Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden anyuka ilyen idegesítő...

Minden anyuka ilyen idegesítő akinek kisbabája van?

Figyelt kérdés

Ez rettenetes amit magam körül tapasztalok. Jelenleg 3 anyuka van az ismerősi körben, mind ugyanolyan.

Pl:

1. ne fogdossam a gyereket ha előtte macskáztam (mostam macskázás után kezet, de az nekik nem számít)

2. a macska nem lehet a lakásban ha a gyerek ott van (a macskám fél az emberektől, közelébe sem megy szóval nem tudom mi bajuk vele)

3. a gyerek nyúkálna az arcomhoz de rámszól anyuka hogy ne hagyjam mert a kicsikéje elkap valamit (van pár pattanásom, de nem vagyok igénytelen és főleg nem fertőző)

4. fogom a gyereket rámszól hogy "ne üljön" (mert? belehalna ha ül 2 percig?)

5. ne ültessem a gyereket a kanapéra mert az koszos (előtte porszívóztam, tiszta plédet is tettem rá, neki mégis koszos, otthon mi a szaron tartja a gyereket? színtiszta fertőtlenítőn?)

6. ne beszéljek a gyerekhez úgy ahogy (ez annyi hogy nagyon komoly normál hangnemben szabad csak hozzászólnom, semmi cukiság, pedig gügyögni nem is szokásom)

7. ne vigyem be a szobámba mert ott vannak kisállataim, egér, tengerimalac, ketrecben (nem a ketrecbe rakom a gyereket, csak a szobába viszem.. mi a baj ezzel?)

8. a hajamat ne fogdossa a gyerek, mert festve van.

pillanatnyilag ennyi jutott eszembe, de ennél sokkal több dologgal mentek már az agyamra az anyukák.

A babák (babának sem hívhatom őket egyébként az anyukák szerint)4-6 hónaposak. Nem hinném hogy mindentől így kéne óvni a gyereket, mert ez azért nem kicsit túlzás. Tényleg olyan vagyok aki minden után kezet mos, és ezt láthatják is. Ja igen olyan is volt hogy azért ne érjek a gyerekhez mert előtte megfogtam a kilincset. Na most ő hogy megy be az ajtón? Gumikesztyűvel? Minden anyuka ilyen elviselhetetlen?

Bocs, ha hosszú lett...

2011. aug. 14. 19:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Ó te jó ég, mindenkinek első gyereke, azért ilyenek? Basszus...

Hát lehet, hogy anyukák az üzletbe se mennek be, mert akkor kilincset meg pénzt kell fogdozni, utána meg a babához is csak akkor nyúlnak, ha kezet mostak...

Szerintem 3 hónapos kor után már nem annyira törékenyek a babák. Néha felröhögtem a tiltásokon:)

Jó, persze, mossál kezet, ha bemész az utcáról, vagy orrfújás után, de egyébként én nem szoktam. A nagyobbik gyerekem 20 hónapos volt, mikor a kicsi született, mondtam volna neki, hogy moss kezet meg ne add oda a játékaidat neki a földről??? Agyrém.

Szerintem az ültetés ami egyedül olyan, hogy nem kellene, amíg nem ül magától, a többit nem értem. A macska még rosszul is járhat, az enyém megkapta és felemelte a farkánál fogva, csak lestem. (Ok, 2 évesen)

Az arcodhoz azért ne nyúljon, mert hátha belenyúl a szádba, de más baj szerintem nem lehet.

Én inkább attól féltem idegen helyen, hogy a gyerekem lenyálazza a más bútorát vagy visszabukja rá a tejet.

2011. aug. 14. 19:49
 12/32 A kérdező kommentje:

Nem gügyögök, normálisan érthetően magyar szavakkal beszélek a gyerekhez csak úgy aranyosabban. De nekik már ez is sok.

A macskám egészséges, oltott, benti macska, általában csak alszik ha jön valaki, a gyerek közelébe sem megy soha, ezért nem értem mi bajuk vele. Ja és nekik van kutyájuk ami kinti, de bejárós, az persze nem számít ugye..csak a macska árt a gyereknek, a pitbull az jó neki, nem? pff..

Azért örülök hogy nem mindenki ilyen mint ők.

Az ültetést tényleg nem értettem, mostmár értem, de olyan sokáig sosincs nálam a gyerek hogy bármi baja legyen emiatt. 1-2 perc alatt.

2011. aug. 14. 19:54
 13/32 anonim ***** válasza:
71%
hidd el hogy a legtöbb anyuka tisztába van vele hogy betegesen félti a babáját, de ez a normális! anno a kutyámmal aludtam, még be is takartam h ne fázzon :) most attól is tartózkodom h a kutya a ruhámhoz érjen mert a kutya ugyan már nincs a lakásba de a ruhámon keresztül a szőrt (vagy bármit) bevihetem a lakásba! Tudom h ez nem normális dolog, de nem tudok vele mit kezdeni ez jön magától, pedig még meg sincs a baba (1 hét múlva jön)
2011. aug. 14. 19:55
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Én ezek közül nem szólnék egyikért sem, pedig első baba. Akkor szoktam rászólni emberekre, ha a kezét fogdossák. Azt azért ne, mert rögtön teszi is a szájába.

Nálunk csak az udvaron van macska, de azt rendszeresen megfogja a kislányom. Nincs ezzel baj, utána bejövünk, és megmosom a kezét. És persze addig figyelek, ne tegye a szájába. De a múltkor pl. a szomszéd lovát fogta meg, mert érdekelte, mi az. :) Akkor is amíg hazaértünk (kb. 100 méter), figyeltem, hogy ne nyúljon a szájába, itthon meg megmostam a kezét.

Az én lányom pl. takarítás után is képes szöszt találni a szőnyegen. És a szájába veszi. És? Akkor mi van? Nem lehetek minden másodpercben mellette.

Az általad említett anyukáknak tuti nincs ki mind a négy kereke. Mert olyan dolgokért arénáznak veled, amiért szerintem tök felesleges.

2011. aug. 14. 19:59
 15/32 anonim ***** válasza:
57%
Az anya dönti el, hogy mit tehet a gyereke és Te mit tehetsz a gyerekével. Ha nem értesz egyet, így jártál. Nekem még nincs babám, de ha lesz, én akarok dönteni és engem sem fog érdekelni mások véleménye. Tartsd ezt tiszteletben! Ha nem tetszik, akkor ne találkozz velük. L27
2011. aug. 14. 20:23
 16/32 anonim ***** válasza:
82%
pfff.. az agyam eldobom az ilyenektől. amúgy tiépikusan ezek a gyerekek lesznek a nyámnyilák később... tapasztalatból írom. szerencsére a mostani kisbabás rokonaim nem ilyenek, hanem normálisak.
2011. aug. 14. 20:29
 17/32 anonim ***** válasza:
48%

Az állatokkal kapcsolatban egyet értek velük mert oké tiszta a cica,oltott de mégis nyalja a nemi szerveit a szájával aztán úgy dörgölőzik a gyerekhez esetleg nyalogatja....huh

A többit nem kell felvenni minden nő azt akarja mutatni hogy ő igenis tökéletes anya és odafigyel mindenre.Ez a normális szerintem ha fordítva lenne akkor az lenne a baja itt sok anyukának.

Semmi se jó és senki csak önmagunk.

2011. aug. 14. 20:38
 18/32 anonim ***** válasza:

sok anyuka idegesítő, amíg a fiam el nem érte az 1 éves kort kerültem is a beszélgetéseket.

Nekünk is vannak tengerimalacaink, imádom őket, és a gyerek is. Csak erősödik az immunrendszere tőle.

A macskák mondjuk veszélyesebbek, de azért nem mindegy hogy milyen macska. Pl egy miskárolt szobacica, vagy egy falu kandúrja...

2011. aug. 14. 20:39
 19/32 anonim ***** válasza:

5 hónapos a kislányom és én is lábrángást kapok a sok idiótától. Az általad felsoroltak közül én is csak az ültetést nem preferálom, de nem szólok, csak finoman célzok rá, hogy még nem kéne. Nekem kutya van a lakásban, nem válnék meg tőle soha. Tesóméknak macska van a kertben, és a minap a babakocsim bevásárló kosarában aludt, a babakocsiban meg a gyerek. :) Ahogy már írta valaki már, hasonlóan én is inkább attól parázok, hogy ne bukjon le semmit másoknál a kislány. Én is gügyögök néha a gyereknek, de komolyan szoktam vele beszélni általában. Nem metafizikáról és hasonlókról, de pasiügyben már nagyon ott van! :D :D :D

Nálunk inkább apósomék viszik túlzásba a gyerek körüli majrét.

2011. aug. 14. 21:18
 20/32 anonim ***** válasza:
6%
na úgy látom az értelem megint megnyilvánult,és lepontozott a sok értelmes.akkor gügyögjetek,ültessétek a gyereket két hónaposan,és tömjétek tele macskaszőrrel,sőt vigyétek az alomhoz egyből
2011. aug. 14. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!