Keresztszülők csak olyanok lehetnek, akik bérmáltak vagy ez is paptól függ?
Szia, nálunk is vasárnap lesz,
Röhej, amit néhányan csinálnak, ahova tartozunk templom ott nem engedték, mert a keresztanya nem volt bérmálva.
Ezért másik templomot választottunk, oda viszont kellett engedélyt kérni attól a paptól, aki abba a templomban van ahova tartozunk.
Na most elkért érte 3 ezret és lehordta mindennek a papot, aki keresztel.
Még meg sem kérdezte, hogy a kereszt anya volt elsőáldozó. ( a keresztelő pap)A lényeg az volt, hogy katolikus legyen ja és ő 1 ft-ot sem kért, még idő sem lett volna vasárnapra, de látta, hogy mennyire szeretnénk húsvétkor ezért bele ment.
Úgyhogy paptól függ, elég gáz,nem?
9:47-es vagyok, igen én is elkeseredtem, de kikellett fizetnem, különben nem lehet megkeresztelni a fiamat, undorító az egész
Ja és még minket is elhordott a párommal, mert nem vagyunk megesküdve és hogy szülhettem így gyereket, meg hasonló dolgokat vágott a fejemhez :(
Meg beszólt, hogy nekik mármint az egyháznak, nem érdeke, hogy a gyerekek meglegyenek keresztelve, de akkor majd honnan lesznek hívők, nem?
9.48-as vagyok. Nem lennék az ilyen pap helyében, ha átkel majd a "nagy alagúton"... Nem az ő tisztje megválogatni, hogy kit keresztel meg és kit nem. Ő Jézus földi követe és kutya kötelessége MINDENKIT megkeresztelni! Annak meg külön örülnie kéne, hogy annak ellenére, hogy nem vagytok házasok, mégis megkereszteltetitek a picit!
Ezek után csak azt tudom a kérdezőnek mondani: bizony ez is papfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!