Mit csináljak 15 hós szörnyen rosszul evő babámmal?
Ne erőltesd!
Kínáld meg reggel, ültesd le az asztalhoz. Ha nem eszik, akkor nem eszik. Tízórait ugyanígy. És minden étkezésnél. Előbb-utóbb megéhezik és enni fog. Ne adj neki nasit, csak ha evett rendes kaját. Cukros leveket (üdítő, tea stb.) se adj neki, mert az eltelíti. Kapjon vizet, nehogy kiszáradjon!
Kitartás! Valószínűleg te nehezebben fogod viselni, mint ő... :D
Ne erőltesd. Nagyon sokat vidd friss levegőre, mozogni, napi 10 órát legyen kinn! Adj neki elegendőt inni, és sok friss gyümölcsöt! Ettől meg kell jöjjön az étvágya.
Tálalj mindig szépen! Gyerekesen! Egyen együtt a család, de ne figyeljétek őt! Lényeg, hogy jó hangulat legyen evés közben. Ha számodra kellemetlen etetni őt, azt megérzi. Ne törődj vele mennyit eszik, eegy-két hónapon át, s meglásd magától rendbejön: ha sokat mozog közben!
"A gyerekek utánzással tanulnak és ez a babákra is érvényes. Ha bevonjuk a közös étkezésekbe, ha az evés számára nem abból áll, hogy egyedül ül az etetőszékben, te pedig próbálod belelapátolni a főzeléket, hanem mondjuk közben te is megeszel egy almát, ha odaülhet hozzátok, amikor esztek és megkóstolhatja, amit már ő is ehet, akkor sokkal nyitottabb lesz a darabos ételek felé is.
Szerencsésebb, ha először nem a főzelékben kezdenek megjelenni ételdarabok, mert sok baba ezeket egyszerűen kitolja a nyelvével, a furcsa állag miatt nem tetszik neki. Ehelyett inkább első darabos ételként kézbe vehető, önállóan adagolható ételeket ehet. Például kölesgolyót, kiflit, apróra vágott sajtot, puha gyümölcsöt (pl. banán, mandarin, szőlő (magja és héja nélkül), meggy, szilva) vagy sült burgonyát, párolt zöldséget (pl. répakarikát, karalábét, vagy ügyesebb kezű babáknak borsószemet, kukoricaszemet)"
14 éves koromig nagyon rossz evő és sovány voltam. Anyukám mindig próbált rávenni, hogy többet egyek, ill. azt, amit ő gondolt.Étvágyjavítókat is íratott.
14 évesen kollégiumba kerültem. Két hét múlva már éjjel másztam be a konyhai kiadóablakon a lányokkal, hogy valami ehetőt találjunk, mert reggelre éhen haltam volna. Soha többé nem volt gond az étvágyammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!