Minden anyuka ilyen idegesítő akinek kisbabája van?
Ez rettenetes amit magam körül tapasztalok. Jelenleg 3 anyuka van az ismerősi körben, mind ugyanolyan.
Pl:
1. ne fogdossam a gyereket ha előtte macskáztam (mostam macskázás után kezet, de az nekik nem számít)
2. a macska nem lehet a lakásban ha a gyerek ott van (a macskám fél az emberektől, közelébe sem megy szóval nem tudom mi bajuk vele)
3. a gyerek nyúkálna az arcomhoz de rámszól anyuka hogy ne hagyjam mert a kicsikéje elkap valamit (van pár pattanásom, de nem vagyok igénytelen és főleg nem fertőző)
4. fogom a gyereket rámszól hogy "ne üljön" (mert? belehalna ha ül 2 percig?)
5. ne ültessem a gyereket a kanapéra mert az koszos (előtte porszívóztam, tiszta plédet is tettem rá, neki mégis koszos, otthon mi a szaron tartja a gyereket? színtiszta fertőtlenítőn?)
6. ne beszéljek a gyerekhez úgy ahogy (ez annyi hogy nagyon komoly normál hangnemben szabad csak hozzászólnom, semmi cukiság, pedig gügyögni nem is szokásom)
7. ne vigyem be a szobámba mert ott vannak kisállataim, egér, tengerimalac, ketrecben (nem a ketrecbe rakom a gyereket, csak a szobába viszem.. mi a baj ezzel?)
8. a hajamat ne fogdossa a gyerek, mert festve van.
pillanatnyilag ennyi jutott eszembe, de ennél sokkal több dologgal mentek már az agyamra az anyukák.
A babák (babának sem hívhatom őket egyébként az anyukák szerint)4-6 hónaposak. Nem hinném hogy mindentől így kéne óvni a gyereket, mert ez azért nem kicsit túlzás. Tényleg olyan vagyok aki minden után kezet mos, és ezt láthatják is. Ja igen olyan is volt hogy azért ne érjek a gyerekhez mert előtte megfogtam a kilincset. Na most ő hogy megy be az ajtón? Gumikesztyűvel? Minden anyuka ilyen elviselhetetlen?
Bocs, ha hosszú lett...
Én egyet értek veled. Sok anyuka túlparázza a dolgokat. Nekem most 16 hónapos kisfiam van, de a felsoroltak közül egyik dolog miatt sem morogtam. Főleg nem vendégségbe, ami nem állandó, csak rövid ideig tartó. Ilyen pl. az ültetés. Ha az öledbe ülteted, és tartod közben, akkor eleve nem terhelődik úgy, és főleg nem attól a pár perctől lesz később gerincferdülése.
A macska tényleg lehet veszélyes, de a te esetedben is, szó sincs arról, hogy ott dörgölőzne. Szóval ha távol van a gyerektől, akkor semmi gond sincs. Ugyanígy a többi kisállattal. A többi bacitól való félelem meg egyszerűen nevetséges. Ha elkezd mászni a földön, és mindent a szájába vesz, akkor az higiénikusabb mint más arcát fogdosni? Ugyanmár...
Szóval én is enyhén túlzásnak tartom ezeket a dolgokat, de azért nem minden anyuka ilyen. Termászetesen én is figyelek rá, hogy hol van, mit csinál, de nem akadok ki apróságokon.
Akkor én is laza anyuka vagyok...:) Nekünk is van a lakásban kutya, igaz nem macska, de a lényegen nem sokat változtat...A kutya számára a gyerekszoba tabu, de nem zavarom ki, ha a pici most már 1 éves a nappaliban játszik és a kanapé alól szemmel tartja a yorkim..:) Egyik fiút sem tiltottam az állatoktól, ha egy kicsit koszos is lesz nem fertőtlenítem egyből a kölyköt, mert picit földes lett a tenyere...
Nálam a nagyobbik fiú azt is megcsinálta egy évesen, hogy bebújt a kutyaólba a roti és a stafford mellé, és megkóstolta még a tápjukat is a vizükkel együtt... Na itt akadtam ki és ezután tényleg száj kiöblítés volt, de semmi baja nem volt. A megfázáson kívül szerencsére semmilyen komoly pl.: hasmenéses vagy hányásos bacit nem szedett össze egyik fiam sem...
Én sem tartom búra alatt őket, de ha még nem tud maga ülni, addig nem erőltetem nála én sem. A kicsi fiam 6 hós koráig csak feküdt, semmit sem akart csinálni. Azóta már 15 hónapos, és önállóan fut, mászkál, bejárja a kertet, mindent megnéz. Én azért messziről minden közelünkben lévő állatot megmutattam nekik, mikor olyan kicsik voltak 4-6 hónaposak. Érdekelte őket...
Ne fogdossák a hajad, mert fested? Ez vicc...:D:D:D Én is festem a hajam mégis a legjobb szórakozásuk az, ha anya haját simogathatják..:)
En nem szolok senkire sem, mert az ismerosi korben mindenki tudja, hogy kell viselkedni egy babaval.
Rokonom ortoped szakorvos es bizony nem lehet ultetni a babat, amig nem ul. Persze, akinel nincs meg gyereke ezeket tudja. Ez nem parazas kerdese, hanem teny. Senkinek nem hianyzik szerintem, hogy a gyerekenek, ha nem is gyerekkorban, de felnott korara gerinc problemai legyenek.
Ha macskazol, de kezet mostal,azzal nem ertem, mi a bajuk, komolyan...
Lehet az a problema, hogy allergias a pici a macskara? Akkor en sem mennek be olyan lakasba, amugy meg persze, csak ne masszon a macsek a babara:)
Az arc nyulkalast en sem szeretem, nem azert, mert hisztis vagyok vagy tulreagalom. Amugy is tudom, de a korhazban a gyerekdoki kus eloadast tartott arrol, hogy a babara ilyen szempontbol vigyazzunk, mert meg gyenge a szervezete es a felnottek szaja, orra, az pattanasokrol nem is beszelek, tele vannak (strepto, staphylo) coccus-okkal, ami nem okoz semmilyen gondot a felnottnel, de a babat megtamadhatja es igen veszelyes lehet, ez nem para kerdese es nem tulreagas, teny es kesz.
Porszivoztad a kanapet? Kulon fejjel vagy azzal, amivel a foldet is? Az anyukak nem azert szolnak meg teged,mert veled van problemajuk, hanem mert a legjobbat akarjak a babanak. A pokroc sem steril, amit kimosnak a babanak es oda fektetik, de tisztabb, mint egy kanape ulese, hidd el. Bar 6 honaposan mar nem vigyazok ennyire, de az elso honapokban azert nagyon oda kell figyelni.
Ja, es a kilincs, mobil pl. a legkoszosabbak bakterium szempontbol, mert ezeket a targyakat altalaban az ember nem mossa le, nem fertotleniti idonket. Pl. egy nyilvanos wc-ben nem a wc a legkoszosabb, mert abban mindig lemossa a viz a dolgokat, mig a kilincset mindenki.megfogdossa es iszonyat, mennyi baci van rajta. Nem talaltam ki, dokumentumfilm volt errol:)
Nem tudom hany eves vagy, de gondolom, kamasz lehetsz, ha tobb, ne haragudj, csak nem ertelek. Ha szerinted elviselhetetlenek ezek az anyukak, minek baratkozol veluk? Nem muszaj. Es ez az o gyerekuk,joguk van hozza, hogy megmondjak
nem minden anyuka ilyen, én pl. imádom ha az unokahugim "ellopja" és elvonulnak a szobájába :D igaz neki halai vannak de nem hiszem, hogy macskától vagy tengerimalac miatt kibuknék :)
egyel viszont egyetértek, nem ültetjük a pici babákat, még 2 percre sem amíg nem ülnek maguktól, bizony baj lehet 2 perctől is. a többin viszont próbálj meg túllépni vagy még jobb ha megmondod anyukának amit ide írtál :) tényleg kicsit túlzás :)
hát vannak ilyen anyukák de szerencsére nem mindenki
ha betartod ezeket a szabályokat akkor semmi gáz nem lesz
mondjuk kérdés h ha majd mászik a gyerekük akkor mit tesznek majd :-DDDDD elképzelem ahogy seprűvel és félmosóval rohannak a gyerek előtt h fertőtlenítve legyen a padló :-DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!