Keresztszülők, nagynénik, nagybácsik! Milyen gyakran találkoztok a keresztgyereketekkel, unokaöcsivel, unokahugival?
Milyen gyakran vesztek neki ajándékot, minden alkalommal amikor találkoztok, vagy csak ha valamilyen ünnep van (névnap, szülinap, gyereknap, húsvét stb. )?
Ha ők jönnek, vagy mi megyünk mindig kap valamit a keresztgyerekünk, viszont fordítva az én gyerekem csak ha valamilyen ünnep van, pedig ők mellékesen sokkal jobban állnak anyagilag.
De nem ez számít, mert én neki szánom, csak rosszul esik, hogy ők sose hoznak neki semmit.
A párom mondja, hogy ne vegyek neki most már semmit, de én kellemetlenül érezném magam, de lehet az lesz legközelebb!
Szia. Hát szerintem nem teszitek jól, hogy minden alkalommal visztek ajándékot a keresztgyereketeknek. És most az apróságokra is gondolok, ha csak egy túró rudit viszel, arra is...
Ugyanis a gyerek utána mindig elvárja, hogy kapjon valamit. Így lehet jól elrontani. NEM SZABAD!
Én pld. kifejezetten megtiltottam a lányom keresztszüleinek, hogy ajándékokkal lássák el! Kivéve karácsony és szülinap, névnap. (húsvétra, valentin napra, gyereknapra és a többire nem szoktunk ajándékot venni). Ezeken a napokon inkább elmegyünk túrázni, programokra.
A keresztgyerekemet kb. kéthetente látom, kicsi korában néha-néha vittem neki műsoron kívül valami apróságot, de inkább nem. Olyan 6 éves kora óta viszont nincs ajándékozgatás ,van helyette sok közös program. Pld. fagyizni megyünk, biciklizünk, elmegyünk 2-3 napra kirándulni, vagy moziba.
Szerintem nem az ajándék a lényeg, hanem a figyelem, szeretet, törődés a gyerekkel!
Köszi a válaszodat hasznos volt!
Sokat vigyázok rá, azért volt olyan, hogy semmit nem vettem neki, de már ritkábban veszek, nekünk is inkább szülinap,névnap és a karácsony a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!