Lehet, hogy én vagyok az oka, hogy sírósabb az átlagnál?
Véleményem szerint érzi a babád az aggodalmat rajtad. Ami egyrészt érthető, másrészt eltúlzott. Persze ezt én, mint kívülálló könnyen mondom.
Kislányom is picit hypoton volt, jártunk mi is Dévényre 6-12 hós koráig. 9 hónaposan kezdett hasra fordulni hátról, akkor elkezdett kúszni hátrafelé (pedig sokat feküdt előtte is hason, mégis csak akkor kezdte csinálni. Azt mondta a gyógytornász, hogy ebből látszik, hogy később érő típus.), 10 hónaposan ült fel egyedül tolatásból, 11 hónaposan kezdett mászni, egy éves volt, amikor felállt. Most 16 hónapos oldalazva megy szépen, de egyedül még esze ágában sincs elindulni, amit nem is bánok, mert a bokája szerintem elég csúnyán befelé dől. Szóval szerintem a mozgásban egyáltalán nincs ok az aggodalomra, főleg, hogy látja is szakember.
Az evés pedig mint írtad megoldódott. A betegségtől való félelemhez szerintem mindenkinek hozzá kell szokni, már amennyire ez lehetséges. Senki nem szereti, ha beteg a gyermeke és szenved esetleg, de a te energiád rengeteget tud segíteni a gyógyulásban.
Szerintem kicsit próbálj a pillanatnak élni. Örülj felhőtlenül, ha éppen sikerül valami produkciója a babádnak és ne várd a következőt. Az úgyis fog jönni. Lehet, hogy egy hatalmas kacagás és tapsikolás a mutatványa végén és megtetszik neki, hogy te ennyire örültén annak, amit ő csinált és rögtön újra produkálja.
Én kicsit általában úgy állok a dolgokhoz, kicsit képletes megfogalmazásomban (persze nem biztos, hogy ez a jó), hogy egy lépcsőre csak akkor tudok fellépni, ha ott állok a lépcső előtt. Nem 5 méterrel korábban. És persze mindig csak egy lépcsőfokot szeretnék menni, mert így biztosan célba jutok.
Hogy lefordítsam a dolgokat: Amíg a babád izomzata nem elég erős, ne várj tőle felállást, mászást (ez kb az 5. lépcső), gyakoroljon csak a saját tempójában és jusson el a lépcső aljába, hoyg megtehesse az első lépését a nagy úton.
Egyébként van valaki akivel tudsz erről a témáról beszélgetni? sokszor az is sokat segít, ha az ember csak kimondja, ami benne van, amit érez. A feszültségek sokat oldódhatnak egy jó beszélgetéssel. A negatív kisugárzásod így talán meg változna és könnyebb lenne minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!