Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi időt vagytok baba...

Mennyi időt vagytok baba nélkül egy nap?

Figyelt kérdés

Úgy értem mennyi időtök van magatokra vagy főzni olvasni tvzni stb?

Vagy csak akkor lehet ilyeneket csinálni,ha alszik a bébi?És mennyit alszik?

Babát tervezek és érdekel, hogy pl tanulni mennyire lenne időm mellette.Hány óra per nap,ami szabad?

2009. ápr. 9. 00:46
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Én kb napi 24 órát vagyok baba nélkül. Ezt úgy oldottam meg, hogy elfelejtetettem gyermeket nemzeni. Most komolyan, ha ilyen kérdések merülnek fel benned, szerintem várj vele inkább.
2009. ápr. 9. 02:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez teljesen gyerek függő! Nem lehet azt mondani, hogy egy egy hónapos baba ennyit vagy annyit alszik.

Az én babám pl. nagyon jól eljátszogat, akár fél órát is, és olyankor takarítok gyorsan valamit, vagy főzök. Persze rám lát, tehát van, hogy néz közben. Esténként 7 fele már alszik, de volt, hogy eleinte csak 10 körül aludt el. Őszinte leszek, nekem tanulni nem lenne energiám.

4 hónapos a picim.

2009. ápr. 9. 05:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nagyon pici volt, többet aludt, volt 2 órás "szünetem" is. Aztán kb 4,5 hós koráig napi többször 1/2-3/4 óra.

Azóta jön a foga, meg most ez az őrült meleg, így tegnapelőtt pl. 2*20 percet aludt napközben. Amikor ébren van, akkor vele kell foglalkozni, mert ha észreveszi, h nem figyel rá senki, elkezd hisztizni! Pedig úgy gondolom, h nem kapattam el.

Már napok óta szalad a lakás, éppen annyi időm van, h megfőzzek, elmosogassak, beágyazzak, kávét főzzek, gyorsan felsöpörjek.

Ezt is kétféle módon sikerült mostanában megoldani. Az egyik variáció, h a kicsi babakocsinkat beállítom a konyhába és beszélgetünk, játszunk főzés közben.

A másik, h megkérem az apukámat, h sétáljon a gyerekkel egy kicsit, amíg felteszem a pörit, megcsinálok egy nokedlit, beindítok egy levest v hasonló.

Takarítani komolyabban a hétvégén lehet, akkor a párom lefoglalja kicsit.

Meg persze az este maradna a halkabb tevékenységekre, ha nem ikerházban laknánk, na és persze akkor, ha esténként lenne még kedvem pl port törölgetni v zuhanyt sikálni.

Nem tudom, h mennyit fog változni a helyzet idővel, ha változik, megírom, ha gondolod, hiszen minden kor más és más.

Nálunk jelenleg ez a szitu.

Esténként tudnék tanulni kb 9-től, de nem biztos, h lenne kedvem.

2009. ápr. 9. 06:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kolléganőm a suli utolsó évében szült. Esti iskolába jártunk heti két alkalom. Gyerek mellett tudott tanulni valamennyit, mert elvégezte az iskolát, de a tanáraink nagyon korrektek voltak, én már akkor terhes voltam. A vizsgákon úgy "segítettünk" egymáson és magunkon ahogy tudtunk. :) Én nem tudnék most a fiam mellett tanulni. Illetve minden megoldható, ha az ember nagyon akarja, csak éppen el kell dönteni, hogy mi a fontos. Az, hogy a gyerekkel foglalkozz, háztartást vezess és mellette még tanulj is... hááááááát nem egyszerű, én nem lennék rá képes! Amíg pici addig talán többet alszik, de én hónapokig nem tudtam semmit csinálni, a fiamat eleinte egy percre sem lehetett magára hagyni. Most 7 hós, már kezdi a világot felfedezni és le tudja magát kötni kb. 15-20 percre. De tanulni, olvasni úgy is tudsz, ha ő ott fekszik melletted, esetleg szoptatás közben, így szerintem kivitelezhető a dolog. Attól is függ, hogy te hogy tudsz tanulni, mennyire tudsz koncentrálni, milyen iskolába jársz. Egy kemény mindennap tanulós, nehés sulit elég megereltető lenne elvégezni.
2009. ápr. 9. 07:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát nehéz kérdés.De én is majd Szeptemberben kezdem a fősulit, ha minden jól megy.Jelenleg csak akkor tudnék tanulni amikor alszik,most 7hós a manó.Naponta kb. 2szer alszik, van hogy 1-1 órát, van amikor csak feleket,de van amikor de. alszik 2-2,5órát is.De mondjuk nálam a nagyszülők elég készségesek.Anyukám is mondta bármikor tanulni akarok, suliba kel mennem és a párom dolgozik, vizsgára készülök szivesen vigyáz a picurra.És anyósom már nyugdíjas, és ő is szivesen vigyáz a manóra bármikor.
2009. ápr. 9. 07:55
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Az én 3 hónapos fiam eljátszik egyedül is, meg sokat is alszik, így van időm a házimunkára, ha akarom, de szívesebben vagyok mellette, mert úgy érzem, mindjárt felnő és lemaradok róla, ha mindig mást csinálok, amikor nem sír. Szerintem is várj a babázással, ha más dolgok még fontosabbak számodra. Épp elég rendben tartani nagyjából a háztartást, szerintem a többi időt szerencsés a babával tölteni. Nekem hiányzik a fiam, ha pl. heti 1x elmegyek nélküle vásárolni 1 órára és amikor babusgatom, arra szoktam gondolni, h milyen hamar megnő, és akkor már nem lesz szüksége rám. Ez persze biztos hülyeség, mert ez az élet rendje. Mindenesetre nekem nem tetszik az, amikor egy anyuka folyton azon agyal, hogyan tudná egy kicsit lepasszolni a gyerekét.
2009. ápr. 9. 08:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem sem idom sem energiam nem lenne most tanulni, pedig 16 hetes a babam de allando es intenziv figyelmet kovetel maganak
2009. ápr. 9. 08:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet előre tudni, milyen babád lesz. Lehet, hogy 5 percet nem bír majd ki nélküled és alig fog aludni, de az is lehet, hogy alszik meg játszik majd egész nap. Inkább azt gondold végig, mennyire lemondás neked, ha pl. napokig nem lehetsz egyedül, hetekig nem mehetsz kozmetikushoz stb., illetve, hogy kire tudnád és szeretnéd rábízni, ha szükséges.
2009. ápr. 9. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én babám most 1 éves, eléggé sok figyelmet kíván meg, talán egy kicsit átlagon felül, de én szinte egész nap vele vagyok, szünet nélkül. Cca. 1-1 órát alszik naponta, van, hogy csak felet, de addig össze kell rázni a lakást, főzni. egyebek. Nem lehet kiszámítani hogy mikor ébred. Éjjelenként 2-3 szor ébred, egész nap olyan vagyok tőle, mint a mosott rongy. Ha sikerül elcsípnem egy kis időt, azt alvásra, vagy pihenésre fordítom. Este 9 körül alszik el, egészen éjfélig van időm aludni, mikor is általában először felsír:)

Viszont volt egy kolléganőm, aki a 4. diplomáját 2 kicsi gyerek mellett csinálta. Persze babysitter, és egyebek. Én is csak azt tudom mondani, kinek mi a fontos, de ez a kezdeti idő a gyereké, amit senki nem tud később pótolni.

2009. ápr. 9. 09:54
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, az első kivételével!Neki üzenem, hogy hahaha nagyon vicces és nehogymár ő döntse el,mikor vállalok babát.Szerintem ez egy normális kérdés volt, és mindenki más rajtad kívül tudott rá hasznos válaszokat adni, úgy hogy gondolkozz már el magadon te szerencsétlen!!

Nyilván a baba az első, és ha azt igényli hogy 24ből 30 órát foglalkozzak vele,akkor annyit fogok.Csak érdekelt ki hogyan oldja meg,kinek milyen a napirendje stb.Bár ezek szerint,leszűrve a tanulságot, mikor még nagyon nagyon pici, kevesebb idő van másra, ezek szerint ilyen 1-2-3 éves korára lehet beiktatni tanulást például v több energiát lekötő más elfoglaltságot?

2009. ápr. 9. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!