Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós probléma, ti főznétek...

Anyós probléma, ti főznétek külön neki?

Figyelt kérdés

Babámnak hétvégén lesz a keresztelője.Megbeszéltük,hogy bográcsban lesz babgulyás készítve.Mindenki szereti,sőt örültek neki,hogy nem a szokásos sima pöri a menü.

Anyósom ma bejelentette,hogy csináljak csak sima marhapörköltet,mert ők "diétáznak"./mintha a marhapöri diétás lenne!!!/Folyton a kolbászt,szalonnát eszik.Soha nem tartották be a diétát,pont azon a napon szeretnék.Kiakadtam,de mondtam a páromnak,hogy akkor csinálok húslevest és kirántom a húst+valami köret mellé.De a keresztelő 11 órakor lesz.Ennyi mindent baba mellett nem tudok megcsinálni időre.Anyumnak meséltem,azt mondja nem foglalkozzak velük :)Egyék csak azt amit a többi.

Mit csináljak?Nem szeretném ha baj lenne,de azt sem szeretném,hogy ők folyton körbe legyenek ugrálva.

Ti főznétek külön nekik?

2011. aug. 4. 08:14
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
15%
Hát én vagyok az egyedüli, aki kivenné a babgulyásból a husit és elkészítené neki pörköltnek? Vagy előző nap főznék nekik egy kis pörköltet, amit megmelegítenék? Ha saját anyud kérné megtennéd?
2011. aug. 4. 08:40
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

8,40-nek!

Az a baj a pörkölttel, hogy abból nem lehet finomat főzni, ha csak egy-két adagot akarsz csinálni. Igazán jó pörköltet minimum 1,5 - 2,0 kg húsból lehet főzni.

Ha a babgulyásból kiszedett húst rakja bele pörköltalapba, akkor annak a húsnak az íze már a babgulyásban lesz, és nem a pörköltben!!

Tehát mindenképpen utána kapná a kritikát, hogy ilyen rossz pörköltet még életében nem evett stb. stb.

Bármit dönt is a kérdező, pörköltet semmi szín alatt nem készítenék neki külön!

2011. aug. 4. 08:47
 13/39 anonim ***** válasza:
25%

8:40 vagyok!

A pörkölt felmelegítve is jó. Sőt jobb mint a rántott hús.

2011. aug. 4. 08:50
 14/39 anonim ***** válasza:
19%

Miért a két szelet rántott hú meg a köert kevésbé macerás?

Csinálnék külön pörköltet meg a babgulyást.

Szerintem egy pörkölttel kevesebb a macera, mint a rántott hússal.

Meg aztán én nem is gondolnám, hogy pont a gyerek keresztelőjét kéne felhasználni arra, hogy az anyóst nevelje valaki. Persze mindenki maga dönti el, mi a fontosabb a gyerek és a jó hangulat. Vagy, hogy odaszúrjon egyet az anyósnak és akkor erről legyen emlékezetes a keresztelő, anyós duzzog, anyuka meg az ő anyja meg csámcsog, na jól megkapta az öreglány.

Egyébként meg meg is kérheted, hogy segítsen a gyerek mellett, főzze meg a marhapörköltet, mert biztos más is szívesen enne azt. Lehet még örülne is, hogy besegíthet.

2011. aug. 4. 08:51
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
A salátás 5 let nagggyon jóóó!!!!!!!!!!!Vagy ha pár szelet natur csirkemellet kisütnél neki??Megvan 15 perc alatt,és elég diétás.
2011. aug. 4. 08:56
 16/39 anonim ***** válasza:
15%

OFF:

Ilyen esetben ki teszi tönkre a keresztelőt? Az anyós aki előre szólt vagy a meny, aki nem keres valami megoldást?

2011. aug. 4. 08:59
 17/39 anonim ***** válasza:
Én is kivenném a levesből, kicsit tennék hozzá tejfölös lisztet és már kész is a pöri. Én nem a keresztelőn huzakodnék, de én amúgy sem vagyok egy huzakodós típus. Amúgy megértelek. Nekem szerencsém van, viszonylag keveset szól be anyósom, szóval ezért sincsenek negatív érzelmeim. De az mutatja, hogy a Te anyósod nem egészen százas, hogy akkor miért nem visz magának salátát...
2011. aug. 4. 09:10
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha már a tönkretételnél tartunk! A kedves mamának is pont most kell diétáznia? Mi ez, ha nem furkálódás? Mintha csak az én anyósom lenne. :) Állandóan fogyózik, diétázik, a minap itt volt nálunk, volt még egy fél doboznyi fagyi a hűtőben (kb fél liter) úgy benyomta, hogy csak lestem. Előtte persze nem kért ebédet, mert diétázik. És minden egyes alkalommal ezt játsza. Én nem főznék külön az tuti. Nem azért mert furkálódni akarok, nem azért, hogy gonosz legyek vele, hanem mert nem érdekel a komolytalan diétája. A pörkölt semmivel sem diétásabb, mint a gulyás, sőt! Amúgy meg jó hogy nem aznap reggel jut eszébe, hogy jaaaa, én ma diétázom!!!!
2011. aug. 4. 09:16
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
A pörkölt, a rántotthús rizzsel nem diétás kaja. Ha akarsz főzni neki valamit, akkor saláta vagy párolt zöldség natúr csirkemellel. Én nem főznék külön, én is diétázom, de soha nem kérnék meg vendégségben valakit, hogy főzzön nekem. Ezeket nem tart sokáig elkészíteni, ha mégis meggondolnád magad, de szerintem a kérése nem a diétának szól, akkor nem pörköltet akarna enni, hidd el.
2011. aug. 4. 10:09
 20/39 anonim ***** válasza:
Csinald meg most valamelyik nap a porkoltet siman elall hetvegeig a hutobe egy kis adag. Mindenki egyen csak joizuen a babgulyasbol es tedd ele a porkoltet egy tanyeron felmelegitve, hadd egye azt. Szerintem o lesz az akire majd furan neznek es ha meg el is mondja az okat, hogy miert porkoltet eszik es nem babgulyast... :))) En ezt csinalnam, nem eri meg emiatt aggodni, tonkretenni egy keresztelot vagy uj menut kitalalni, vegig komplikalni az egeszet, megsertodni stb... Egy kis marha vagy disznohusibol keves ido alatt keszen van egy kis adag porkolt. Akkar ma vagy holnap osszedobhatod. Ne idegeskedj, nem eri meg.
2011. aug. 4. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!