Hogyan foglakozzak így vele, ha egész nap csak megy és pakolászik, egy játékkal se ül le egy percre se? 13 hónapos
Majd leül, ne aggódj. :)
Most egyelőre élvezi a helyváltoztatás, és az ezzel járó előnyök örömét. :p
Le-le fog ülni, de 5-7 percnél többre egyelőre ne számíts egyszerre. Alternatív megoldás pl. az etetőszék, annak a tálcáján lehet pl. gyurmázni, gyöngyöt/ tésztát fűzni, tornyot építeni poharakból, formaberakózni, stb. Ha rákap az együtt ügyködés ízére,és látja, hogy valami érdekeset veszel elő, mindez működni fog már kis asztalnál/ szőnyegen is. Jó játékot!
Majd változik idővel. Mit akarsz foglalkozni vele?
Én időnként már úgy látom, hogy a jétákok ennyi idősen majdhogynem semmire sem jók. Nálunk is a nem játéknak készül dolgok jobban lekötik. 1,5 éves a kisfiam, már kipakolászta magát, nagyon ritkán meg oda pár fiók neki lett adva. Most a kedvenc, 2 edény és üveg tetejük van, azokat leveszi, visszateszi, megcseréli, valamit bele tesz az edénybe, ezzel játszik a legtöbbet. 2 ételhordós dobozt adtam neki, az egyikbe kicsi penne tésztát öntöttem neki, azt is kiönötte visszapakolta, átöntötte a másikba. A csomó kacat meg a polcon pihen.
Az én lányom ugyanez. Mindenféle játéka van, és mégis a legprimitívebb dolgok kötik le a legjobban. Nevetni fogtok, de valamelyik nap kihozott a fürdőszobából egy üres WC papír gurigát, és kb. 20 percet tevékenykedett vele, Pörgette, forgatta, belekukucskált, belefújt, stb.
Ültem, és szakadtam a röhögéstől :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!