Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túl korán sterilizáltam?

Túl korán sterilizáltam?

Figyelt kérdés

A 37. héten minden olyan felszerelést sterilizáltam, amit előírtak és a baba szájával érintkezhet.

Szépen letakartam őket tiszta papírtörlővel és külön zárt polcra helyeztem. Korai volt mindez? Szerintetek meg kell majd csinálnom újra?

2009. ápr. 10. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem mindenképpen sterilizáld majd újra, ha már megszületett a babó. 3 hét alatt rengeteg kosz, baci telepedhet meg rajta, amit észre sem veszel.

Mi állandóan sterilizáltunk, és mégis szájpenészünk lett az első héten. Szóval érdemes mindig frissen sterilizált dolgokat adni a babának!

2009. ápr. 10. 09:48
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem le fogsz szokni erről, gyorsan.

Bőven elég, amit most megcsináltál. A babának az immunrendszere fejlődéséhez szüksége van arra, hogy fokozatosan egyre több baktériummal találkozzon életének első heteiben, hónapjaiban. Ha ez ebben a korban elmarad, akkor később nem pótolható, a szervezetnek most kell "megtanulnia" kezelni a bejutó baktériumokat. Ellenkező esetben, ha csak nagyobb korában találkozik az emberi élettérben élő baktériumokkal, akkor allergiás reakcióval válaszol rá.

Ez nem azt jelenti, hogy koszban éljen, de a túl steril környezet sem jó. (Nyugaton speciálisan kifejleszett "baktériumtablettákkal immunizálják a csecsemőket, hogy találkozzanak azokkal a bacikkal, akikkel a mai steril világunkban nem találkoznak)

Tehát legyen minden tiszta, legyen lemosva, de nem kell túlzásba vinni a dolgokat, mert a baba látja kárát később.

42/nő/orvos

2009. ápr. 10. 09:53
 3/5 anonim ***** válasza:
23%
Szia.Azt vedd figyelembe,hogy ha kisterilizálod a dolgokat az 3óráig marad steril,utánna már nem az.tehát nemhogy korán csináltad hanem baromi korán.
2009. ápr. 10. 09:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem is sterilizald ujbol artani nem artasz vele es te is nyugodtabb leszel tole. Ami engem illet en az elso 3 honapban nagyon odafigyeltem a babamra mindent sterilizaltam rend es tisztasagot probaltunk tartani a csaladommal. De a kesobbiekben nem kell annyira mindent komolyan venni kell hogy erosodjon az immunrendszere.

Boldog babazast es konnyu szulest kivanok neked!!!!

2009. ápr. 10. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Én abból indulok ki,hogy az anyatejgyűjtő állomás naponta 1X ajánlja a sterilizálást.Tehát 24 óráig steril marad a cucc,amennyiben tiszta vasalt textilre rakod és le is takarod.Ez biztos így van,mert én így sterilizáltam amíg anyatejet adtam le(4 hónapig)és soha nem volt benne baci!

De a későbbiekben szerintem elég heti 1x is sterilizálni,majd lassan el is lehet hagyni!

2009. ápr. 10. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!