Anyós probléma, ti főznétek külön neki?
Babámnak hétvégén lesz a keresztelője.Megbeszéltük,hogy bográcsban lesz babgulyás készítve.Mindenki szereti,sőt örültek neki,hogy nem a szokásos sima pöri a menü.
Anyósom ma bejelentette,hogy csináljak csak sima marhapörköltet,mert ők "diétáznak"./mintha a marhapöri diétás lenne!!!/Folyton a kolbászt,szalonnát eszik.Soha nem tartották be a diétát,pont azon a napon szeretnék.Kiakadtam,de mondtam a páromnak,hogy akkor csinálok húslevest és kirántom a húst+valami köret mellé.De a keresztelő 11 órakor lesz.Ennyi mindent baba mellett nem tudok megcsinálni időre.Anyumnak meséltem,azt mondja nem foglalkozzak velük :)Egyék csak azt amit a többi.
Mit csináljak?Nem szeretném ha baj lenne,de azt sem szeretném,hogy ők folyton körbe legyenek ugrálva.
Ti főznétek külön nekik?
8,40-nek!
Az a baj a pörkölttel, hogy abból nem lehet finomat főzni, ha csak egy-két adagot akarsz csinálni. Igazán jó pörköltet minimum 1,5 - 2,0 kg húsból lehet főzni.
Ha a babgulyásból kiszedett húst rakja bele pörköltalapba, akkor annak a húsnak az íze már a babgulyásban lesz, és nem a pörköltben!!
Tehát mindenképpen utána kapná a kritikát, hogy ilyen rossz pörköltet még életében nem evett stb. stb.
Bármit dönt is a kérdező, pörköltet semmi szín alatt nem készítenék neki külön!
8:40 vagyok!
A pörkölt felmelegítve is jó. Sőt jobb mint a rántott hús.
Miért a két szelet rántott hú meg a köert kevésbé macerás?
Csinálnék külön pörköltet meg a babgulyást.
Szerintem egy pörkölttel kevesebb a macera, mint a rántott hússal.
Meg aztán én nem is gondolnám, hogy pont a gyerek keresztelőjét kéne felhasználni arra, hogy az anyóst nevelje valaki. Persze mindenki maga dönti el, mi a fontosabb a gyerek és a jó hangulat. Vagy, hogy odaszúrjon egyet az anyósnak és akkor erről legyen emlékezetes a keresztelő, anyós duzzog, anyuka meg az ő anyja meg csámcsog, na jól megkapta az öreglány.
Egyébként meg meg is kérheted, hogy segítsen a gyerek mellett, főzze meg a marhapörköltet, mert biztos más is szívesen enne azt. Lehet még örülne is, hogy besegíthet.
OFF:
Ilyen esetben ki teszi tönkre a keresztelőt? Az anyós aki előre szólt vagy a meny, aki nem keres valami megoldást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!