Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek a babánk tönkretesz...

Mit tegyek a babánk tönkreteszi a kapcsolatunkat?

Figyelt kérdés
14 hónapos a fiam mióta megszületett a párommal tönkrement a kapcsolatunk.Előtte nagyon boldogok voltunk ,de most már minden megváltozott szerinte én nagyon rosszul nevelem a gyerekünket.Éjszakánként gyakran felébred ordít és ő így nem tud aludni és fáradt a munkahelyén,de könyörgöm ezt vállaltuk.Én egyedül vagyok itthon reggel 6-tol délután 6-ig.Már most ott tartok el szeretnék költözni mert boldogtalan vagyok.
2011. júl. 30. 10:04
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Én már kistesóra gondolni se merek meg így külön szobában szerintem nehezen is menne.Őt már nem érdekli semmi csakhogy magát sajnáltathassa hogy ő mindig dolgozik én meg csak a gyerekkel vagyok és ha merek panaszkodni megkapom hogy ez a dolgom.
2011. júl. 30. 11:01
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

Az én párom dettó ugyanez.Csak úgy merem itthonhagyni vele a lányunkat amikor alszik, mert amikor mosolyog akkor lehet vele játszani, de amikor sír, mert valami gondja van, akkor beteszi a kiságyba azzal:hadd ordítson, tanulja meg mi a rend (pedig hosszútávon a párom nem bírja a gyereksírást).Közbe meg kiderül, hogy éhes/szomjas/fáj a pocakja a büfi miatt.A párom meg azthiszi, hogy cumival minden megoldható és ha harmadszor is kiköpi, akkor: gyere, mert nemtom mi a baja!

Na ennyit a nevelésről.

Párszor már mondtam neki, hogy gyereket nevelni nem abból áll, hogy "jajj de nagyon szeretem!"

Foglalkozni kell vele és igen, akkor is amikor épp nyomná a számítógépet vagy a playstationt!És a gyerek nem tudja, hogy hétvége van ezért ugyanakkor fog kelni, mint minden nap és nem fogja őt aludni hagyni.

Szóval szerintem az én párom sem nőtt még fel a feladathoz és erről már beszélgettünk is.Semmi változás, pedig imádja a gyerekét, de retteg a felelősségtől.

Kérdeztem azt is:ha velem történik valami, akkor ki fogja ellátni a lányunkat, mert ő még pelenkázni sem hajlandó, öltöztetni nem tud.Aztmondta úgysem lesz semmi.

Mi úgy vagyunk már (és már a terhesség alatt is így volt, mert az intimitás nullára csökkent és ez alatt nem a szexet értem, de az utolsó 1,5 hónapban már rám sem tudott nézni az idióta pocakfóbiája miatt), hogy se egy simogatás, se egy puszi, semmi.

Mikor 5 hós volt a lányunk akkor beszélgettünk, hogy mi nem is illünk össze, csak hát itt a gyerek.Ha elköltöznék akkor ugye vinném a gyereket, de 300 km-re mert olyan messze élnek a szüleim, de akkor viszont megfosztanám az apjától, akivel pedig imádják egymást.

Gyedből és családiból pedig nem tudok fenntartani egy albérletet.

Egy szó mint száz:élünk szépen egymás mellett mint ikét vadidegen, akik csak hétköznapi dolgokról beszélgetnek nem magukról, az érzéseikről.Na meg sok egyéb tényező is közrejátszik, de egy biztos:engem már nem is érdekel az egész.Egy megcsalással (amíg terhes voltam és persze ez az én hibám, miért nem húztam be a hasam, hogy kívánjon)teljesen elásta magát.Még csak bocsánatot sem kért, tök természetes dolog, hogy kielégítette a szükségleteit.

No comment.

7 hós ennivalóan tüneményes és jó kislány boldogtalan anyuja

2011. júl. 30. 11:05
 13/30 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok..

bizony bizony..hiszen ÉN akartam anya lenni hát tessék

viseljem a következményeit.

amúgy nálunk egy nagyon nagy szoba van, szóval a falnál van a kislányunk ágya és ott alszik velünk.

és elkerülhetetlen ha éjjel sír hogy férjem is felébredjen,. olyankor vergődik a párnát a füléhez teszi, és rinyál hogy ő milyen fáradt lesz a melóhelyén ha nem tud aludni mert üvölt a gyerek.

én meg visszavágok hogy : te biztos sose sírtál ennyi idősen.

nagyon nehéz, tudom hogy szereti a lányát, de ha nem lenne se bánná..néha úgy érzem púp a hátán.

most csak levagy törve,azért írtad ezt a költözést.

ha már nagyobb lesz a gyerkőc biztos könnyebb lesz, valamivel, ebben bízom én is :)

én úgy érzem férjem nem érett meg arra hogy apa legyen

ő teljesen mástt képzelt el gyereknevelés terén, vagy egyáltalán egy gyereket, este mikor leteszem aludni a lányomat, akkor rimándkodok nehogy felsírjon mivel mi is szeretnék kicsit összebújni, és ha véletlen mégse jön össze vergődik egyből..de hát ez van

megszoksz vagy megszöksz.

jah és ha van kedved olvasd el ezt a kérdésemet én tettem fel vmikor.

kitartás sorstárs :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2011. júl. 30. 11:10
 14/30 anonim ***** válasza:

bocsánat..utolsó előtti látom hogy írtak azóta

16 hónapos kislány anyukája :)

2011. júl. 30. 11:11
 15/30 A kérdező kommentje:
Én azt hittem ezen az oldalon csak boldog anyukák vannak akik élvezik az anyaság minden pillanatát és apukával együtt harmóniában élnek de látom vannak még itt olyan nők akik hasonló cipőben járnak mint én szeretném ha a párom megváltozna de szerinte ő nem hibás szeretném ha hazajönne a munkából nem a számítógép elé ülne hanem foglalkozna a családjával és szeretném ha szólok neki nem azt hallani hogy nekem ez a pihenés ha egy kicsit netezhetek röviden ennyi amit szeretnék de ez álom marad mert tönkremegy szépen lassan minden.
2011. júl. 30. 11:15
 16/30 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon nehéz tudom, A férjem sem ért meg az apaságra. Ezt anyósom is elismeri. A kisfiam most volt egy éves, éjszaka sír, nyűglődik a puki miatt, csak ringatva alszik, ráadásul most a foga is jön, nyűgös egész nap. A párom szerint én is félreneveltem a gyereket, mert más anyukák hagyják sírni és megtanulja a rendet a gyerek. Én nem tudom hallgatni, ha sír (persze mindenért nem veszem fel), de ha baj van, akkor velem van. Én még azt is megkaptam, hogy nem ismerem a saját fiam. Persze hisz ő elmegy reggel 7kor, este 5kor hazajön, járszik a fiával 1 órát. Ő tudja a gyerek jelzéseit. Ha esetleg 7végén elmegyek pár órára, akkor rá kell telefonálnom, hogy etesse meg, ki kell készítenem a ruhát, hogy aznap mibe menjenek le sétálni, stb. Volt olyan hogy a gyerek 6 órán át nem evett, mert elfelejtett a párom neki enni adni. Szegény meg csak sírt, a párom meg nem tudta mi baja. (Ekkor korházban voltam, mert műtöttek). Aznap este saját felelősségre hazakértem magam. Mi a gyerek 8 hónapos koráig nem is éltünk házas életet, mert csak ekkora nyertem vissza az alakomat. Sokat sírtam emiatt, aztán beletörődtem. Most egy kicsit jobb a helyzet. Ő most akar egy 2. babát. Mondtam neki, hogy rendben, de vele ő marad otthon. Én meg visszamegyek dolgozni, és elvárom, ahogyan ő, hogy legyen mindig tiszta a lakás, meleg étel várjon, ki legyen vasalva, stb. Mert nekem semmi dolgom most, csak a gyereknevelés, és milyen könnyű ez! Na majd meglátnám ő hogyan boldogulna. Egyenlőre még szóba se jöhet nálam a kistesó téma! Hát igen, sajna vannak apukák, akik güriznek egész nap... és arra a pár órára amig ébren a gyerek minden szép és jó, anyuka meg otthon teng-leng, csak gyereket nevel, de Őt is "félre"! Én is csak a fiamat nézem, mert imádja az apját. Amig el nem fogadtam ezt a helyzetet, feszült voltam, amit a gyerek is megérzett, de leültem az apukájával és elmondtam neki, hogy cserélhetünk. Na akkor befogta a száját, persze néha még most is hozzám vágja ezeket a dolgokat, de már fel sem veszem, a fiam miatt. Kitartás!
2011. júl. 30. 11:41
 17/30 anonim ***** válasza:
84%
Szintén sorstárs vagyok azt hiszem :( Kislányunk 6 hetes , kapcsolatunk romokban :( - nagyon durva kimondani, de mióta hazajöttünk a korházból nem csókolóztunk!!! - csak szájrapuszi, egy ölelés és ennyi... ( vagy lehet örűlnöm kellene, hogy legalább ez van?) Katasztrófának érzem a közös életünk, nagyon nem ezt képzeltem, pedig tervezett baba , párom 36, én 28 éves vagyok, és mégis... ő azt vágjaa fejemhez, hogy kizárom az életünkből, én jól elvagyok a picivel, és őt kirekesztem ( ami annyiben igaz, hogy valóban csak a picinek élek, de azért , mert ő rekeszti ki saját magát - külön szobábab vagyok a kislányommal, hogy ő aludni tudjon, munkából haza jön, leül a net elé, olvasgat-játszik , hétvégén barkácsol , horgászik... - kérdem én, mi menjünk utána, én üljek mellé a számítógép előtt miközben szoptatok???? ). elmentünk 3 napra pihenni közösen, hát mondhatom katasztrofálisra sikerűlt, nagyon el vagyok keseredve, mert ettől vártam a javulást, az egymásra találást, de csak rosszabb lett a helyzet :(
2011. júl. 30. 11:42
 18/30 anonim ***** válasza:

igaz én nem vagyok sorstárs, de tény, a babánk "miatt" mi is távolabb kerültünk.

ezt úgy próbáljuk megoldani, hogy hétvégén délután elmegyünk kirándulni, parkba, én leülök egy padra, csöndben, nyugiban kiélvezem azt a 2 órát egy könyvvel esetleg :) a fiúk meg rohangásznak, kergetőznek, nézelődnek, stb :)

férjem nem is tudom mikor megy reggelente, mikor mi ébredünk már nincs itthon (7 körül), este 8 körül ér haza, fiunk 9kor fekszik, tényleg nem tud segíteni, marad a hétvége.

nekem nagyon sokat jelent az a kis idő amit egyedül tölthetek, de mégis nézhetem őket, olyen jó látni ahogy együtt játszanak, boldogok :)))

2011. júl. 30. 12:29
 19/30 anonim ***** válasza:

Istenem, nagyon sajnállak! Én pont ugyanezt éltem át 2,5 éve. A kisbaba bizony próbára tesz egy kapcsolatot. Írhatnék neked tanácsokat, hogy menjetek el ide-oda kettesben, stb. de nem teszem, mert én is csak túléltem a párommal ezt a korszakot. Próbáljátok meg túlélni, és arra gondolni, hogy minden nappal jobb lesz. Minden perccel, minden másodperccel... Nekünk most erősebb a kapcsolatunk, mint valaha, pedig nagyon nehéz volt a kisfiammal. Aztán most született egy kislányunk, akivel 100x nehezebb...De ránézünk a fiúnkra és tudjuk, hogy csak higgadtnak kell maradnunk, és a legnagyobb szeretetet adni egymásnak, és túl leszünk az elején. EGYÜTT...még akkor is, ha az én férjem is 7-től 6-ig nincs itthon... Már sajnálom, hogy a kisfiamat nem tudtam ilyen türelemmel átsegíteni ezen a számára is nagyon nehéz első időszakon.

Türelem! Idővel minden amúgy is megszépül... :)

2011. júl. 30. 12:39
 20/30 anonim ***** válasza:
81%
Ne adjátok fel, gondoljatok a régi kapcsolatra, miért szerettétek meg a párotokat! Idézzétek fel a kellemes emlékeket, és erre koncentráljatok, ne a mostani stílusára! És bármilyen nehéz is, az egyetlen megoldás, hogy TI kezdeményezzetek, Ti menjetek oda hozzá, és simogassátok meg őt, TI várjátok haza mosolyogva, és ne azt meséljétek rögtön, milyen napotok volt, hanem üljetek mellé, és őszintén érdeklődve TI faggassátok, mi történt vele aznap! Érezze, hogy fontos, érezze, hogy nélküle nincs értelme, érezze a gyengédséget! Tudom, hogy iszonyat nehéz, mert ugyanúgy nektek is szükségetek van erre, de higyjétek el, CSAK így fogjátok elérni, hogy egy napon Ő kezdeményezze mindezt. A férfi lelke úgy működik, hogy szüksége van arra, hogy a párja felnézzen rá! Komolyan mondom, ha ezt érzi, megkapja, meg fog változni! A szeretet akkor indul működésbe, ha nem vár, hanem ad! Elhiszem, hogy hülyén hangzik, de tapasztalatból beszélek, nekem ez bevált!! Nem azonnal, de megérte kivárni, most szeret, tisztel a férjem, pedig mi is úgy éltünk, mint ti. Próbáljátok meg, magatokért és a babáért is megér egy próbát!
2011. júl. 30. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!