Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós probléma, ti főznétek...

Anyós probléma, ti főznétek külön neki?

Figyelt kérdés

Babámnak hétvégén lesz a keresztelője.Megbeszéltük,hogy bográcsban lesz babgulyás készítve.Mindenki szereti,sőt örültek neki,hogy nem a szokásos sima pöri a menü.

Anyósom ma bejelentette,hogy csináljak csak sima marhapörköltet,mert ők "diétáznak"./mintha a marhapöri diétás lenne!!!/Folyton a kolbászt,szalonnát eszik.Soha nem tartották be a diétát,pont azon a napon szeretnék.Kiakadtam,de mondtam a páromnak,hogy akkor csinálok húslevest és kirántom a húst+valami köret mellé.De a keresztelő 11 órakor lesz.Ennyi mindent baba mellett nem tudok megcsinálni időre.Anyumnak meséltem,azt mondja nem foglalkozzak velük :)Egyék csak azt amit a többi.

Mit csináljak?Nem szeretném ha baj lenne,de azt sem szeretném,hogy ők folyton körbe legyenek ugrálva.

Ti főznétek külön nekik?

2011. aug. 4. 08:14
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Én is a salátás megoldásra gondoltam, de már előttem leírták!!! Meg ne nevezze már anyós diétásnak a marhapörköltet! Hagyjuk már... :D 08:39 jól leírta! Hozzáteszem, én is a gonoszabbik típus vagyok..
2011. aug. 4. 10:13
 22/39 anonim ***** válasza:

én nem fáradoznék se salátával se rántott hússal se semmivel sem neki külön.

Én nem is értem miért ilyenek az emberek. Babgulyás a menü akkor babgulyás.

Én is voltam már olyan évfordulón ahol birkapörkölt volt, mivel nem szeretem ezért nem ettem, de nem kértem külön kaját és nem is fikáztam hogy milyen szart csináltak.

Sütivel jól laktam és kész.

Nem is lenne pofám megbántani a házigazdát azzal, hogy beszólok a kaja miatt, mert én nem szeretem.

2011. aug. 4. 10:18
 23/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok-sok választ!Némelyiken jót nevettem :)

Nem szeretnék nála furkálódni/ezt sokan félreértették/

Nem értem miért kell neki mindene beleszólnia!Ma eljött,hogy segít kivasalni a függönyöket/tegnap beszéltünk és mondtam,hogy kimostam őket/

Reggel bedugta a vasalót,fél óra múlva rászóltam,hogy húzza ki.Nem vasalt,mert a kicsit nézte.Akkor azt mondja,nem kell ezeket vasalni!Tegyem fel így,majd "kirúgja magát"Mondom neki,hogy engem idegesít ha gyűrött,akkor kivasalom én.Erre elkezdett vasalni 2 óra volt neki 1 függöny,az is gyűrött maradt.Ha most felteszem idegesíteni fog,ha kivasalom megsértődik.ÁÁÁÁÁÁ mindig ez megy!

Úgy döntöttem nem főzök neki külön.Ma csiripöri náluk az ebéd.Hát ha azt megeszi akkor a gulyást miért nem?

Csak arra lennék még kíváncsi,hogy ezt direkt csinálja,vagy esetleg észre sem veszi mennyire idegesítő.

2011. aug. 4. 10:32
 24/39 anonim ***** válasza:
Majd mondod neki, hogy lazacfilét akartál neki pácolni kaviárral és cézár salátát, de nem volt időd, mert függönyt vasaltál:). Hagyd a fenébe, lehet direkt tesz próbára. Szerintem legyél vele kedves, de néha egy-két iróniából azért értse, hogy merre hány méter.
2011. aug. 4. 10:49
 25/39 anonim ***** válasza:

Tudod ki főzne! Egy frászt, majd ha valami különleges kívánsága van, megcsinálja magának.

Mellesleg mondd meg neki, h te a marhapörit extra zsírosan és tök fűszeresen (jó sok bors, kömény, erős paprika) főzöd, a babgulyásba meg alig teszel zsiradékot, és kevésbé nehéz kaja. :) Kegyes hazugság...

2011. aug. 4. 11:18
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Én egy időben komoly egészségügyi okok miatt nem ehettem tejterméket. (Pont abban az időben, amikor szoptattam!) Akkor sem vártam el soha a vendéglátóktól, hogy külön ugráljon nekem. Volt olyan, hogy a kedvemért csináltak tejmenetes kaját, az mindig nagyon jól esett. Volt hogy nem, azt nem ettem szóvá. Volt, hogy én vittem magamnak a kaját a vendégségbe.

Ritka pofátlan anyósod van, én nem főznék neki külön. De azt azért megkérdezném, hogy melyik orvos ajánlotta a marhapörköltet, mint diétát.

2011. aug. 4. 12:31
 27/39 anonim ***** válasza:
Én írtam a salátás tippet. :D Utolsónak: Hát ez az. Ha meghívnak valahová örülök neki, mert legalább nem kell aznap főznöm. Én legalábbis így vagyok vele. Ha olyan kaja van amit nem szeretek/ nem ehetek, azt nem eszem, és kész. A kérdező anyósa szerintem sem százas, mert pontosan tudja, hogy a kérdezőnek babája van, és mellette x emberre kell még főznie, és akkor előáll egy ilyen marhapörköltes dologgal is, diétája miatt. :D Az is más ha mondjuk laktózérzékeny, vagy allergiás valamire, vagy olyan egészségügyi gondja van, akkor én is szó nélkül főznék, de így nem. Én sem szoktam megmondani a vendéglátómnak, hogy nekem mit főzzön.
2011. aug. 4. 12:40
 28/39 anonim ***** válasza:
Nem tudom, lehet, hogy én vagyok hülye, de nem értem, hogy aki megtud enni egy zsíros pörköltet, annak miért nem jó a babgulyás? nem főznék neki, sem előtte 2 nappal, sem a napján! van Neked elég dolgod, nem kis meló gyerekkel a keresztelő, inkább azzal foglalkozna miben tudna segíteni, ahelyett, hogy plusz munkával látna el! vegyél neki háztartási kekszet, az legalább diétás! :-)
2011. aug. 4. 13:12
 29/39 anonim ***** válasza:

én se főznék külön.

csinálnék egy kis svédasztalos salit, kenyeret, bagettet és pár egyszerű salátát (pl. zacsis zöldsalit leöntesz kefírrel, kukorica konzerv-sajt majonézzel, stb)

ha diétáznak majd eszik azt, lehet a többi vendég is szívesen csipeget előétel gyanánt :)

2011. aug. 4. 14:07
 30/39 A kérdező kommentje:

De nem is diétázik. :D

Csak azért próbált szerintem rábeszélni,mert ő most pont marhapörit enne.

Na majd csak lesz valahogy....

2011. aug. 4. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!