Ez adható, majdnem 10 hónapos babának? A cukor helyett mit tegyek bele, ha egyáltalán az kell?
GYÜMÖLCSLEVES CSECSEMŐKNEK
2 dl vizet 1 evõkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfûszeggel, körömnyi fahéjdarabkával felforralunk. A felforrt vízbõl a fûszereket leszûrjük, majd beleteszünk 20 dkg értelemszerûen megtisztított és feldarabolt gyümölcsöt (sárga- vagy õszibarackot, meggyet, cseresznyét, almát, körtét), és 5-10 percig fõzzük, ezután 1 dl anyatejjel vagy tápszerrel turmixoljuk vagy szitán áttörjük.
Kisbabáknak akár cumisüvegbõl is adhatjuk. Nagyobbaknak kis tálkában tálaljuk.
ez olyan "jó ez, de minek" kaja :DDDD
simán összeturmixolnám ezeket a gyümiket pl. kis túróval, nekem jobba recept mint ez a cukros cumisüveges "leves".
persze, csak én nem így csinálom a gyümilevest
vízbe teszed a gyümiket, felforralod, majd egy nagy pohár tejfölbe egy ek liszttel behabarod.
vagy:
a gyümike a tápszerrel egyszerűen összeturmixolod.
nem kell túlbonyolítani, pont a gyümölcsleves az amit ehet a tietekből és egy kanál cukortól nem lesz semmi baja a babádnak de hagyd ki ha nem akarsz még adni neki.
pótolni nem kell, nem is igen lehet, max szőlőcukorral
ne szőlőcukorral, én fruktózt tennék bele vagy valamilyen szirupot.
Egyébként meg én ezt nem sorolnám, a jó ez, de minek kaja, hiszen házilag készített gyümölcsleves, amiben nincs adalék, jó van benne egy kanál cukor, de szerintem a cukor sem méreg, hogy annyira félni kellene tőle.
Én adnék/adtam ilyet a gyerekemnek, például minek? Mert nem eszi meg a gyümölcsöt, és ilyen formában viszont szívesen.
Szerintem tök jó ötlet, akár uzsonnára, vagy ebéd után nyalánkságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!