Honnan lehet tudni, ha vége a hasfájásnak?
Azért az jól látható, ha hasfájás miatt emelgeti a lábát, rángatja a fejét, nem tud nyugodtan szopizni, míg a kapott szerektől megnyugszik a hasa, elmúlnak a görcsei.
Mit adsz neki? Rendszerint Infacolt, Esmupisant, Gripe Eatert, papaverines oldtot szoktak kapni a babák. Az Infacol és az espumisan fel se szívódik, a Gripe Water kapormagolajat tartalmaz csak, a papaverines oldat meg nyugtató és görcsoldó hatású...
A babámnak az Espumisan kivételével mindegyiket adtam. Segített is valamennyit, látható volt. A hasfájást azonban csak 3 hónapos korára nőtte ki, a nagykönyv szerint.
Éppen ugyanezt a kérdést szerettem volna feltenni ma, de így nem teszem.Én is kiváncsi lennék a válszokra, de még semmi érdemleges...
Mi is Infacolt használunk, és nagyokat pukizik a kisfiam tőle, mint egy kis traktor:)De ő nem visított sosem, ha fájt a hasa, csak nyöszörgött egy picit hangosabban.Eddig minden rendben volt, de most pár napja/11 hetes/mindig jobban feszeng, jobban fáj a hasa, és nekem is megfordult a fejemben, hogy nem e válthatja ki az Infacol az ellenkező hatást, ha már amúgy nem fájna a pocija.De szerintem ,én kipróbálom, hogy minden második szopikor adok neki csak, maj utána meg csak estinél.Meglátjuk mi lesz.De félek is egy picit kipróbálni, mert sajnálnám, ha meg még fájna neki:((
Szia!
Lassan nálunk is felmerül ez a kérdés, vasárnap leszünk 6 hetesek. Nekem a védőnőm azt javasolta, ha az Infacol bejött, legalább egy hónapig szedjük, aztán lehet próbálni, hogy egy evésnél kihagyod. Majd egy egész délelőtt. És többször azt is elmondta, ha gond van, lehet az Infacolt is elsősegélynyújtás-jelleggel adni, mint ahogy a Gripe Watert. Ha nyugisan alszik is nem tekereg, akkor már nem kell:)
Na ez az... én ezért nem adta neki semmit....
Fokozatosan hagyd el, és meglátod. De általában 12 hét körül hagyják el a fájásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!