Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyenek az emberek?

Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés
Interneten megismerkedtem egy nagyon szegény családdal és próbálnék nekik segíteni gyűjteni pár dolgot a gyerekeknek és a most születendő picinek, De akár melyik ismerősömet kérdezem meg vagy csak a szájukat húzzák vagy mindenféle kifogással "leráznak" vagy bújkálnak előlem.Ez pont ma történt meg, hogy meglátott és mint a villám felpattant a padról és eltolta a babakocsit.Ezek az emberek még csak nem is szegények és annyi ruha játék van náluk, hogy 2 óvoda simán ellene velük.Mi sem vagyunk gazdagok de próbáltam nekik pár bútorral játékkal ruhával segíteni és mégsem haltam bele.10 emberből 8 valami kifogással lerázott.Miért ilyenek az emberek?Sokan panaszkodnak, hogy nem segítenek nekik a buszra felvinni a kocsit nem adják át a helyet stb.. és akkor mit várnak másoktól ha ők is ilyenek.Nem tudom ha ők lennének ilyen helyzetben mint ez a család akkor mit tennének????Tényleg nagyon kedves család és engem nagyon ledöbbentett az emberek hozzáállása ahhoz ha önzetlenül segíteni kell.
2011. aug. 2. 16:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy ezt írom, de én is kételkedő típus vagyok, mert már többször megjártam az internetes segítséggel kapcsolatosan.Én a saját felnőtt ruháim szerettem volna valakinek eljuttani postán keresztül.Interneten kerestem rászoruló emberkét, akiről kiderült, hogy nem is olyan rászorult mint gondolnám.Megadta a nevét, én pedig rákerestem egy közösségi oldalon, ahol egy márkás többmilliós autó mellett mindenféle jó ruhákban pózzol.Úgy lett gyanús a dolog, hogy el kezdett kérdezgetni, hogy elég divatosak e a ruhák, meg,meg, hogy akkor most tényleg neki kell fizetni a postaköltséget?Már ne is haragudjon meg, de elküldöm ingyen,szép ruhák, sokat híztam és ezért sok alig használt, és erre még a postaköltséget is tőlem várja, hogy kifizessem.És még jó, hogy nem a jelenlegi divatot küldöm el,hisz kinőtt ruhákról van szó, ami márkás, és jó minőségű.Én csak segíteni akartam, de így elég nehéz, hogy nem találkozik az ember az illetővel.Gyerekruhákkal szerencsém van, mert van egy barátnőm aki rosszabbul áll anyagilag mint én, és neki odaadom.De csak úgy így ismeretlenbe nem küldeném el, csak úgy ha látom az illetőt, hogy tényleg rá van szorulva.
2011. aug. 5. 08:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit, hogy embereket nem tudsz megváltoztatni.Ha nem akarnak segíteni, ugysem fognak.De ezért még azért kell őket lenézni,és szidni, mert biztos megvan rá az okuk, hogy miért nem regálnak.Gondolom vagy eladják, vagy elajándékozzák, vagy megtartják a következő gyereknek a ruhákat, játékokat.Ők is megdolgoztak érte, és joguk van azt csinálni a gyerek kinőtt cuccaival amit akarnak.Te továbbra is jótékonykodj,tényleg nagyon szép dolog, de én inkább a személyes ismeretséget ajánlom, mert úgy tudod, hogy jó helyre kerül az amit adsz,amiért megdolgoztál.Én például családsegítőbe adtam egy ideig a dolgokat, de erről már leszoktam inkább személyes helyre adom,akit ismerek.
2011. aug. 5. 09:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem intereneten is gyüjthetsz. Én volt hogy rendeltem valakitől pár ruhácskát valakinek,megirtam az eladónak hogy jótékony célra lesz,és saját maga is hozzácsomagolt nagyon sok ruhát!
2011. aug. 5. 10:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem ha annyira rossz anyagiak között vannak, gyerekre, ruhára mindenre alig telik, de internetre és számítógépre telik nekik és van idejük a gép előtt ülni minthogy munkàtkeresne stb.?!?

Nem sajnálom tőlük a net- et de azt is a gyerekre költhetnék meg ennivalóra...

Egyêbként azértnem adakoznak az emberek mert irigyek, inkább felhalmoznak mindent, amire semmi szükségük azt is, minthogy másnak adják. Tisztelet a kivételnek, de ez a kisebb százalék!!!

2011. aug. 5. 10:17
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem azokra az emberekre vagyok mérges akik azért nem segítenek mert félreteszik a ruhákat a következő babának stb..hanem azokra akik kapásból azt mondták, hogy persze segítenek mert van nagyon sok felesleges dolguk és csak kidobnák őket.Most viszont nagyon bujkálnak még a telefont sem veszik fel vagy nem válaszolnak az email-re.Akkor minden ajánlották fel?Ennyire azért lehetnének egyenes emberek.
2011. aug. 5. 10:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem írtál és én válaszoltam rá a telefonomról, lehet, nem küldte el, mert még nem írtál arra vissza. Most megint elküldtem a levelet.
2011. aug. 5. 10:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Szia!Visszaírtam,megkaptad remélem!
2011. aug. 5. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!