Mikor lehet emberek közé vinni a babát? (pl. közért, zsúfoltabb helyek)
Kérdés hogyan viszed a babát? Mi már 4 hetesen Frankfurt belvárosában sétéltunk, de mózesben volt így közvetlenül senkivel sem találtkozott. Boltokba is a mózesben szinte teljesen eltakarva van.
De pl hordozóban egy zsúfolt buszon nem vinném max 3 hós kora felett.
Amúgy mi 3 hósan repültünk is, az is zsúfolt volt. Akkor már élvezte nézelödött.
Ez függ a te "bátorságodtól" és persze a feltételeidtől is. Az emberek az első babáűt általában jobban féltik, sokkal később merik emberek közé vinni. Aztán a 2., 3. babával már általában bátrabbak és persze a kényszer nagy úr... Ha a nagyot vinni kell oviba vagy be kell vásárolni a főzéshez és nincs segítség, hát a pici is megy...
Általában azt mondják, hogy az első oltást érdemes megvárni, utána már mehettek... Hát, mi sajnos ezt nem tudtuk kivárni a legkisebbel.. ő már 2 hetesen jött velünk nagy bevásárlásra, mert a tesóknak meg kellett venni a sulis cuccokat. :)
Én 2 hónaposan vittem először a Spar-ba, nem volt jó élmény mert sírt végig, na ezután le is redukáltuk a menést. Most 2 éves és alig vittük eddig valahová úgyhogy neki is szokatlan és nekünk is.
Szerintem ilyen időben a 2 hónapot várd meg.
Az én babám 7 hós, eddig egyszer vittem Sparba, még augusztusban, mikor született, aztán bejött a rossz idő, mindenki köhög, tüsszög, influenza stb stb, na azóta én ugyan nem viszem sehova! Minek fertőztessem meg a gyerekemet, ha megtehetem, hogy itthon hagyom anyura, vagy inkább rábízom a férjemre a vásárlást.
Persze aki nem tudja kire hagyni, annak vinni kell. Én szinte egész télen nem voltam emiatt sehol, de nem bánom, fontosabb hogy nem lett beteg a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!