Már elrontottam a hordozókendővel? Ti hogyan teszitek le aludni, hordozó anyukák?
Szia!
Én is hordozóm a lányomat és nincsen gond.
Szerintem próbáld meg, ha egyedül vagytok és a nagyot nem akarjátok felébreszteni, hogy menj oda hozzá és simogasd a hátát és énekelj nyugtasd meg őt.
Illetve szerintem ilyen fiatalon nem tud magától elaludni, még kell altatni.
Még a kilenc hónapos lányomat is.
Utolsó!
Ez nem csak szoktatás kérdése. Ez szerintem gyerek-függő. A nagyobb fiam mindig elaludt magától, sose kellett ringatni, semmit. A kicsi 6 hónapos koráig nem aludt el el ringatás és monoton beszéd nélkül.
Egyébként tényleg kicsi, és nem kell, hogy egyedül el tudjon aludni!
Azért sír, ha leteszed, mert nem érti, miért kell most úgy elaludnia, ha eddig nem így aludt el. A babák a te általad megtanított szokások alapján él, tehát azt is neked kell megtanítanod, hogy most már a kiságyban kell aludnia, és ez bele telik pár napba, de megéri próbálkozni.
Én ezt tettem, mert nekem meg cicin aludt el sokáig.
Ha a hordozóban alszik el és beteszed a kiságyba, majd mondjuk valamire felébred öt-tíz perc múlva, akkor még inkább elkezd sírni, mivel nem érti, hogyan is került oda, amikor ő a hordozóban aludt el.
Tehát az én tanácsom, hogy amikor látod rajta az álmosság jeleit, akkor tedd be a kiságyba. Sírni fog. Kiemeled, akkor megnyugszik. Ne aludjon el azért, és megint leteszed. Sírás. Kiveszed, és megint megnyugszik. És ezt kell napokig csinálni, míg egyszer megérti, hogy azért teszed le a kiságyba, mert ott "kell" aludnia.
Kitartást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!