Minden anyuka ilyen idegesítő akinek kisbabája van?
Ez rettenetes amit magam körül tapasztalok. Jelenleg 3 anyuka van az ismerősi körben, mind ugyanolyan.
Pl:
1. ne fogdossam a gyereket ha előtte macskáztam (mostam macskázás után kezet, de az nekik nem számít)
2. a macska nem lehet a lakásban ha a gyerek ott van (a macskám fél az emberektől, közelébe sem megy szóval nem tudom mi bajuk vele)
3. a gyerek nyúkálna az arcomhoz de rámszól anyuka hogy ne hagyjam mert a kicsikéje elkap valamit (van pár pattanásom, de nem vagyok igénytelen és főleg nem fertőző)
4. fogom a gyereket rámszól hogy "ne üljön" (mert? belehalna ha ül 2 percig?)
5. ne ültessem a gyereket a kanapéra mert az koszos (előtte porszívóztam, tiszta plédet is tettem rá, neki mégis koszos, otthon mi a szaron tartja a gyereket? színtiszta fertőtlenítőn?)
6. ne beszéljek a gyerekhez úgy ahogy (ez annyi hogy nagyon komoly normál hangnemben szabad csak hozzászólnom, semmi cukiság, pedig gügyögni nem is szokásom)
7. ne vigyem be a szobámba mert ott vannak kisállataim, egér, tengerimalac, ketrecben (nem a ketrecbe rakom a gyereket, csak a szobába viszem.. mi a baj ezzel?)
8. a hajamat ne fogdossa a gyerek, mert festve van.
pillanatnyilag ennyi jutott eszembe, de ennél sokkal több dologgal mentek már az agyamra az anyukák.
A babák (babának sem hívhatom őket egyébként az anyukák szerint)4-6 hónaposak. Nem hinném hogy mindentől így kéne óvni a gyereket, mert ez azért nem kicsit túlzás. Tényleg olyan vagyok aki minden után kezet mos, és ezt láthatják is. Ja igen olyan is volt hogy azért ne érjek a gyerekhez mert előtte megfogtam a kilincset. Na most ő hogy megy be az ajtón? Gumikesztyűvel? Minden anyuka ilyen elviselhetetlen?
Bocs, ha hosszú lett...
Ó te jó ég, mindenkinek első gyereke, azért ilyenek? Basszus...
Hát lehet, hogy anyukák az üzletbe se mennek be, mert akkor kilincset meg pénzt kell fogdozni, utána meg a babához is csak akkor nyúlnak, ha kezet mostak...
Szerintem 3 hónapos kor után már nem annyira törékenyek a babák. Néha felröhögtem a tiltásokon:)
Jó, persze, mossál kezet, ha bemész az utcáról, vagy orrfújás után, de egyébként én nem szoktam. A nagyobbik gyerekem 20 hónapos volt, mikor a kicsi született, mondtam volna neki, hogy moss kezet meg ne add oda a játékaidat neki a földről??? Agyrém.
Szerintem az ültetés ami egyedül olyan, hogy nem kellene, amíg nem ül magától, a többit nem értem. A macska még rosszul is járhat, az enyém megkapta és felemelte a farkánál fogva, csak lestem. (Ok, 2 évesen)
Az arcodhoz azért ne nyúljon, mert hátha belenyúl a szádba, de más baj szerintem nem lehet.
Én inkább attól féltem idegen helyen, hogy a gyerekem lenyálazza a más bútorát vagy visszabukja rá a tejet.
Nem gügyögök, normálisan érthetően magyar szavakkal beszélek a gyerekhez csak úgy aranyosabban. De nekik már ez is sok.
A macskám egészséges, oltott, benti macska, általában csak alszik ha jön valaki, a gyerek közelébe sem megy soha, ezért nem értem mi bajuk vele. Ja és nekik van kutyájuk ami kinti, de bejárós, az persze nem számít ugye..csak a macska árt a gyereknek, a pitbull az jó neki, nem? pff..
Azért örülök hogy nem mindenki ilyen mint ők.
Az ültetést tényleg nem értettem, mostmár értem, de olyan sokáig sosincs nálam a gyerek hogy bármi baja legyen emiatt. 1-2 perc alatt.
Én ezek közül nem szólnék egyikért sem, pedig első baba. Akkor szoktam rászólni emberekre, ha a kezét fogdossák. Azt azért ne, mert rögtön teszi is a szájába.
Nálunk csak az udvaron van macska, de azt rendszeresen megfogja a kislányom. Nincs ezzel baj, utána bejövünk, és megmosom a kezét. És persze addig figyelek, ne tegye a szájába. De a múltkor pl. a szomszéd lovát fogta meg, mert érdekelte, mi az. :) Akkor is amíg hazaértünk (kb. 100 méter), figyeltem, hogy ne nyúljon a szájába, itthon meg megmostam a kezét.
Az én lányom pl. takarítás után is képes szöszt találni a szőnyegen. És a szájába veszi. És? Akkor mi van? Nem lehetek minden másodpercben mellette.
Az általad említett anyukáknak tuti nincs ki mind a négy kereke. Mert olyan dolgokért arénáznak veled, amiért szerintem tök felesleges.
Az állatokkal kapcsolatban egyet értek velük mert oké tiszta a cica,oltott de mégis nyalja a nemi szerveit a szájával aztán úgy dörgölőzik a gyerekhez esetleg nyalogatja....huh
A többit nem kell felvenni minden nő azt akarja mutatni hogy ő igenis tökéletes anya és odafigyel mindenre.Ez a normális szerintem ha fordítva lenne akkor az lenne a baja itt sok anyukának.
Semmi se jó és senki csak önmagunk.
sok anyuka idegesítő, amíg a fiam el nem érte az 1 éves kort kerültem is a beszélgetéseket.
Nekünk is vannak tengerimalacaink, imádom őket, és a gyerek is. Csak erősödik az immunrendszere tőle.
A macskák mondjuk veszélyesebbek, de azért nem mindegy hogy milyen macska. Pl egy miskárolt szobacica, vagy egy falu kandúrja...
5 hónapos a kislányom és én is lábrángást kapok a sok idiótától. Az általad felsoroltak közül én is csak az ültetést nem preferálom, de nem szólok, csak finoman célzok rá, hogy még nem kéne. Nekem kutya van a lakásban, nem válnék meg tőle soha. Tesóméknak macska van a kertben, és a minap a babakocsim bevásárló kosarában aludt, a babakocsiban meg a gyerek. :) Ahogy már írta valaki már, hasonlóan én is inkább attól parázok, hogy ne bukjon le semmit másoknál a kislány. Én is gügyögök néha a gyereknek, de komolyan szoktam vele beszélni általában. Nem metafizikáról és hasonlókról, de pasiügyben már nagyon ott van! :D :D :D
Nálunk inkább apósomék viszik túlzásba a gyerek körüli majrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!