Hogyan büfiztessem meg mindig?
Én is hason altattam éjjel, bár eleinte én sem mertem. Sokszor hallottam, hogy kijött neki a büfi, de akkor már nem akartam forgatni. Nálunk a klinikán is oldalra fektették, amelyik baba bukott, de ahogy nőnek, annyit már mocorognak, hogy visszacsúsznak a hátukra. Az én kisfiam elég korán tudta már a fejét átfordítani a másik oldalra hason fekve, van légzésfigyelőnk, így hason altattam éjjel.
Nem tudom meddig büfizteted, én kb. 15 percig kellett, hogy sétálgassak vele hogy kijöjjön neki. Azért sétáltam vele, mert elaludtam volna egy helyben. :)
azzal egyetértek, hogy éjjel ne altasd hason, de még SOHA nem tetted hasra vagy éjjel? mert nappal már nagyon kéne pocakra tenni amennyit csak bír! így erősödik!
próbáld úgy büfiztetni, hogy a válladra teszed, egész föntre, és sétálj. minden 3.-4. lépésnél kicsit rogyazd be a térdedet, nem kell leguggolni de azért érezze a babád. vagy tipegj az ágy előtt és fél percenként ülj le, határozottan.
nálunk ezek mindig bejöttek és felkelteni se kellett :)
de úgy is hasra teheted, hogy ébren maradsz, mellette ülsz aztán ha kijött a büfi, megfordítod. igaz egy hónapos tele pocakkal hason még bukhat!
Én is féltem hasra tenni és így 1,5-2 hósan még nem emelte a fejét.Ha nem hasal és később mikor muszály lesz neki, akkor utálni fogja és ez lelassítja majd a mozgását (kúszás, mászás).Nyugodtan tedd hasra, semmi baja nem lesz tőle, hidd el.Jobb ha már most megszokja és később nem fogja utálni :)
És egy előttem válaszoló már írta, hogy veszélyesebb ha háton van és úgy bukik.
7 hónapos a lányom, mostmár magától fordul hasra :)
És úgy is alszik :)
Hajnalban (a vészes időszakban) hasra tettem! :) és valóban nem lett semmi baja! :) nekem sokat van vállon és én úgy láttam, hogy azzal is szépen erőlteti magát, hogy tartsa a kis fejét! de akkor ezek szerint ez nem elég...
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!