ha huzigálja a lábát.3 hónaposan álltunk le,és most 4 és fél hónapos.Én 3 hónapos koráig meg se próbáltam abbahagyni,mivel mindenhol azt olvastam,hogy ált. addig jellemző a hasfájós időszak.Én azt gondolom,hogy ártani nem tudsz azzal ha adod,persze nem vagyok orvos,talán érdemes lenne megkérdezni a baba orvosát. Jó egészséget! :)
2010. aug. 25. 21:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Lassan nálunk is felmerül ez a kérdés, vasárnap leszünk 6 hetesek. Nekem a védőnőm azt javasolta, ha az Infacol bejött, legalább egy hónapig szedjük, aztán lehet próbálni, hogy egy evésnél kihagyod. Majd egy egész délelőtt. És többször azt is elmondta, ha gond van, lehet az Infacolt is elsősegélynyújtás-jelleggel adni, mint ahogy a Gripe Watert. Ha nyugisan alszik is nem tekereg, akkor már nem kell:)

2010. aug. 25. 21:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Na ez az... én ezért nem adta neki semmit....

Fokozatosan hagyd el, és meglátod. De általában 12 hét körül hagyják el a fájásokat.

2010. aug. 25. 21:55
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, a gripe nem vált be, saz infacol jobb, most lassan 7 hetes lesz akkor még pár hétig adjuk aztán lassan elhagyjuk.. az a baj hogy álmában is felébred a hascsikarásra, ezért alig alszik nappal.
2010. aug. 26. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!