Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden anyuka ilyen idegesítő...

Minden anyuka ilyen idegesítő akinek kisbabája van?

Figyelt kérdés

Ez rettenetes amit magam körül tapasztalok. Jelenleg 3 anyuka van az ismerősi körben, mind ugyanolyan.

Pl:

1. ne fogdossam a gyereket ha előtte macskáztam (mostam macskázás után kezet, de az nekik nem számít)

2. a macska nem lehet a lakásban ha a gyerek ott van (a macskám fél az emberektől, közelébe sem megy szóval nem tudom mi bajuk vele)

3. a gyerek nyúkálna az arcomhoz de rámszól anyuka hogy ne hagyjam mert a kicsikéje elkap valamit (van pár pattanásom, de nem vagyok igénytelen és főleg nem fertőző)

4. fogom a gyereket rámszól hogy "ne üljön" (mert? belehalna ha ül 2 percig?)

5. ne ültessem a gyereket a kanapéra mert az koszos (előtte porszívóztam, tiszta plédet is tettem rá, neki mégis koszos, otthon mi a szaron tartja a gyereket? színtiszta fertőtlenítőn?)

6. ne beszéljek a gyerekhez úgy ahogy (ez annyi hogy nagyon komoly normál hangnemben szabad csak hozzászólnom, semmi cukiság, pedig gügyögni nem is szokásom)

7. ne vigyem be a szobámba mert ott vannak kisállataim, egér, tengerimalac, ketrecben (nem a ketrecbe rakom a gyereket, csak a szobába viszem.. mi a baj ezzel?)

8. a hajamat ne fogdossa a gyerek, mert festve van.

pillanatnyilag ennyi jutott eszembe, de ennél sokkal több dologgal mentek már az agyamra az anyukák.

A babák (babának sem hívhatom őket egyébként az anyukák szerint)4-6 hónaposak. Nem hinném hogy mindentől így kéne óvni a gyereket, mert ez azért nem kicsit túlzás. Tényleg olyan vagyok aki minden után kezet mos, és ezt láthatják is. Ja igen olyan is volt hogy azért ne érjek a gyerekhez mert előtte megfogtam a kilincset. Na most ő hogy megy be az ajtón? Gumikesztyűvel? Minden anyuka ilyen elviselhetetlen?

Bocs, ha hosszú lett...

2011. aug. 14. 19:18
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
.
2011. aug. 15. 07:25
 32/32 anonim ***** válasza:
44%

Igazad van, kedves utolsó, de nem mindegy, hogy a kisbaba 3 hónaposan kap olyan bacikat, amire egyelore semmi szuksege, vagy 7-8 hónaposan. Egy pár hónaposnál sem kell túlizgulni, de azért ha jön hozzánk valaki, alap, hogy kezet mos, ha összefogdostak dolgokat (kilincs, föld, kutya, stb.), akkor többször is, de maguktól tudják, persze azok, akiknek van gyereke. Akinek nincs, annak szólok, hogy kutya simogatás után azért mossanak kezet.

Én nagyon vigyáztam az első hónapokban, 5-6 hónaposan már sokkal lejjebb vettem a mércét, de azért a kanapéra még nem rakom rá, terítek rá tiszta ruhát. Lehet, nem lenne semmi baj, de ez elővigyázatosság, semmi több. De lassan már jön az az idő, mikor már nem számít semmi és a kutyát nyúzza majd egész nap:)

Csak egy dolog. Sokkal veszélyesebb, ha a baba benyúl valaki szájába vagy orrába véletlenül és a szájába veszi a kezét, mintha egész nap nyalogatná a földet.

2011. aug. 15. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!