1 hònapos babàt lehet éjszaka hason altatni?
A hajnali ébredése után mindig hasra fektetem vissza, mert úgy tovább alszik reggel :)
De van légzésfigyelőnk, így nyugodtabb vagyok.
egyik válaszoló írta, hogy "csak hanyatt"
pont nem így van, csak hanyatt nem szbad! ez az a póz ha bukik, megfulladhat :( hason sokkal biztonságosabb, így kijön a bukás, az már azért veszélyes mert ha így van, belefeküdhet és abba fulladhat bele.
bocs, hogy így leírom, nem rémisztgetni akarlak!
oldalt fektetve a legbiztonságosabb, hátánál egy összetekert pokróccal kitámasztva.
nappal nyugodtan altasd hason, éjjel csak akkor ha a babád igényli, egyébként még várj vele pár hetet, mikor már ügyesen mozgolódik, kinyomja magát, akkor lehet :)
Ezt a draga utolsonak is, es javaslom, ird be google-be, hogy bolcsohalal. Olvass legyszi, mielott hulyeseget irsz.
"Az SIDS (befolyásolható) kockázati tényezői
* alvás hason fekve
* laza ágyazás, alvás puha felületen
* anyai dohányzás terhesség alatt
* a csecsemő túlhevülése (alvás közben)
* a terhesgondozás hiányosságai
* fiatalkorú anya
* alacsony születési súly, éretlenség
A hason fekvés éjszakai pozíciót jelent, egyébként felügyelet mellett lehet hason, hiszen a baba - a főorvos úr kifejezésével élve - "hasmánt ismeri meg a világot".
Sajnos a mamák 20%-a ma is dohányzik terhesen.
A SIDS prevenció lehetőségei családi körben
*A szoptatás korai megszakításának az elkerülése
* A dohányzás, alkoholizmus, kábítószerfogyasztás elkerülése
* Hátonfektetés alvás alatt
* A hőpangás elkerülése (megfelelő ágynemű, hálóöltözet, környezeti hőmérséklet biztosítása, tilos a hálósapka)
*Veszélymentes babaágy (sűrű rácsozat, kemény alap vagy feszített rugózat)
*Megfelelő ágyazás (fontos a kemény matrac, feszes lepedő, tilos a párna, puha fulladásveszélyt okozó tárgy, plüssmaci, kendő). Ne legyen rés az ágy és a matrac között; hónalj, vagy áll alatt megakasztott takaró
*Gyakori orvosi ellenőrzés, különösen infekció esetén
* Az elsősegélynyújtás, újraélesztés elsajátítása.
Alváshoz a légtér hőmérséklete 20 fok körüli legyen. A szülő tapintással ellenőrizze, hogy nincs-e túlhevülve a baba, nem izzad-e.
Kérdésre válaszolva a főorvos úr elmondta, hogy ajánlott cumizás, mint megelőzés, mert a cumizás olyan élettani folyamatokat indít be, amelyek akadályozzák a légzésleállást.
Az utóbbi időben viszont már nem nagyon javasolják az oldalt fekvést, mert az nem stabil, könnyen hasonfekvés lesz belőle, vagy a baba számára kényelmetlen. Éjszakára a háton fekvés ajánlott."
forras: [link]
De barmelyik temaval foglalkozo oldal, magyar es kulfoldi egyarant ugyanezt fogja mondani. A bolcsohalal kockazatanak csokkentesenek egyik modja a HATON ALTATAS! Ha nagyon hasfajos es emiatt csak hason alszik jol, akkor en beszereznek egy legzesfigyelot.
Így van,én sem mertem hason altatni, de hanyatt sem.
Tudom, hogy az oldalt fektetés meg nem jó a csípőnek, de még mindig az tűnt legbiztonságosabbnak, mert gyakran bukott.
Amúgy most 17 hónapos és makkegészséges. A csípője is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!