A szeparációs szorongás az alvást is tönkreteszi?
Most már egy ideje küzködünk ezzel, másra nem tudok gondolni. Nem látok újabb fogakat érkezni, nem éhes, nem szomjas. Éjjel is katasztrófa, nappal pedig a napi 3 alvásból mára max egy fél óra maradt. Csak áll a kiságyban (megtanult a nagy hálózsákjában is felállni, vagy kibújik belőle), és tutul. Úgy érzem, egész nap, de leginkább ilyenkor csak a cicin lógna. MInden igyekezetével azon van, csak nehogy elaludjon, holott leragad a szeme.
Mit tehetnék?
Vannak itt sokan akik hisztinek tartják a szeparációs szorongást...hát ha valaki látta volna az én lányom halálra rémült fejét akkor nem gondolná így. Nálunk nappal nincs baj csak éjszaka. Én sírni ( visítani a félelemtől) nem hagyom, nem hagytam, kénytelen voltam vele aludni. Szép lassan csendesedett a dolog, most velünk egy szobában elalszik saját ágyában, lassan próbálom visszaköltöztetni a szobájába.
Én nyilván nem emlékszek milyen volt nyolc hónaposan, 1 évesen, de arra igen, hogy pár évesen milyen rémálmaim voltak (pedig nem ijesztgettek mumussal meg nem nézhettem tv-t sem), és ha az én szüleim hisztinek fogták volna fel, hogy éjszaka sírok akkor ülhettem volna az ágyamban rémülten reggelig, vagy én is elaludtam volna a fáradtságtól és arra gondoltam volna, hogy még az sem várható a szüleimtől, hogy megvígasztaljanak. Én ehhez hasonlónak értékelem a szeparációs szorongást is.És nem érdekel a lepontozás, de az a véleményem, hogy a gyerekemnek most van rám szüksége, nem hagyom sírni,én akartam őt a félelmeivel együtt és nem egy gép akit éjszakára kikapcsolunk mert nekünk úgy kényelmes. akinél nincs ilyen gond az áldja az eget érte! Bocsánat a kifakadásért, de nagyon sok hisztiról olvastam már ezen az oldalon.(az igazi hisztinek én sem engedek).
Az én véleményem szerint csak annyit tehetsz, hogy vele vagy, esetleg nappal is a nagyágyban mellette vagy amíg alszik. Nálunk csak ez jött be,és szerencsére most már nappal is elalszik egyedül.
Nagyon egyet értek veled. És az is érdekes, hogy jó pár héttel ezelőtt még én osztogattam a tanácsokat az "Aludj jól gyermekem" módszerrel kapcsolatban, nekünk ez nagyon bejött, én a cicin elalvásról szoktattam le erről. Viszont ez a "hiszti" egészen más!!! Avatott anyai fül tudja csak megkülönböztetni. Mert akkor éreztem, hogy azért sír (nem üvölt, nem tombol), hogy "HÉ!! Eddig ez nem így volt!!!", most viszont valami egészen más!
Én azon gondolkozom, hogy milyen érdekes ez, hogy fél valami olyantól, amit nem is ismer. Arra gondolok, hogy ha valakit megharap a kutya, akkor tart tőle, mert volt már tapasztalata vele. De miért sír utánam, ha nem érez maga mellett éjjel, hiszen sosem hagytam ott!!!
Olyan jó lenne belelátni a kis fejükbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!