Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem lehet anyatejes...

Miért nem lehet anyatejes csecsemőt már 4 hónapos korától hozzátáplálni, mint a tápszerest? Miért nem adhatok egy kis barackot, almát a picinek, anélkül, hogy akár egy étkezést is kiváltanék?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 22:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyformák a babák van aki nagyon kiváncsi,és azzal ha megkostoltatsz vele 1-2 falatot nem lesz semmi baja az emésztésének.

5,5 hónaposan kezdtem kostoltatni ma ott tartok a 11 hónapos fiamnál hogy 90%-ban anyatejes.

2011. aug. 4. 22:55
 12/30 anonim ***** válasza:
95%

A vedono csak jobban tudja, mint a WHO:) Es a 6 hos kortol a kostoltatast kell (javasolt) elkezdeni, meg az etkezest ilyenkor nem kell kivaltani. Mirol feltek lekesni? Attol nem lesz baja, ha kesobb kezded, ellenkezo esetben lehet. Ti tudjatok. Most lehet nincs semmi baj, de kesobb kialakulhat nagyon eros allergia, stb.

Mi most vagyunk 6 hosak, elkezdtem kostoltatni, tok jol haladunk, anyatejes meg. Semmirol nem vagyunk lekesve.

2011. aug. 4. 23:03
 13/30 anonim ***** válasza:
95%

TÁPSZEREST SEM ajánlott, ez csak egy brutális baromság, ami terjed, egy anytejest meg inek, ha van anytej.

Ténykeg nem értem, ez valami hüyle verseny??

Adjál neki, ha tönkre akarod vágni az emésztését, nem értem miért nem jó az anytej, ha van és elég, annál nincs jobb!!

ezt azért olvasd el:

[link]

2011. aug. 4. 23:07
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogy ha van tej, minden ok,minek sürgetni a dolgot. Én 6 hónapos kora körül kezdtem kóstoltatni vele gyümölcsleveket, de nem volt hajlandó elfogadni.A védőnő azt mondta, ne izguljak vannak ilyen babák. 8 hónapos kora körül fogadott el először a tejen kívül más ízt is, de csak mértékkel.Most 17 hónapos, már szinte mindent eszik amit lehet ilyen idős korban, de még mindig az anyatej az abszolút nr.1. számára.

Nem értem miért kell a gyereket sürgetni, minden gyerek más,más ütemben fejlődik. Sokan sajnos versenyként tekintenek a gyerek cseperedésére.

2011. aug. 4. 23:44
 15/30 anonim ***** válasza:
32%
mindig van valami újdonság,most ez,hogy ne adj a gyereknek semmit 6hónapos kor előtt,lassan az lesz 3 éves koráig csak szoptasd...mikor kicsi voltam 2 hónaposan kaptam répa levet majd szépen miden féle gyümölcsöt akkor az volt hogy 2 hónapos kortól kell hozzátáplálni,semmi baj az emésztésemmel,se a gyomrommal,volt olyan mánia is hogy 1 éves kor alatt nem kaphatnak glutént erre lett rengeteg liszt érzékeny gyerek,szóval folyton kísérleteznek a babákkal,nem lesz semmi baja ha picikét adsz neki
2011. aug. 4. 23:55
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

párod ekcémás, hugom lisztérzékeyn..ennyit a korai hozztáplálásról

mi jó francért ven ennyi allergiás felnőtt??

2011. aug. 4. 23:59
 17/30 anonim ***** válasza:
2011. aug. 5. 00:38
 18/30 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem nincsen sok allergiás felnőtt,annál több allergiás,meg ilyen-olyan érzékeny gyerek van.Ez egy baromság,hogy nem érett az emésztőrendszere meg bla bla...semmi baja nem lesz egyik gyereknek sem ha eszik ezt azt fél éves kora előtt.Tápszeres gyereket meg etessek 6 hós koráig tápszerrel???,Na gondolom ez is csak a tápszergyártőknak jó.

Bezzeg mikor a WHO a H1N1 elleni vakcina szükségességét nyomatta,akkor nem volt ennyire népszerű.Ne legyetek már buták könyörgöm!Azért van annyi allergiás gyerek,mert sterilen tartják őket 80 éves korukig.

2011. aug. 5. 06:57
 19/30 anonim ***** válasza:
67%

Én is ezt akartam írni,mint az előttem lévő,hogy bezzeg a WHO csúnya gonosz,mikor mondjuk a Rota elleni vakcina mellett kampányol,de akkor az Isten,ha a hozzátáplálásról van szó...

Én úgy vagyok ezekkel a dolgokkal,hogy teszek rá magasról,hogy hány hós kortól javasolják elkezdeni,anyatejes a babám,míg látom,hogy jól lakik,gyarapodik,nem kell neki más anyatejes lesz,ha érdeklődni kezd az ételek után,akkor kap ha ez 4 hónaposan lesz,akkor akkor...

Tegnap pl jót mosolyogtam magamban egy kérdésen(nem akarom megbántani a kérdezőt)szóval a lényeg,hogy 5és fél hónapos a kicsike,és adhat-e neki almát,mert úgy kéri,de még 2 hét míg betölti a 6 hónapot...Nem hinném,hogy ennyire könyvből kellene nevelni...

2011. aug. 5. 07:34
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
nincs hát sok allergiás,én linkeltem,anyukám óvónő és mesélte mennyi allergiás gyerek van,pont az a korosztály akiket későn kezdenek el hozzátáplálni
2011. aug. 5. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!