Miért nem lehet anyatejes csecsemőt már 4 hónapos korától hozzátáplálni, mint a tápszerest? Miért nem adhatok egy kis barackot, almát a picinek, anélkül, hogy akár egy étkezést is kiváltanék?
Így-így,anno minket is 2-3 hósan kezdtek kóstoltatni,a többségnek még sem lett baja.Butaság valakinek az ekcémáját erre fogni,lehet az egyéni érzékenység.A glutént is anno csak 1 éves kor után ajánlották,aztán meg is szívták vele,mikor rengeteg cölikáliás gyerek lett.Most etesd 4 hós kortól,de 7 hónapos kora előtt mindenképp.Ki tudja még milyen baromságokat akarnak be tartatni velünk,és majd a gyerek issza meg a levét.Én azt mondom,ami anno jó volt nekünk,az a mi gyerekeinknek is jó lesz.Persze máskor más volt minden bla-bla,mondják ezt pl. a tejre is,hogy azért ne adjuk.Lehet házi tejet venni,meg kell keresni rá a lehetőséget,szomszéd faluból stb,és akkor nem "vizet" iszik a gyerek,hanem valódi tejet.
Gyümölcsöt sem kell a tes..ban venni,lehet menni a piacra,vagy otthon termelni.Semmivel sem egészségtelenebb dolgok ezek mint 20-50 éve,csak a magyar ember szeret pánikba esni,meg egymásnak,mint ahogyan az jól látszik itt is.
Amúgy besz.rás,hogy felnőtt emberekből mennyi indulatot tud kiváltani a szoptatás,illetve a hozzátáplásás témaköre..
Én 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni az anyatejes babám és köszöni szépen jól van(lehet lepontozni!!!).Régen minden csecsemőnek 3-4 hónapos korban elkezdték az ízeket "megmutatni".És azért egyezzünk meg abban,hogy a nagytöbbség azért nem allergiás,meg nincs mindenféle baja.
És elmesélem ,hogy a lényom csak addig volt ekcémás míg szopott.7 hónaposan (orvosi javaslatra,az ekcéma miatt)leválasztottam,és láss csodát azóta az ég világon semmi baja.Az anyatej nagyon jó,de nem csodaszer.
Ne haragudj, kedves kérdező, én senkire nem köpködtem, nem szokásom. Csak segíteni szerettem volna tiszta szívből neked, hogy a kisbabád a legjobbat kaphassa az anyukájától. Én nagyon beleástam magam ebbe a témába és ezért tudom 100%-osan, hogy nem tesz jót a kisbabáknak a 6 hónapos kor előtti hozzátáplálás. Anyukám gyermekorvos és ismeri ezt a témát nagyon jól, anno ő is korán kezdte a hozzátáplálást, már 2 hónaposan gyümölcsleveket kellett nekem és a tesóimnak adnia, mert akkor ez volt az egyetlen információ erről. Most, hogy nekünk is gyerekeink vannak, nagyon alaposan végig tanulmányozta a témát. Ezenkívül volt nálunk szoptatáso tanácsadó is. De a babám 2 gyrekedokija (egy magán és egy házhoz járós) is ezt javasolták. De a neten szakmai oldalokon én is ezt találtam, hogy rossz az emésztésének. Lehet, hogy 100 babából 70-nek semmi baja nem lesz a korai hozzátápiból, de a maradék 30-nak igen is lesz: allergia, emésztési zavarok, ekcéma, stb. Vagy minden egyszerre. Minek játszak a tűzzel, ha az anyatej elég neki és most amúgy is ez a legjobb neki? Még egyszer ne haragudj, ha úgy érzted, neked estem volna, eszem ágában nem volt.
(A WHO-ról meg annyit, hogyén egyetértek a vakcináltság terén is velük. Ugyanis nekünk orvosi családunk van, nem csak a szüleim, de sok rokonom orvos különböző területen, így az ismerősi kör is orvosi. Van egy kutató professzor ismerősünk No.-ból, ezekkel a vakcinákkal foglalkozik, nem megyek bele, mert nem ide tartozik, de nagyon szépen levezette és elmagyarázta, hogy nem csak fölösleges beoltatni magunkat H1N1 ellen, de veszélyes is. Úgy dobták ezeket a piacra, hogy nem voltak rendesen leelenőrizve, nem történt elég kutatás. Engem ne butázzon le egy olyan anyuka (06:57-ös), akinek fogalma nincs a dolgokról.)
Kérdező, ha te már eldöntötted, hogy szeretnél mást is adni a babádnak és csak megerősítést vártál, akkor ne azokra haragudj, akik ellene szóltak. Nem ellened szóltak, hanem a korai hozzátápi ellen.
Ez kb. olyan, mintha megkérdeznéd, adjak-e nagy szélben sapkát a babámra. Írnák egycsomóan, á dehogy, nincs hideg, az én babámnak semmi baja. Nem adod rá és vagy megfázik és/vagy középfülgyulladást kap vagy nem.
Kedves utolsó válaszadó!
Egyáltalán nem döntöttem el, ezért tettem fel kérdést. Ez számodra is kiderült volna, ha figyelmesen végigolvasod a leírtakat és nem azzal vagy elfoglalva, hogy gyűlölködve oszd az észt.
mai 8.43 vagyok
olyan vicces,hogy aki pontozgat az ne képes megérteni,hogy a pontozás mire is való.....
Akkor elmagyarázom:
Szóval ha egy kérdésre válasz érkezik,és ez a válasz értelmes,érthető és a stílusa is normális,vagy új információkra,tapasztalatokra tehetsz szert belőle,akkor az hasznos válasz!=zöld kéz
Ha alpári a stílus,nem válasz a feltett kérdésre,az a válasz nem hasznos=piros kéz
Az,hogy nem egyezik a véleményed "Kedves pontozó",az enyémmel,vagy a másik anyukáéval,aki szintén korán hozzátáplál,az még nem azt jelenti,hogy a válaszunk nem hasznos,csupán azt,hogy mindenki másképp csinálja,és a kérdezőnek is szíve joga eldönteni,hogy Ő hogyan akarja csinálni.Ezért is kért tapasztalatokat!
ui:pontosan ezért írtam a válaszomban,hogy:"lehet lepontozni",mert ezen az oldalon mindig ez megy:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!