Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keresztszülők csak olyanok...

Keresztszülők csak olyanok lehetnek, akik bérmáltak vagy ez is paptól függ?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 8. 09:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ez paptól is függ! Pénz beszél, kutya ugat, tudod?! Sajnos manapság márcsak így megy...Lányom keresztanyja húgom lesz, de ő meg sincs elsőáldozva, meg én sem vagyok. Ezt még lebeszéljük a pappal, de már sokaknál belement ilyenbe:)
2009. ápr. 8. 09:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Paptól függ - nálunk most lesz a keresztelő és a keresztanyának csak első áldozónak kellett lennie.
2009. ápr. 8. 09:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia, nálunk is vasárnap lesz,

Röhej, amit néhányan csinálnak, ahova tartozunk templom ott nem engedték, mert a keresztanya nem volt bérmálva.

Ezért másik templomot választottunk, oda viszont kellett engedélyt kérni attól a paptól, aki abba a templomban van ahova tartozunk.

Na most elkért érte 3 ezret és lehordta mindennek a papot, aki keresztel.

Még meg sem kérdezte, hogy a kereszt anya volt elsőáldozó. ( a keresztelő pap)A lényeg az volt, hogy katolikus legyen ja és ő 1 ft-ot sem kért, még idő sem lett volna vasárnapra, de látta, hogy mennyire szeretnénk húsvétkor ezért bele ment.

Úgyhogy paptól függ, elég gáz,nem?

2009. ápr. 8. 09:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Elvileg a keresztszülőség feltétele az, hogy ő is meg legyen keresztelve. De vannak papok, akik elvárják, hogy a keresztszülő "túl legyen" az elsőáldozáson is. A bérmáláshoz biztos nem kötik, hiszen nagyon sokan abbahagyják a vallásuk gyakorlását, így a bérmálkozás már kimarad az életükből.
2009. ápr. 8. 09:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,most olvastam a 9.47-es választ, elég elkeserítő. Nem véletlen, hogy ide jutott a keresztény egyház...
2009. ápr. 8. 09:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk elvárják a bérmálkozást is. Viszont csak annál, aki a keresztvíz alá tartja. Szóval, ha szerzek valakit, aki odatartja, akkor bárki állhat mellette keresztszülőként. Így mondták nekem is a templomban, bár ez olyan mondvacsinált keresztszülőség szerintem. Így akit mi akarunk, nem kell még a megkereszteltség sem. Szerintem ez elég nagy hülyeség.
2009. ápr. 8. 09:55
 7/9 anonim ***** válasza:

9:47-es vagyok, igen én is elkeseredtem, de kikellett fizetnem, különben nem lehet megkeresztelni a fiamat, undorító az egész

Ja és még minket is elhordott a párommal, mert nem vagyunk megesküdve és hogy szülhettem így gyereket, meg hasonló dolgokat vágott a fejemhez :(

Meg beszólt, hogy nekik mármint az egyháznak, nem érdeke, hogy a gyerekek meglegyenek keresztelve, de akkor majd honnan lesznek hívők, nem?

2009. ápr. 8. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:

9.48-as vagyok. Nem lennék az ilyen pap helyében, ha átkel majd a "nagy alagúton"... Nem az ő tisztje megválogatni, hogy kit keresztel meg és kit nem. Ő Jézus földi követe és kutya kötelessége MINDENKIT megkeresztelni! Annak meg külön örülnie kéne, hogy annak ellenére, hogy nem vagytok házasok, mégis megkereszteltetitek a picit!

Ezek után csak azt tudom a kérdezőnek mondani: bizony ez is papfüggő.

2009. ápr. 8. 10:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk meg sehol nem akarják megkeresztelni a gyereket, mivel nem vagyunk házasok. Az egyik pap olyan lekezelő volt... A másik meg ilyen oktatásra akart járatni minket, meg misékre, persze van időm a gyerek mellett. Pedig én bérmálkozó voltam a párom meg elsőáldozó. A keresztapja is bérmálkozó is volt. Ha esetleg tud valaki itt Budán olyan papot aki kis pénz fejébe megkeresztelné a gyerekem kérem segítsen. Bocsi, hogy így ide írok, de elég elkeseredett vagyok.....
2009. ápr. 8. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!