Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ébredhet az eddig jól...

Miért ébredhet az eddig jól alvó babám?

Figyelt kérdés
Kislányom 8 hónapos volt 1-én.! hós kora óta átaludta az éjszakákat,de egy hónapja mióta mászik,ül,térdel és tegnap fel is állt ,éjszaka 3-4 x arra ébred és sír nagyon , hogy hason van és négykézlábra áll ill felül és nem tud visszaaludni.Ekkor kiveszem és cicin alszik el. Jó lenne ha ismét nagyokat szunyálna éjszaka,sajna nem tudom miért lehet ez.Azt hittem csak a foga zavar be,de 4 napja kibújt két felső,alul már két hónapja a két első.Mit csinálhatok rosszul?"Elromlott" a babám? Várom a tapasztalatokat !Előre is köszönöm!
2011. aug. 5. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem 11 hónapos a kisfiam,szintén addig amíg el nem kezdett kúszni,mászni(utólag én is ezzel kapcsolom össze)csak egyszer ébredt hajnalban,és még utána is aludt pár órát.Viszont 2-3 hónapja borzalmasak voltak az éjszakáink,volt hogy fél óránként kelt,és csak cicivel tudtam visszaaltatni.Már tiszta zombi voltam a kialvatlanságtól,és napközben is alig aludt el egy kis időre is.Pár napja becsípődött a derekam,a férjem éjszakás volt,és sehogy nem tudtam ki-be tenni a kiságyba,így a nagy ágyunkat betoltuk a falhoz és ott aludt velem.Hónapok óta először végigaludta az éjszakát,igaz én felébredtem megnézni mi van vele,és láttam hogy rengeteget helyezkedik,és arra jutottam,hogy ebben a kiságy meggátolta és arra ébredt fel.Mióta ott alszik délelőtt-délután 2 órát alszik,és közel sem annyira nyűgös mint eddig.Persze én sem:)

Bocsi ha hosszúra sikeredett,de nálunk ez volt a gond.

Most készülünk átrendezni a szobát,nagy ágyat fog kapni,mi pedig másik szobába költözünk.

Remélem Te is rájössz mi lehet a gond a babádnál:)

2011. aug. 5. 11:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne aggódj miatta szerintem, az én kisfiam is ezt csinálja kb. 1 hete, pedig még csak 6 hónapos lesz 16.-án. Ő még csak a térdére emelkedik fel mászni még csak próbálgat, de ennek ellenére mellettem kell hogy aludjon, mert ő is éjszaka térdel, nyomja magát fel, és csak cicivel tudom visszaaltatni, kb. 6-8x is megcsinálja éjszaka, tehát nem aludnék semmit, ha mindig a kiságyhoz rohangálnék, ráadásul ott még kisebb a helye, úgyhogy még előbb felkelne mert nem tud tovább mászni. Ez sok babánál normális, egyszerűen éjszak is gyakorol, ami felébreszti, az más dolog, hogy babára válogatja, hogy mikor növi ki. Én is félek tőle, hogy sokáig nem alszok rendesen :-), pedig már csak 1x kelt fel éjjelente kb. 2 hétig, sajna gyorsan jött a változás de ő amúgy is nagyon aktív, és gyorsan csinál mindent. És még csak ezután jön a fogzás :-(. Szóval kitartás.
2011. aug. 5. 11:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Bocsi,de örülök,hogy nem vagyok egyedül a problémával...;)

Semmi képpen nem akarom közénk venni a babát,mert a párom meg se rezzen úgy alszik/horkolgat/ tovább mikor odaveszem szopizni a picit,mintha ott se lenne.Félnék hogy ráfeküdne vagy valami,meg én sem aludnék nyugodtan.Egyébként én is azt gyanítom,hogy kicsi neki az ágy és ezért nem tud továbbgördülni és szunyálni mikor hasra fordul és ezért ébred és négykézláb...stb.Hát akkor majd csak felnő egyszer ,addig is jó zombizást! :D

2011. aug. 5. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Ebben a korban 3 dolog miatt ébrednek fel a babák rendszeresen éjszaka: fogzás, mozgásfejlődés és a szeparációs szorongás.

Nálunk is volt 2-3 hónap, kb 6-8 hónapos korában, amikor másfél óránként kelt, felvettem, már koppant is a feje a vállamon, sétáltam vele picit, raktam vissza a helyére (szep. szorongás) Aztán amikor fel tudott állni, akkor abba is maradt (mozgás fejl.) Nem "idegesítette" tovább, hogy nem tud állni:) A fog az meg nálunk kész horror volt sajnos:(

2011. aug. 6. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!