Miért ilyenek az emberek?
Lehet, h a kulcsszó az "interneten megismertem" volt? :(
Tudod, sajnos sok a "csaló" a neten keresztül... Ne mondd, hogy netes ismeretség, és talán több ember lesz segítőkész(ebb).
Én a védőnőnek szoktam adni néha pár megúnt játékot. De ha lenne kinek adni (kistestvér, vagy másik baba baráti-családi körben) akkor nem adnám én sem... De mivel nincs kinek adni...
Ez alapvetően szerintem attól is függ, hogy te hogyan állsz a témához. Csak erről tudsz beszélni? Non stop kérdezgeted őket, hogy milyen dolguk van felesleges? Ezzel be lehet ám tenni a kiskaput...
A másik: én pl. szociálisan nagyon érzékeny vagyok, ugyanakkor már eljutottam oda, hogy a férjem "engedélyét" kérem a jótékonysági akcióimhoz, szeretem vele megbeszélni, hogy akkor most megint én vagyok a balek vagy tényleg rászoruló. És itt eljutottunk a harmadik szösszenethez: nagyon sok ember elveszítette a bizalmát, már csak akkor (ha akkor) segít ha saját maga tudja kézben tartani az eseményeket, jó helyre kerül-e, tényleg rászorul-e...
Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy Dunát lehet rekeszteni otthon a játékkal, de pl. nálunk ez úgy működik, hogy körforgásban vannak a játékok 2-3 családdal, ugyanígy a ruhák is. Meg nemsokára jön a következő csemete :)
Vannak olyan emberek sajnos, akik irigyek es nem segitenek masokon, ez van, el kell fogadni, nem tudsz ellene mit tenni.
Elkuldheted privatban nekem is a csalad cimet, szivesen segitek. Ird meg, hogy mire van szukseguk.
Ne foglalkozz azzal a 8-al, örülj, hogy a 2 segít.
Ez van, sajnos....
Általában azok a segítőkészebbek, akik maguk sem állnak valami fényesen.
(Én a múltkor egy rádióriport után kerestem fel telefonon egy szinte éhező családot, nekik tudtam akkor valamennyit segíteni. Nem ismerem őket, de szépen megköszönték, örültem, hogy egy kicsit tudtam segíteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!